Πένθος στην Πάλη: Ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης προδόθηκε από την καρδιά του

Πένθος στην Πάλη: Ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης προδόθηκε από την καρδιά του

Τη στιγμή του μοιραίου, ο 63χρονος πατέρας τριών παιδιών βρισκόταν σε ταβέρνα στην Επανομή, όπου υπέστη ανακοπή

pozidis
Ο ξαφνικός θάνατος του Ολυμπιονίκη Γιώργου Ποζίδη βύθισε στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα την οικογένεια της Πάλης. Ο 6ος Ολυμπιονίκης στο Λος Άντζελες προδόθηκε από την καρδιά του, καθώς υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα στην Επανομή.

Ο 63χρονος πρώην αθλητής και συνταξιούχος αστυνομικός, πατέρας τριών παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή εκεί, παρ' ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τον αποκαλούσαν «τίμιο γίγαντα», διότι ήταν ένας άνθρωπος ειλικρινής, με υψηλές ηθικές αξίες. Γεννήθηκε το 1956 στην Μαυροπηγή Κοζάνης. Ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα και είχε ασχοληθεί από πολύ νέος με τον αθλητισμό. Είχε βγεί 6ος Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984 ενώ είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981,1984), τέταρτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1983), δεύτερος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979.

Ο Γιώργος Ποζίδης όταν αποφάσισε να μπει στο χώρο του αθλητισμού είχε στο μυαλό του την πυχμαχία. Μπήκε τυχαία στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ και άρχισε να ασχολείται με το άθλημα των δυνατών. Το «φλερτ» κράτησε λίγο εξαιτίας του προπονητή της πάλης, Στέφανου Ιωαννίδη. Έτσι ξεκίνησε μια πλούσια σε διακρίσεις καριέρα για τον αθλητή από την Μαυροπηγή Κοζάνης, που πήγε στη Θεσσαλονίκη για τις εξετάσεις των ΤΕΦΑΑ.

Όπως θυμάται τις επιτυχίες του, έτσι και δεν μπορεί να ξεχάσει την απογοήτευση που ένιωσε το 1984 στο Λος Άντελες όταν έχασε το Ολυμπιακό μετάλλιο.

Στα ΤΕΦΑΑ δίδαξε και ως καθηγητής, θεωρία και μεθοδική της πάλης, ενώ ως προπονητής μετείχε σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (1988, 1992, 1996).

Διετέλεσε πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης.

Είχε δύο γιούς, το Θεόδωρο και το Μιχάλη, και μία κόρη, την Ευμορφίλη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης