Super League, Αστέρας Τρίπολης-Άρης 0-3: Πάρτι με άρωμα Ευρώπης!

Super League, Αστέρας Τρίπολης-Άρης 0-3: Πάρτι με άρωμα Ευρώπης!

Ο Άρης ήταν καταιγιστικός στην Τρίπολη και με τρία γκολ στο πρώτο μέρος πήρε την μεγάλη νίκη (3-0) απέναντι στον Αστέρα, η οποία τον εδραιώνει στην πεντάδα  - Οι Λάρσον, Ντιγκινί και Γκαρσία τα γκολ

4713771
Με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ, ο Άρης ήθελε ακόμα περισσότερο τη νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη, προκειμένου να ξεφύγει 4 βαθμούς από τους «πράσινους» στην... μάχη για την πεντάδα. Οι «κίτρινοι» έδειξαν και στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πόσο ήθελαν αυτό το ματς και πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση σε ένα ημίχρονο, επικράτησαν με 3-0 πετυχαίνοντας όλα τα γκολ στα πρώτα 45 λεπτά.

Μια νίκη που τους έφερε στους 32 βαθμούς, τέσσερις όπως αναφέραμε παραπάνω από το «τριφύλλι». Από την άλλη οι Αρκάδες έμειναν στους 21 βαθμούς χωρίς ειδικά στο πρώτο ματς να κάνουν κάτι στο ματς και πλέον αν δεν προσέξουν δεν είναι καθόλου απίθανο να κινδυνέψουν, αναφορικά με την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ένα ημίχρονο και μετά ξεκούραση ο Άρης
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα και το πρώτο ημίχρονο, που για την ακρίβεια ήταν και όλο το ματς. Στο διάστημα αυτό οι «κίτρινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και ήταν και απίστευτα εύστοχοι, καθώς σε τέσσερις προσπάθειες είχαν 3 γκολ και ένα δοκάρι, με το 3-0 να τους εξασφαλίζει ουσιαστικά τη νίκη.
Η αρχή έγινε στο 9' με τον Λάρσον να πετυχαίνει ένα πολύ ωραίο γκολ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, σουτ που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Παπαδόπουλο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά όχι μόνο δεν τα κατάφεραν αλλά δέχθηκαν στο 23' και δεύτερο γκολ. Δράστης ο Ντιγκινί που εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Σιώπη, πέρασε τον Βλάχο και πέφτοντας πλάσαρε σωστά για το 0-2.

Οι Θεσσαλονικείς όμως δεν σταμάτησαν εκεί και έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το πόσο ήθελαν τη νίκη. Έτσι στο 45΄ και αφού στο 32' ο Κουέστα νίκησε τον Μανιά σε τε τ τετ, έκαναν το 0-3 δίνοντας τέλος στο ματς. Σκόρερ ο Γκαρσία ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Τόνσο που σταμάτησε στο δοκάρι και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Το κράτησαν με το μυαλό στον Πανιώνιο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης κρατούσε με χαρακτηριστική άνεση το σκορ και ο Αστέρας Τρίπολης δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση ικανός να τον απειλήσει. Και όταν το έκανε ήταν εκεί ο Κουέστα να δείξει το πόσο μεγάλος τερματοφύλακας είναι. Γιατί ένας μεγάλος τερματοφύλακας φαίνεται από τις φάσεις που βγάζει όταν η ομάδα του δεν πιέζεται και όχι όταν θα βγάλει 10 αλλά θα φάει 3.

Έτσι με σχετική ευκολία οι «κίτρινοι» μπόρεσαν να κρατήσουν την σημαντική αυτή νίκη και στην συνέχεια να αποθεωθούν από τον κόσμο τους και συγκεκριμένα από τους περίπου 200 φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».


MVP: Μπορεί να μην έβαλε γκολ, αλλά χωρίς αμφιβολία ο Σιώπης ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Έκοβε όταν χρειαζόταν, ενώ και στο 2-0 έβγαλε φοβερή κάθετη στον Ντιγκινί. Μια εμφάνιση που και ο ίδιος είχε ανάγκη και ήρθε σε μία στιγμή που ο Άρης μπαίνει στην τελική ευθεία για την... μάχη της Ευρώπης.

Στο ύψος του: Εντάξει δεν είναι συνηθισμένο να βάζεις τον τερματοφύλακα μιας ομάδας που κέρδισε με 3-0, αλλά από την άλλη ο Κουέστα στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του, καθώς όσες φορές χρειάστηκε, αυτές τις λίγες, ήταν εκεί για να σταματήσει τους αντιπάλους του.

Κλείσιμο
Αδύναμος κρίκος: Όλος ο Αστέρας ειδικά αυτός του πρώτου ημιχρόνου. Οι Αρκάδες δεν μπήκαν δεν δυνατά, δεν πάλεψαν καμία φάση και δικαίως έχασαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Η γκάφα: Μεγάλη γκάφα δεν υπήρχε και αν βάζαμε κάποια θα ήταν αυτή του Μανιά που μόνος απέναντι από τον Κουέστα δεν μπόρεσε να μειώσει σε 3-1 στο δεύτερο ημίχρονο.

Το «στραγάλι»: Χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος, ο Βαγγέλης Μανούχος δεν τα πήγε καλά. Ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και θα μπορούσε να δώσει περισσότερες κάρτες.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Άρης δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Αστέρα. Κατέβηκε στην Τρίπολη για να πάρει τη νίκη και την πήρε με χαρακτηριστική άνεση. Τόσο απλό...

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Πασαλίδης, Βλάχος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Ρόλε, Καλτσάς (85' Δουβίκας), Φερνάντεθ (70' Τσιλιανίδης), Μανιάς.
ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σιώπης, Μπάσα (57' Ματίγια), Ματέο Γκαρσία, Λάρσον (74' Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Τόνσο (84' Βέλεθ).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης