Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη σήμερα για το Κύπελλο Ελλάδας

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη σήμερα για το Κύπελλο Ελλάδας

Η πρώτη κόντρα των δύο ομάδων (19:00 CosmoteSports1) μετά από 4,5 χρόνια - Τα σχέδια των δύο προπονητών

paok-aris-kipelo
Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τη νίκη επί της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψή του στο Καραϊσκάκη, ο «δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται στις 19:00 (Cosmotesports1) τον Άρη για τους ομίλους του Κυπέλλου.

Μπορεί να μην παίζονται τα… πάντα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, διότι οι δύο συμπολίτες είναι τα ξεκάθαρα φαβορί (Εργοτέλης και Αήττητος Σπάτων) για πρόκριση στους «16» του θεσμού, αλλά μόνο και μόνο ότι πρόκειται για την πρώτη τους κόντρα μετά από 4,5 χρόνια αποτελεί μεγάλο κίνητρο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, διότι ο ΠΑΟΚ έχει τρία δύσκολα ματς μέσα σε μια εβδομάδα και την επόμενη Πέμπτη ακολουθεί ο κρίσιμος αγώνας με την ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία. Ο Ρέι θα είναι κάτω από τα δοκάρια (ο Πασχαλάκης είναι τιμωρημένος ούτως ή άλλως), ο Τόσκα αριστερά, ο Μάτος δεξιά, με τους Χατσερίντι-Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας. Ο Βέρνμπλουμ πρέπει να θεωρείται σίγουρος στον άξονα, με έναν εκ των Κάνιας-Σάκχοφ παρτενέρ του. Ελ Καντουρί και Ζαμπά δείχνουν να έχουν καπαρωμένη θέση, ενώ «παίζεται» του Πέλκα. Φαβορί για την κορυφή είναι ο Ακπόμ.

Ο Άρης θα κατέβει στην τούμπα για το γόητρο, τους βαθμούς, αλλά και για να αποδείξει ότι είναι δυνατός.

Προβληματισμένος για το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει εμφανίζεται (ίσως να έχει αποφασίσει πλέον) ο Πάκο Ερέρα και εκτός από το συνηθισμένο 4-2-3-1, υπάρχει στο μυαλό του και το 4-3-3.

Κλείσιμο
Ο Κουέστα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Κωνσταντινίδης θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας, με τους Κολάσο και Μενέντεθ είναι υποψήφιοι για το αριστερό, ο Μάβραϊ να παίρνει φανέλα βασικού, παίζοντας δίπλα στον Σόουζα (φέτος δεν είναι βασικός), εάν δεν διατηρηθεί ο Βέλεθ.

Στα χαφ ο Σιώπης θα έχει στο πλευρό του έναν εκ των Μπάσα-Ματίγια, ενώ δύσκολα θα υπάρξει διαφοροποίηση στην επίθεση. Γκάμα, Ντιγκινί και Γκαρσία θα είναι η τριάδα πίσω από τον Γιουνές, αν δεν προκύψει κάποια αλλαγή. Μια πιθανή είναι η χρησιμοποίηση του Ναζλίδη.

Στο… σενάριο του 4-3-3, πιθανόν ο Μενέντεθ να ξεκινήσει στ’ αριστερά και ο Κολάσο θα πάει στην τριάδα στα χαφ μαζί με Σιώπη και Μπάσα ή Ματίγια. Σε αυτή την περίπτωση την τριάδα της επίθεσης θα απαρτίζουν οι Γκάμα, Γκαρσία και Γιουνές. Εκτός αν ο Ισπανός τεχνικός θελήσει να εκμεταλλευτεί την κόντρα επίθεση, βάζοντας τον Ντιγκινί στη γραμμή κρούσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης