Γυμναστική: Ένα μοναδικό θέαμα στο Γαλάτσι

Γυμναστική: Ένα μοναδικό θέαμα στο Γαλάτσι

Αθλητές της γυμναστικής  ηλικίας 2 έως 77 ετών παρουσιάζουν... «Θαυμάτων Θεάματα» στο “Hellas Gym for Life Challenge & EGO Astro Gym Festival 2019”

gum
Μία μοναδική εμπειρία άθλησης για μικρούς και μεγάλους, πλημμυρισμένη από «Θαυμάτων Θεάματα», όπως είναι το σύνθημα της διοργάνωσης, ξεκινά στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου: Από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου, το άθλημα της Γυμναστικής για Όλους βρίσκει την ιδανική έκφρασή του μέσα από το “Hellas Gym for Life Challenge & EGO Astro Gym Festival 2019”, μία γιορτή της Γυμναστικής που αναδεικνύει τις αξίες του συμμετοχικού αθλητισμού και παράλληλα υπόσχεται εκπληκτικό θέαμα.

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται από νέο, εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών, καθώς από τον αγωνιστικό χώρο θα «παρελάσουν» συνολικά 320 ομάδες από κάθε γωνιά της χώρας (Κως, Ηράκλειο Κρήτης, Ρέθυμνο, Χίος, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Επίδαυρος, Αίγιο, Πάτρα, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Λιβαδειά, Λαμία, Αττική, κ.ά.), έχοντας στο δυναμικό τους 8.200 αθλούμενους ηλικίας 2 έως 77 ετών! Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματος, αλλά και για την πιο ηχηρή απόδειξη ότι η Γυμναστική συντροφεύει τον άνθρωπο σε κάθε στάδιο της ζωής του.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε δύο σκέλη: Από την Τρίτη (18/06) έως την Πέμπτη (20/06) θα πραγματοποιηθεί το “EGO Astro Gym Festival”, που αναδεικνύει την αξία της συμμετοχής και επιβραβεύει με ξεχωριστά αναμνηστικά έπαθλα κάθε αθλητή και αθλήτρια, χωρίς να τους διαχωρίζει σε νικητές και ηττημένους, ενώ από την Παρασκευή (21/06) μέχρι την Κυριακή (23/06) θα πάρουν την σκυτάλη οι ομάδες του “Hellas Gym for Life Challenge”, το οποίο έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και πρόκειται να προσφέρει θέαμα κορυφαίου επιπέδου, ισοδυναμώντας με πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυμναστικής για Όλους. Η αυλαία θα πέσει το απόγευμα της Κυριακής (23/06) με το Γκαλά των νικητών κάθε κατηγορίας, την κορύφωση της διοργάνωσης, αλλά και της πολύμηνης προετοιμασίας των ομάδων, που στοχεύουν στην τελειότητα.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και τις πέντε ημέρες των αγώνων.

Επιπλέον, το μεσημέρι της Πέμπτης (20/06), στις 13:00, θα παραχωρηθεί στο κλειστό του Γαλατσίου η επίσημη Συνέντευξη Τύπου των αγώνων, την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, καθώς επίσης οι Πρεσβευτές της διοργάνωσης και αστέρες της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας και Βασιλική Μιλλούση, αλλά και η Πρέσβειρα του ευρωπαϊκού προγράμματος “Be Active” της Γ.Γ.Α. και Ολυμπιονίκης της ρυθμικής Εύα Χριστοδούλου.

Το “Hellas Gym for Life Challenge & EGO Astro Gym Festival 2019” διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Δήμο Γαλατσίου.
Κλείσιμο
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Be Active” της Γ.Γ.Α και στο πρόγραμμα εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (23η Ιουνίου 2019) από την Ε.Ο.Ε., ενώ παράλληλα υποστηρίζεται εθελοντικά από τα μέλη του Φιλογυμναστικού Ομίλου Μεταμόρφωσης «Κότινος».
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η COSMOTE TV.

Το αναλυτικό αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019
15:30 - 21:30: EGO Astro Gym Festival: Όμιλοι Α’, Β’, Γ’

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019
15:30 - 22:15: EGO Astro Gym Festival: Όμιλοι Δ’, Ε’, ΣΤ’

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
15:30 - 22:15: EGO Astro Gym Festival: Όμιλοι Η’, Θ’, Ι’

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019
17:00 - 21:30: Hellas Gym For Life Challenge: Γ’ Κατηγορία

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019
09:00 - 14:00: Hellas Gym For Life Challenge: Β’ Κατηγορία - «Μικρές Ομάδες»
15:00 - 22:00: Hellas Gym For Life Challenge: Α’ Κατηγορία - «Μεγάλες Ομάδες»

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019
10:00 - 11:00: EGO Astro Gym Festival: Όμιλος Κ’
12:00 - 13:00: Hellas Gym For Life Challenge: Δ’ Κατηγορία - «Λιλιπούπολη»
15:00 - 21:00: Hellas Gym For Life Challenge: Γκαλά Νικητριών Ομάδων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης