Basket League, Ρέθυμνο-Περιστέρι 83-73: Αγκαλιά με την παραμονή το Ρέθυμνο

Basket League, Ρέθυμνο-Περιστέρι 83-73: Αγκαλιά με την παραμονή το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο κατέβαλε και το Περιστέρι με σκορ 83-73, έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και ουσιαστικά αγκάλιασε την παραμονή στη Basket League

4783672
Αγκαλιά με την παραμονή στη Basket League βρίσκεται το Ρέθυμνο. Η ομάδα της Κρήτης έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες, αυτή τη φορά επί του Περιστερίου με 83-73, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής και θα χρειαστεί ένα… θαύμα για να μην βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στα μεγάλα σαλόνια.

Αυτό θα συμβεί, αν το Ρέθυμνο, που ισοβαθμεί με την Κύμη, χάσει την τελευταία αγωνιστική από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και η ομάδα της Εύβοιας ρίξει… βόμβα και νικήσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην Αθήνα.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μπαρτ, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 30 πόντους, ενώ από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάλαχαν με 14.

Το ματς:
Με κύριους και… μοναδικούς εκφραστές στην επίθεση τους Μπαρτ και Ντάνιελς, το Ρέθυμνο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 8-0 μετά από δυόμισι λεπτά. Στη συνέχεια, όμως, βρήκε κλειστούς διαδρόμους και το Περιστέρι, παρότι ήταν σχετικά άστοχο στην επίθεση, «έτρεξε» ένα δικό του σερί 8-2 και μείωσε σε 10-8, τριάμισι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα και μάλιστα στο φινάλε της πρώτης περιόδου, προηγήθηκαν 20-13, με τρεις εύστοχες βολές του Μπαρτ, που είχε ήδη 9 πόντους.

Με τρίποντο του Σιγκούνα, το Ρέθυμνο έφτασε τη διαφορά και σε διψήφιο νούμερο (25-15), αλλά το Περιστέρι αντέδρασε και με σερί 9-3, μείωσε στους τέσσερις (28-24) στο 16’. Όμως, το Ρέθυμνο, έχοντας… σεληνιασμένο τον Μπαρτ, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, «έτρεξε» ένα δικό του σερί 11-4 και έκλεισε το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 39-28, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του πολύτιμου ροζ φύλλου αγώνα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Κλείσιμο
Με το πόδι… στο γκάζι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο το Ρέθυμνο και με τρίποντο του Μπαρτ έκανε το 47-32 στο 22’. Το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε κάποιες κακές επιλογές των γηπεδούχων και με δικό του σερί 10-3, μείωσε σε 50-43 στο 25’, ωστόσο, οι γηπεδούχοι γρήγορα βρήκαν τις λύσεις και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με ένα μεγάλο… μαξιλάρι ασφαλείας, αφού η διαφορά ήταν διψήφια (63-53).

Σε…. τυπική διαδικασία εξελίχθηκε το τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με το Ρέθυμνο να έχει τον απόλυτο έλεγχο και το Περιστέρι να αδυνατεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρούν την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο νούμερο και τελικά έφτασαν στην πολύτιμη νίκη, με την οποία ουσιαστικά σφραγίζουν την παραμονή με σκορ 83-73.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 39-28, 63-53, 83-73.
Ρέθυμνο (Β. Ζιάγκος): Χριστοδούλου 3, Μπαρτ 30, Κλάντον, Χίκι 11 (7ρ., 7ασ.), Ντάνιελς 11 (6ρ.), Οικονομόπουλος, Σιγκούνας 12, Καλογιαννίδης, Γλυνιαδάκης 2, Ραζής, Μπάντερ 11, Τζόουνς 3.
Περιστέρι (Α. Πεδουλάκης): Σκορδίλης 8, Βασιλόπουλος 5, Γκρέι 9, Αγραβάνης 5, Κάλαχαν 14, Φιλιππάκος 2, Μπέντιλ 11 (10ρ.), Ντάνιελ 9, Σταυρακούκας, Βισσαρίου, Καράμπελας 7, Σμιθ 3 (6ρ.).
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης