Συστήθηκε ομάδα εργασίας για την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών κατηγοριών

Συστήθηκε ομάδα εργασίας για την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών κατηγοριών

Η ΕΠΟ μαζί με τις δύο επαγγελματικές λίγκες, θα ετοιμάσουν πλάνο για το πώς θα διαμορφωθούν οι κατηγορίες την επόμενη σεζόν και θα το παραδώσουν στον Βασιλειάδη για να νομοθετήσει

4670853
Τη δημιουργία ομάδας εργασίας για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών ενόψει της επόμενης σεζόν, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και το πλάνο που θα εκπονηθεί θα παραδοθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού προς νομοθέτηση.

Παράλληλα, η ομοσπονδία ενέκρινε το πλάνο δράσης για την καταπολέμηση της βίας και για το κομμάτι της επικοινωνίας, εκπληρώνοντας έτσι ακόμη δύο προαπαιτούμενα που είχε θέση η Γενική Γραμματέας της FIFA, Φάτμα Σαμούρα με την επιστολή της στις 18 Μαΐου 2018.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ε.Ε. της ΕΠΟ:
-Δημιουργείται, με συμμετοχή της Ε.Π.Ο., της Super League και της Football League, ειδική ολιγομελής ομάδα εργασίας, η οποία θα προετοιμάσει το πλαίσιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, ενόψει της νέας περιόδου και στη συνέχεια θα το προωθήσει στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού προς νομοθέτηση.

-Ενεκρίθησαν ομόφωνα τα νέα πλάνα δράσης για την καταπολέμηση της βίας και την επικοινωνία της Ε.Π.Ο. Με την απόφαση αυτή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπληρώνει δύο ακόμα προαπαιτούμενα της επιστολής της Γ.Γ. της FIFA κ. Φάτμα Σαμούρα της 18 Μαΐου 2018 και σε εκκρεμότητα βρίσκονται πλέον μόνον η υλοποίηση και εφαρμογή του VAR και η νέα δομή και οι διαρθρωτικές αλλαγές στη διοικητική λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης κ. Χέρμπερτ Χούμπελ ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. ότι η επιτροπή του θα υποβάλει έκθεση προόδου στην Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών-Μελών της FIFA ενόψει της επικείμενης συνεδρίασής της τον Απρίλιο.

Κλείσιμο
Ο κ. Χούμπελ επεσήμανε τη σημασία του πλάνου δράσης για την αντιμετώπιση της βίας, και προέτρεψε σε μεγαλύτερη υποστήριξη στους Έλληνες διαιτητές και το συνολικό έργο ανάπτυξης της διαιτησίας στην χώρα μας.
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης