Champions League: Μεγαλειώδης Ολυμπιακός με πικρή γεύση στο τέλος (2-3) κόντρα στην Μπάγερν

Champions League: Μεγαλειώδης Ολυμπιακός με πικρή γεύση στο τέλος (2-3) κόντρα στην Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσα την Μπάγερν αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον βαθμό που άξιζε - Κόβατς: Μας έβαλε δύσκολα ο Ολυμπιακός, έχει πιθανότητες να περάσει - Μαρτίνς: Μπορούσαμε κάτι παραπάνω

olibiakos_ar
Με το κεφάλι ψηλά... έπεσε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπάγερν για την 3η αγωνιστική του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τρόμαξαν μπροστά την Μπάγερν, προηγήθηκαν με τον Ελ Αραμπί στο 23’, της έβαλαν δύσκολα, αλλά ελέω Λεβαντόφσκι (34’, 62’), δέχθηκαν ανατροπή και στο τέλος ηττήθηκαν με 3-2 στο Φάληρο.

Ο Τολισό έκανε το 3-1 στο 75’ και ο Γκιγέρμε με τυχερό τρόπο μείωσε στο 79’. Τα έδωσαν όλα στο τέλος οι  Πειραιώτες, αλλά έφυγαν με… άδεια χέρια μεν από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά με τον κόσμο να τους δίνει θερμό χειροκρότημα.

Με το απόλυτο συνεχίζουν οι Βαυαροί, στον έναν βαθμό η ομάδα του Μαρτίνς, που συνεχίζει να κυνηγάει τον Ερυθρό Αστέρα στον ρεαλιστικό στόχο της 3ης θέσης.



Κλείσιμο
Αν και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Μπάγερν ωστόσο έχει ακόμη αρκετές ελπίδες τόσο για την 3η όσο και για την 2η θέση με τους Βαυαρούς να δείχνουν πως έχουν καθαρίσει την πρωτιά και την πρόκριση.

Η βαθμολογία
Μπάγερν Μονάχου 9 (13-4)
Τότεναμ 4 (9-9)
Ερυθρός Αστέρας 3 (3-9)
Ολυμπιακός 1 (5-8)

Η 4η αγωνιστική
Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός (19:55)
Ερυθρός Αστέρας-Τότεναμ (22:00)

Η 5η αγωνιστική
Τότεναμ-Ολυμπιακός (22:00)
Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν Μονάχου (22:00)

Η 6η αγωνιστική
Μπάγερν Μονάχου-Τότεναμ (22:00)
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας (22:00)

martins-1
 Μαρτίνς: Μπορούσαμε κάτι παραπάνω

Ικανοποιημένος από τη συνολική προσπάθεια και απογοητευμένος από την ήττα με 3-2 από την Μπάγερν Μονάχου δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς, τονίζοντας ότι μπορούσαν να πάρουν αποτέλεσμα οι Πειραιώτες.

Αναλυτικά μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για:

-την καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού και τι είπε στα αποδυτήρια: «Όπως πάντα, όταν χάνεις και έχεις δεχθεί τρία δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος. Όλοι ήταν απογοητευμένοι στα αποδυτήρια. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε μια καλή Μπάγερν, ήταν καλύτερη η Μπάγερν. Προηγηθήκαμε, αλλά στη συνέχεια αντέδρασε η Μπάγερν και ήταν καλύτερη. Το ξέραμε ότι μπορεί να αντιδράσει. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε καλύτερα στο γήπεδο, κυνηγήσαμε το παιχνίδι. Είμαστε ικανοποιημένοι από το πόσο παλέψαμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, που μας βοήθησε, θέλαμε να τον ανταμείψουμε και όλοι μαζί είμαστε στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα. Λυπούμαστε που δεν τους προσφέραμε κάτι παραπάνω.Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και κάτι καλύτερο».

-το αν άξιζε κάτι καλύτερο ο Ολυμπιακός: «Πραγματικά ήμασταν ανταγωνιστικοί, ξεκαθαρίσαμε πριν τι έγινε στα δύο ημίχρονα. Με την κούραση των δύο ομάδων στο δεύτερο ήμασταν καλοί. Ο αντίπαλος έχει μεγάλη αξία, αλλά αυτό που μένει είναι μια απογοήτευση, μια θλίψη για το αποτέλεσμα και είμαστε λυπημένοι με το αποτέλεσμα, θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Οι παίκτες καταφέραν το να διεκδικούμε κάτι ακόμα στο ματς. Δούλεψαν πολύ καλά μέσα στο ματς. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

-τα ατομικά λάθη: «Τα ατομικά λάθη μας στοίχισαν. Όταν δέχεσαι γκολ από στημένες φάσεις, όπου είμαστε πολύ δυνατοί, και έχουμε δεχθεί τρία γκολ από στατικές φάσεις έως τώρα, σημαίνει ότι έγιναν και κάποια λάθη. Σε αυτό το επίπεδο δεν πρέπει να γίνονται λάθη. Ήταν ξεκάθαρο ποια είναι τα φαβορί του ομίλου από την αρχή. Ήταν ξεκάθαρος ο στόχος από την αρχή σε ό,τι αφορά τον στόχο μας για την Ευρώπη και στόχος ήταν να συνεχίσουμε τη συνέχεια στην Ευρώπη. Κάποια λάθη και κάποια άλλα στοιχεία μας έχουν στερήσει βαθμούς, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για κάτι καλό».

-την επιβάρυνση λόγω του σημερινού ματς και το πώς θα φρεσκάρει την ομάδα: «Έχουμε πέντε ημέρες μπροστά μας, έχουμε χρόνο για να επανέλθουμε και να υπάρξει αποκατάσταση. Έχουμε όλο το χρόνο για να είμαστε έτοιμοι».

Κόβατς: Τέλεια η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη, έχει πιθανότητες να περάσει ο Ολυμπιακός

Ο Νίκο Κόβατς παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός έβαλε δύσκολα στην Μπάγερν, τόνισε ότι τον περίμενε τόσο καλό και εκθείασε τόσο τους «ερυθρόλευκους» όσο και τον κόσμο τους.

Αναλυτικά μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για:

osfp-paixtews
-τη νίκη που είχε και νεύρα μέσα στο παιχνίδι: «Ο αντίπαλος έπαιξε καλά. Επεξεργάστηκε καλά το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, είχε και την ώθηση από την εξαιρετική ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια νίκη εργασίας. Έχουμε φτάσει τους 9 βαθμούς και δίνει ένα καλό αβαντάζ για τη συνέχεια. Δηλαδή, εργαστήκαμε καλά για να την πετύχουμε και δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή απόδοση».

-τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε και τη μετατόπιση του Μίλερ κατά τη διάρκεια του ματς: «Ο Ερναντέζ έχει πόνους στην ποδοκνημική και πρέπει να το δούμε το μέγεθος του προβλήματος. Ο Μαρτίνεθ είχε μυϊκά προβλήματα και παραπονέθηκε στο ημίχρονο. Μετακινήθηκε ο Μίλερ επειδή ήταν συμπαγής ο Ολυμπιακός και πήγε στο κέντρο που είναι η φυσική του θέση και έπαιξε μαζί με τον Κουτίνιο».

-το αν περίμενε τόσο καλό τον Ολυμπιακό: «Δεν θεωρώ ότι ήταν πιο δύσκολο. Πολλοί μπορεί να έλεγαν ποιος είναι ο Ολυμπιακός; Εγώ ήξερα τις δυνατότητές του και το είχα αναφέρει και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Σε κάποιους μπορεί να προκάλεσε έκπληξη η εικόνα, αλλά σε εμένα όχι. Είναι τεχνικά και τακτικά ισχυρός».

-την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Είναι μια τέλεια ατμόσφαιρα, έδωσα συγχαρητήρια για την ατμόσφαιρα των οπαδών. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο. Έχει νομίζω τέσσερις αξιόλογους Έλληνες και κάποιους άλλους καλούς παίκτες που προέρχονται από άλλες λίγκες. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση».

-το απόλυτο στον όμιλο και τη συνέχεια: «Είμαι ευχαριστημένος, θα ήθελα έξι νίκες. Αλλά είδατε σήμερα ότι είναι δύσκολο. Είμαστε σε καλό δρόμο για την πρόκριση, θέλουμε έναν πόντο ακόμα ουσιαστικά για να προκριθούμε. Όλα είναι ανοιχτά, αλλά η πρώτη θέση νομίζω ότι ανήκει στην ομάδα μας».

-τον στόχο της παρουσίας στον τελικό της Πόλης και το ενδεχόμενο να γίνουν μεταγραφές: «Είναι μακριά σεζόν, για να πετύχουμε θέλουμε και νίκη σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς. Τραυματίστηκε ο Ζίλε τις προάλλες, σήμερα προστέθηκαν άλλοι δύο τραυματισμοί. Δεν θέλω να μιλήσω για το ενδεχόμενο να γίνουν προσθήκες. Αν η ομάδα είναι υγιής μπορεί να πετύχει αυτά που θέλει».

Κούτρης: Ο Ολυμπιακός μεγαλώνει ως σύλλογος με αυτές τις εμφανίσεις

Ο διεθνής μπακ των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως ξεκίνησαν δυνατά όπως τους ζήτησε ο κόουτς Μαρτίνς και πάλεψαν για το καλύτερο κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Στάθηκε στον κόσμο και στο πως ευχαριστιέται από αυτά που δειχνουν στο γήπεδο οι παίκτες και έθεσε ως πρώτο στόχο το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά: «Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι, σαν Ολυμπιακός, όπως μας είπε ο κόουτς. Μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε και στο τέλος με τις ευκαιρίες που είχαμε. Όλοι στα αποδυτήρια ήταν στεναχωρημένοι, παρότι παίζαμε με μια τόσο μεγάλη ομάδα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Ο Ολυμπιακός μεγαλώνει σαν σύλλογος. Οι παίκτες μεγαλώνουν με τέτοια παιχνίδια.

Ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια που κάνουμε και θέλει να μας βλέπει να παλεύουμε. Όποιος παίζει σε αυτήν την ομάδα πρέπει να το κάνει αυτό κι εμείς από πέρυσι, που είμαστε με τον κόουτς και δουλεύουμε μαζί, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα και ντέρμπι, όπως αυτό με την ΑΕΚ, κρίνουν την τύχη του. Με τον κόσμο στο πλευρό μας θα έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο για να νικήσουμε».

bouxa-1
 Μπουχαλάκης: Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα

Ο διεθνής χαφ των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως έχουν δείξει την αξία τους ως ομάδα και ως παίκτες στα προηγούμενα ματς και θεωρεί πως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ανώτεροι, όμως πλήρωσαν τα λάθη τους.

Αναλυτικά: «Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα, ξέρουμε ότι αξίζουμε ως ομάδα, αλλά και ατομικά, το δείχνουμε μέσα στα ματς. Και σήμερα δείξαμε ότι μπορούσαμε. Μπήκαμε δυνατά και στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι, όμως κόντρα σε τέτοιες ομάδες τα λάθη στοιχίζουν, τη μισή φάση την κάνουν γκολ.

Εμείς δείξαμε χαρακτήρα κόντρα σε μια παγκόσμια δύναμη και έτσι θα πάμε στη συνέχεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης