Basket League, Ιωνικός Νίκαιας-Λαύριο 90-94: Ματς θρίλερ με μεγάλο «διπλό» για τους φιλοξενούμενους

Basket League, Ιωνικός Νίκαιας-Λαύριο 90-94: Ματς θρίλερ με μεγάλο «διπλό» για τους φιλοξενούμενους

Σε ένα ματς-φωτιά μέχρι το φινάλε για την πρεμιέρα της Basket League, το Λαύριο επικράτησε του Ιωνικού, χαλώντας του το πάρτι της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία

ιωνικος
Με το… δεξί μπήκε στη φετινή Basket League το Λαύριο επικρατώντας 94-90 του Ιωνικού στη Νίκαια, στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία μετά από 32 χρόνια.

Παρά το σόου του Τζόουνς (23π, 8.ριμπ, 1μπλ) και τον πρώτο σκόρερ του ματς, Μαυροκεφαλίδη (25π, 1μπλ), οι Νικαιώτες δεν κατάφεραν να σταματήσουν την ομάδα των Ανατολικών προαστίων, που διατήρησε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια με πρωταγωνιστές τους Ντεκοζέι (18π., 6ριμπ, 1μπλ) και Άλμαν (17π., 4ασ).

Ο Ιωνικός ήταν αυτός που ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με επτά πόντους (15-8) μετά από έξι λεπτά παιχνιδιού.
Μάλιστα, διατήρησε αντίστοιχο προβάδισμα, μέχρι το τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου, όταν ο Γουότσον μείωσε στους δύο και ο Μαστρογιαννόπουλος με τρίποντο έφερε το Λαύριο σε απόσταση αναπνοής (24-25).

Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής ήταν ανώτερη στο δεύτερο μισό και με πρωταγωνιστές τους Γουότσον και Ντέιβις έφτασε στο 31-36.

Ο Ιωνικός βρήκε απαντήσεις με τον Τζόουνς και ισοφάρισε (38-38) με έξι δικούς του πόντους, ενώ βολές του Μαστρογιαννόπουλου και το… buzzer beater τρίποντο του Μπαρτ διαμόρφωσαν το 42-40 του ημιχρόνου.

Κλείσιμο
Στο τρίτο δεκάλεπτο επέστρεψε η ισορροπία στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν επιθετικές λύσεις και να εναλλάσσονται στο σκορ. Στα μέσα της περιόδου το Λαύριο απομακρύνθηκε με 59-53, όμως τρίποντο του Δημάκου και καλάθι του Τζόουνς κράτησαν ξανά στο παιχνίδι τον Ιωνικό (59-58), που ισοφάρισε σε 63-63 με σερί του Μαυροκεφαλίδη.

Η εμπειρία του Λαυρίου ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στην τέταρτη περίοδο. Με μιρκό σερί του Μαστρογιαννόπουλου έφυγε στο +7 (67-74), με το… θρίλερ να ξεκινάει στα δύο τελευταία λεπτά. Ο Τζόουνς μείωσε σε 83-80 για τον Ιωνικό και σε 85-82 μετά από καλάθι του Ντεκοζέι.

Ο Τζόουνς συνέχισε να… διατηρεί τη διαφορά στους τρεις (83-86, 85-88), με το Λαύριο όμως να βρίσκει απαντήσεις χωρίς πρόβλημα.

Το τρίποντο του Μπαρτ έκανε το 92-90 για τον Ιωνικό στα 7’’όμως το Λαύριο αποδείχτηκε πιο ψύχραιμο και πήρε την πρώτη φετινή νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 42-40, 63-63, 90-94
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης