«Λίαν καλώς» για τον Παναθηναϊκό με 3-0 επί της Ξανθης στην πρόβα τζενεράλε - Δείτε τα γκολ

«Λίαν καλώς» για τον Παναθηναϊκό με 3-0 επί της Ξανθης στην πρόβα τζενεράλε - Δείτε τα γκολ

Πολύ καλό βαθμό στην πρόβα τζενεράλε του ο Παναθηναϊκός που, με δύο γκολ του Μακέντα κι ένα του Κολοβού, κέρδισε με 3-0 την Ξάνθη, η οποία κι έδειξε πως θα παίξουν οι περισσότερες ομάδες στο ΟΑΚΑ

pao-mak
Σκηνές από τα... προσεχώς για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 3-0 της Ξάνθης στο τελευταίο του «τεστ» πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το ματς στη Λαμία το προσεχές Σάββατο με την τοπική ομάδα!

Με τον Μακέντα να σκοράρει δις, στο 37’ και στο 53’, τον Κολοβό να μεσολαβεί με ένα ακόμα τέρμα στο 41ο λεπτό και τον Ζαχίντ -που έβγαλε όλο το 90λεπτο για να βρει ρυθμό- να παρουσιάζει πτυχές του ταλέντου του, το «τριφύλλι» τα πήγε αρκετά καλά απέναντι στους Θρακιώτες.

Οι οποίοι σημειωτέον γνώρισαν την πρώτη τους «φιλική» ήττα, ενώ κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ με αρκετά αμυντικούς προσανατολισμούς. Όπως αναμένεται να συμβεί δηλαδή και με την πλειοψηφία των αντιπάλων του Παναθηναϊκού! Προσφέροντας έτσι και μια κατάσταση… εξομοίωσης στον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του…

Παναθηναϊκός-Ξανθη|Φιλικό προετοιμασίας|Highlights


Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες του να αντιμετωπίζουν ωστόσο προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη, ένεκα του ότι ο αντίπαλός τους έπαιζε σχεδόν… όλος πίσω από τη σέντρα!

Κλείσιμο
Η Ξάνθη ήταν καλά οργανωμένη αμυντικά, επιλέγοντας να αφήνει χώρο μέχρι τη μεσαία γραμμή και στη συνέχεια να ξεκινάει την πίεσή της, καλύπτοντας έτσι σχεδόν όλους τους χώρους μπροστά από την εστία της.

Οι «πράσινοι», πάντως, δεν εκνευρίστηκαν. Αντιθέτως, έδειξαν υπομονή, κυκλοφόρησαν αρκετά και σωστά τη μπάλα, αλλά με εξαίρεση κάποια «στημένα» και δύο εμπνεύσεις του Ζαχίντ, που έμειναν ημιτελείς, δεν μπόρεσαν να καταγράψουν ευκαιρία για γκολ…

Μετά το ημίωρο, ο Παναθηναϊκός το… έψαξε περισσότερο, οι ακραίοι του αμυντικοί ανέβηκαν και συμμετείχαν πιο πολύ στο παιχνίδι, αφού ο άξονας παρέμενε «μπλοκαρισμένος» λόγω της υπερφόρτωσης από πλευράς ακριτών, ενώ υπήρξε και η αλλαγή θέσεων των Χατζηθεοδωρίδη και Κολοβού στις δύο πτέρυγες.

Η… επιβράβευση ήρθε και μέσα από τα δύο τέρματα που πέτυχε το «τριφύλλι». Αρχικά, στο 37’, με την ωραία -αλλά και τυχερή στο ξεκίνημά της- ατομική ενέργεια του Μακέντα και το πλασέ του από δύσκολη γωνία, για το 1-0.

Αλλά και τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Γιόχανσον βρίσκει με «λόμπα» τον Ινσούα στην περιοχή, αυτό να γυρίζει άμεσα στον Μακέντα, τον Ιταλό επιθετικό να πλασάρει με τη μία για να αποκρούσει ο Αμπάντ και να σκοράρει ο Κολοβός με σουτ στην επαναφορά!

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την κατοχή της μπάλας να είναι 82%-18%, τις τελικές προσπάθειες 9-0 και τα κόρνερ 4-0…

Στην επανάληψη, η διαφορετική προσέγγιση του ματς από τον Κίκο Ραμίρεθ, που άλλαξε το σύστημα της Ξάνθης σε 4-4-2, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να βρει περισσότερους κενούς χώρους και να παίξει ακόμα καλύτερα.

Μάλιστα, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Δώνη -ο οποίος από την πλευρά του έκανε κι αυτός αλλαγές σε… δύο φάσεις, στην ανάπαυλα και μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού- να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ αρκετά νωρίς…

Συγκεκριμένα, στο 53ο λεπτό, όταν η εξαιρετική κάθετη πάσα του Ζαχίντ βγάζει τον Μακέντα τετ α τετ με τον Αμπάντ και ο δεύτερος βρίσκει ξανά δίχτυα, διαμορφώνοντας παράλληλα το 3-0!

Το ενθαρρυντικό για τον Παναθηναϊκό, αλλά και ενδεικτικό της δουλειάς που έχει γίνει, είναι ότι, παρά τις πολλές αλλαγές, δεν διαφοροποιήθηκε ούτε η ταυτότητα αλλά ούτε και η συνοχή του, στη συνέχεια! Φυσικά, ο ρυθμός των παικτών του δεν ήταν το ίδιος υψηλός, ειδικότερα μετά το 65’.

Η θρακιώτικη ομάδα, στον αντίποδα, μπόρεσε να κάνει μια μόλις φάση, κι αυτή από λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε Κολοβέτσιο και Διούδη, στο 57ο λεπτό, με το σουτ του Ρενέλα ωστόσο να γίνεται υπό δύσκολες προϋποθέσεις και να περνάει άουτ...

Ενώ στο τελευταίο 20λεπτο ανέβασε και την πίεση της, θέλοντας να πετύχει έστω ένα γκολ. Το οποίο κι έψαξε κυρίως με κάποια μακρινά σουτ παρά με μια οργανωμένη ενέργεια, χωρίς όμως να το πετύχει τελικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης (62’ Κότσαρης), Γιόχανσον (46’ Αποστολάκης), Νούνες (46’ Κολοβέτσιος), Πούγγουρας (46’ Μαυρομμάτης), Ινσούα (46’ Ζαγαρίτης), Δώνης (62’ Αλεξανδρόπουλος), Κουρμπέλης (62’ Θεοχάρης), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (46’ Μολό), Μακέντα (62’ Βέργος), Κολοβός (62’ Καμπετσής).

Ξάνθη (3-4-1-2): Αμπαντ, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Λισγάρας (46’ Ρενέλα), Μπαξεβανίδης (75’ Ντίρεσταμ), Ντουρίτσκοβιτς (70’ Ντε Λούκας), Κοβάτσεβιτς, Σόσα, Τέρκι (70’ Μπαριέντος), Στάρτζεον (61’ Ντε Αμορίμ), Φάουτσερ (54’ Τεξέιρα).

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης