Super League, Απόλλων-Λεβαδειακός 0-0: Βυθίζονται και οι δύο

Super League, Απόλλων-Λεβαδειακός 0-0: Βυθίζονται και οι δύο

Απόλλων και Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στη Ριζούπολη, με τους γηπεδούς να μην κερδίζουν σε έναν ακόμα «τελικό» και τους φιλοξενούμενους να παραμένουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση

4687307
Γίνεται σε ένα ματς οποιουδήποτε ομαδικού αθλήματος να... χάσουν και οι δύο ομάδες; Μάλλον ναι, καθώς Απόλλων και Λεβαδειακός έμειναν απόψε στο 0-0 και το τελικό αποτέλεσμα δεν «έκανε» σε κανέναν τους. Θεωρητικά αμφότεροι δεν έχουν ακόμη υποβιβαστεί, αλλά ουσιαστικά οι μεν γηπεδούχοι έπαιζαν ίσως το τελευταίο τους χαρτί, οι δε φιλοξενούμενοι μόνο με νίκη θα έμπαιναν για τα καλά στη «μάχη» της παραμονής. Ομως η «μπίλια» έκανε στην ισοπαλία και το μέλλον προβάλει... δυσοίωνο.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε με 4-2-3-1, καθώς ο Βάσιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Γκίνο, Λούκιτς, Κύργιας και Οριουέλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Ντ' Ούρσο και Κονέ στον άξονα, οι Ακόστα, Ντεφεντερίκο στα άκρα, ο Μπεντινέλι οργανωτής και ο Ναζλίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Βοιωτοί είχαν ανάλογη διάταξη, καθώς ο Μπάγιτς βρίσκονταν στο τέρμα, οι Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ανγκουά και Ντιόγκο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Ζησόπουλος «ανέβηκε» στα χαφ και ήταν στο πλευρό του Μητρόπουλου, ο Στανόγεβιτς είχε ρόλο «κουμανταδόρου», οι Γιακουμάκης, Σαβαντογκό ξεκίνησαν στα «φτερά» και ο Ιωαννίδης προωθημένος.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ (0-0) και θεωρητικά, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως κύλησε «σβηστό» και με πολύ... σκοπιμότητα. Ομως η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά, βγήκαν μπροστά και αμφότερες θα μπορούσαν να είχαν... κουνήσει δίχτυα. Οι γηπεδούχοι (πολύ δραστήριος οι Ναζλίδης, Μπεντινέλι) απώλεσαν στο 30' τη «μεγαλύτερη» ευκαιρία του συγκεκριμένου διαστήματος, όταν σε πλασέ του Ντεφεντερίκο, μετά από παράλληλη του Μπεντινέλι, ο Τσαμπούρης έδιωξε την μπάλα λίγο πριν εκείνη περάσει τη γραμμή. Παράλληλα είχαν και ορισμένες καλές στιγμές με το σουτ του Ακόστα, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις όπου πάτησαν περιοχή με τους Μπεντινέλι, Γκίνο, Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους (έπαιζαν πολύ με τα «φτερά» Γιακουμάκη, Σαβαντογκό) «απείλησαν» με τους Ιωαννίδη (4'), Ζησόπουλο (27'), Σαβαντογκό (31', 43') και η ανάπαυλα βρήκε τον Απόλλωνα με 7 τελικές, τον Λεβαδειακό με 5, αλλά χωρίς εκατέρωθεν γκολ.

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι «πατούσαν» καλύτερα. Κυρίως στο διάστημα 50'-75' ήταν εκείνοι που παρουσιάζονταν πιο απειλητικοί, είχαν δοκάρι στο 62' όταν ο Μητρόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα σε κόρνερ του Κονέ παραλίγο να τη στείλει στα δίχτυα του Μπάγιτς και ορισμένες καλές στιγμές (Ναζλίδης 53', Κονέ 75'). Κάπου εκεί όμως... βγήκαν, και λογικά, μπροστά, κάτι που «μεταφράστηκε» σε κενούς χώρους. Αλλο που δεν... ήθελαν οι γρήγοροι Γιακουμάκης, Σαβαντογκό και ο Λεβαδειακός άρχισε να φτάνει με ευκολία στα καρέ του Βάσιτς. Αυτόματα η αναμέτρηση απέκτησε μία άγρια ομορφιά, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά πλην της προβολής του Βαρκά στο 84', δεν υπήρξε κάποια άλλη «μεγάλη» ευκαιρία. Χωρίς γκολ δεν κερδίζεις και οι δύο ομάδες το... έμαθαν από πρώτο χέρι. Σε ένα αποτέλεσμα που είναι πιθανό να αποδειχθεί για αμφότερες.. καταδικαστικό.

MVP: Ο Μπεντινέλι ήταν ίσως ο κορυφαίος του γηπέδου, καθώς πήρε πολλές πρωτοβουλίες και προσπάθησε να «ανοίξει» το παιχνίδι του Απόλλωνα. Είχε 2/3 εύστοχα γεμίσματα και 15 προωθητικές πάσες.
Κλείσιμο
Στο ύψος του: Ο Τσαμπούρης, όχι μόνο για την εν γένει παρουσία του, αλλά και γιατί «διάβασε» σωστά τη φάση του 30', όπου στο πλασέ του Μπεντινέλι έδιωξε την μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή. Καλοί για τους Βοιωτούς και οι Ζησόπουλος (μέχρι να τραυματιστεί), Μητρόπουλος.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ελ Χέλβε μπήκε για να βελτιώσει τη γραμμή κρούσης του Απόλλωνα, αλλά καλύτερος του Ναζλίδη δεν ήταν. Ισα ίσα, καθώς ο Ελληνας φορ ήταν «μέσα» στις φάσεις, σε αντίθεση με τον Λιβανέζο που δεν έκανε τελική.

Η «γκάφα»: Ο Σαβαντογκό στο 43' μπήκε στην περιοχή μετά από ωραία κάθετη, όμως δεν πρόλαβε καν να πλασάρει, καθώς ο Κύργιας πρόλαβε και τον έκλεισε. Ο ελάχιστος χρόνος που «έχασε» μέχρι να «οπλίσει», αποδείχθηκαν μοιραία.

Το «στραγάλι»: Ο Λάμπρου τα πήγε σχετικά καλά, ενώ φαίνεται ότι ο Κωνστάντιος σωστά υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ τον Γιακουμάκη στη φάση του 77', όπου και σκόραρε με π[ροβολή. Ομως τόσο ο πρώτος βοηθός όσο και ο δεύτερος πήραν λάθος αποφάσεις, καθώς οι Γιακουμάκης (82'), Βάρκας (84') και Σαβαντογκό (89') υποδείχθηκαν οφ σάιντ χωρίς να είναι και ευρισκόμενοι σε καλές θέσεις.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Το ματς ήταν πολύ καλό και το 0-0 αδικεί τις δύο ομάδες. Ο Απόλλων είχε πιο «καθαρές» φάσεις, αλλά και ο Λεβαδειακός απείλησε κυρίως στον κενό χώρο και θα μπορούσε να σκοράρει. Το αποτέλεσμα ελέγχεται να είναι δίκαιο ή όχι, το σκορ όμως – ή πιο σωστά το σκορ που δεν είχαμε – σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Γκίνο, Λούκιτς, Κύργιας, Οριουέλα, Ντούρσο, Κονέ, Μπεντινέλι, Ντεφεδερίκο, Ακόστα (83' Βαρκάς), Ναζλίδης (57' Ελ Χέλβε).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (69' Καραχάλιος), Στανόγεβιτς, Ντιόγκο (79' Παντελιάδης), Αντιλεού, Μητρόπουλος, Σαβαντογκό, Ανγκουά, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης