Basket League, Χολαργός-Άρης 76-63: Τον... άφησε εκτός πλέι οφ

Basket League, Χολαργός-Άρης 76-63: Τον... άφησε εκτός πλέι οφ

Πανηγυρικά εξασφάλισε την είσοδό του στην 8άδα ο Χολαργός που επιβλήθηκε 76-63 του Άρη και τον άφησε εκτός πλέι οφ, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου της Basket League

4772933
Μεγάλη νίκη επί του Άρη με 76-63 πανηγύρισε ο Χολαργός και εξασφάλισε και τυπικά την είσοδό του στα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Παράλληλα, ο Άρης αποχαιρέτησε οριστικά τις ελπίδες του για μια θέση στην πρώτη οκτάδα, μένοντας τέσσερις βαθμούς μακριά από τον σημερινό του αντίπαλο, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της μεγάλης κατηγορίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Χολαργό ήταν ο Βλάνταν Γιάνκοβιτς, με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με συμπαραστάτες τους Αγκμπελέσε (12π, 16 ασ. και 2 κλ) και Χόκινς (12π και 4ριμπ). Για τους «κιτρινόμαυρους» ξεχώρισε ο Λάκι Τζόουνς με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο Άρης κατάφερε αρχικά να πάρει τον έλεγχο στο ματς, έχοντας όπλο κυρίως τα ριμπάουντ, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει υπέρ του με 21-15. Ο Λάκι Τζόουνς κράτησε τους κιτρινόμαυρους μπροστά μέχρι και το ημίχρονο, ανεβάζοντας τη διαφορά στους επτά (35-28) δύο λεπτά πριν το τέλος του.

Ο Χολαργός μείωσε σε 35-32 στη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στις αρχές της τρίτης περιόδου μετά από σερί πέντε πόντων των Χόκινς και Τάλτον (39-37). Στο δεύτερο μισό του ματς ο Άρης αγωνίστηκε χωρίς τον Μποχωρίδη, ο οποίος αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Παρά την αστοχία τους στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα, με τον Άρη να «κυνηγάει» από κοντά και να προηγείται εκ νέου με 47-45. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τρεις πόντους του Γιάνκοβιτς και δύο του Λοβ, ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο με 50-47.

Κλείσιμο
Μάλιστα, συνέχισαν το σερί τους ανεβάζοντας τη διαφορά στους δέκα πόντους (57-47), με τον Άρη να απαντάει με δικό τους σερί επτά πόντων με ηγέτη τον Τζόουνς για το 59-55. Στην αντεπίθεση των «κιτρινόμαυρων» απάντησε ο Τάλτον που κράτησε μπροστά τον Χολαργο, σε συνδυασμό με λάθη του Άρη σε κρίσιμα σημεία, ενώ η θριαμβευτική νίκη ολοκληρώθηκε με σερί επτά πόντων του Γιάνκοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 32-35, 50-47, 76-63

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης