Ελένη Βαΐτσου: Μια πρωταγωνίστρια γεννιέται

Ελένη Βαΐτσου: Μια πρωταγωνίστρια γεννιέται

Το κεντρικό πρόσωπο της τηλεοπτικής σειράς «Μπρούσκο» ανοίγει τα χαρτιά του στο ευρύ κοινό. Η 27 Μαΐων νέα πρωταγωνίστρια της μικρής οθόνης αποκαλύπτει πώς έγινε ηθοποιός, ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της και βάζει τέλος στα σενάρια για την υποτιθέμενη σχέση της με τον συμπρωταγωνιστή της Ανδρέα Γεωργίου

Με τον Σαρκοζί συναντάται ο Αμπάς
Ελένη Βαΐτσου: Μια πρωταγωνίστρια γεννιέται
Νέα, όμορφη, με μεσογειακό ταμπεραμέντο, είναι σίγουρα ένα από τα πρόσωπα που θα συζητηθούν πολύ τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Η πρώτη της τηλεοπτική αναμέτρηση θα λάβει χώρα στο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Μπρούσκο», όπου θα υποδυθεί τη Μελίνα, την Κρητικοπούλα σύζυγο του Αποστόλη Τότσικα, ενώ στο θεατρικό σανίδι έχει ήδη ξεχωρίσει για τις ερμηνείες της στο «Μαουτχάουζεν» και στην παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης: “Ποιος τη ζωή μου”», που ανέβηκαν την περασμένη σεζόν στο Badminton.

Συναντιόμαστε ένα απόγευμα στο Κολωνάκι, λίγο πριν από την επιστροφή της στην Κύπρο, όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της σειράς. Ντυμένη casual, με τζιν, λευκό T-shirt και γυαλιά ηλίου μοιάζει από κοντά πολύ μικρότερη από την ηλικία της, ενώ επιστρατεύει το χιούμορ και το «καλό της» χαμόγελο για να ξεγλιστρά από κάθε ερώτηση στην οποία δεν θέλει ουσιαστικά να απαντήσει. Η όμορφη Ελένη  Βαΐτσου γεννιέται και μεγαλώνει στην Κάτω Τιθορέα της Φθιώτιδας - μια πατρίδα που αναπολεί με νοσταλγία, μη διστάζοντας να αποκαλύψει πως όνειρό της από παιδί ήταν να έρθει και να ζήσει κάποτε στην Αθήνα. «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν ωραία, αλλά μου έλειψαν πολλά. Δεν είχαμε σινεμά, θέατρο, μαγαζιά, λούνα παρκ. Ετσι, πάντα ήθελα να φύγω από το χωριό και να έρθω στην πρωτεύουσα», μας λέει.

Κλείσιμο
Η Ελένη Βαΐτσου, τηλεοπτική σύζυγος του Αποστόλη Τότσικα, σε σκηνή από το σίριαλ του ΑΝΤ1 «Μπρούσκο», το οποίο γυρίζεται στην Κύπρο

Η επιθυμία της «μετανάστευσης» συνοδευόταν άραγε από την επιθυμία να μπει στον χώρο της υποκριτικής; «Καμία σχέση. Αρχικά ήθελα να γίνω πυρηνική φυσικός, μετά δικηγόρος, αλλά τελικά σπούδασα στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών. Η υποκριτική μπήκε στη ζωή μου τυχαία, όταν στο πρώτο έτος των σπουδών μου πήγα να παρακολουθήσω μια θεατρική παράσταση. Μόλις τελείωσε η παράσταση πήγα στα καμαρίνια για να συγχαρώ τους πρωταγωνιστές αναφέροντάς τους ότι μου αρέσει το θέατρο κι εκείνοι μου πρότειναν να ασχοληθώ ερασιτεχνικά με το θέατρο μπαίνοντας στη θεατρική ομάδα Μυθωδία. Ετσι, παράλληλα με τις σπουδές μου, ανεβάζαμε παραστάσεις σε διάφορα θέατρα. Κάποια στιγμή ο σκηνοθέτης Νίκος Χανιωτάκης μού είπε ότι έπρεπε να ασχοληθώ και επαγγελματικά με τον χώρο της υποκριτικής. Στην αρχή γέλασα με τη σκέψη και μόνο, καθώς είχα τη σχολή μου και η συμμετοχή μου στη θεατρική ομάδα ήταν απλώς ένα χόμπι. Ωστόσο, όταν πήρα το πτυχίο μου και δούλεψα αρχικά σ’ ένα λογιστικό γραφείο και στη συνέχεια σε μια πολυεθνική εταιρεία, κατάλαβα ότι δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Δεν με ευχαριστούσε, δεν με γέμιζε. Τότε, αποφάσισα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός», θυμάται η Ελένη.
Σε αντίθεση με αυτό που θα μπορούσαν να φανταστούν κάποιοι, το οικογενειακό της περιβάλλον ήταν πολύ υποστηρικτικό απέναντι σε αυτή της την απόφαση: «Οι δικοί μου ήταν πολύ θετικοί και από τη στιγμή που είχα πάρει το πτυχίο μου δεν είχαν καμία αντίρρηση να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και κάπου αλλού. Κάπως έτσι, βρέθηκα να σπουδάζω στη Σχολή “Δήλος” της Δήμητρας Χατούπη. Φέτος, θα ήμουν στο τρίτο έτος, αλλά έκανα μια παύση λόγω της σειράς». Τα μάτια της λάμπουν και η ένταση της φωνής της δυναμώνει τη στιγμή που η κουβέντα της κάνει στροφή στον χώρο του θεάτρου: «Την πρώτη επαγγελματική ευκαιρία μού την έδωσε ο Θέμης Μουμουλίδης. Πέρασα από οντισιόν για το θεατρικό “Μαουτχάουζεν” και με πήρε. Επαιξα με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, τον Αρη Λεμπεσόπουλο, τη Μαριάννα Πολυχρονίδη και άλλους. Ηταν πολύ ωραία εμπειρία, γιατί ήταν μια πολύ μεγάλη παραγωγή, με καταξιωμένους ηθοποιούς που με δίδαξαν πολλά. Ανάλογη ήταν και η εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου στο θεατρικό “Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου”».

Με τον συμπρωταγωνιστή της και σκηνοθέτη της σειράς, Ανδρέα Γεωργίου

Λίγα λεπτά παύσης και η κουβέντα γυρνάει ξανά στο τηλεοπτικό πεδίο και στη συμμετοχή της στο πολυαναμενόμενο σίριαλ του ΑΝΤ1: «Η πρόταση μου ήρθε ουρανοκατέβατα! Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι με είδαν σ’ ένα βίντεο κάστινγκ, έκανα ραντεβού με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Γεωργίου και έκλεισα! Νιώθω διπλά τυχερή γιατί δεν το κυνήγησα». Με το ίδιο μεγάλο χαμόγελο στα χείλη συνεχίζει να μιλάει με ενθουσιασμό για τον ρόλο της και τη σχέση της με τους συμπρωταγωνιστές της: «Από το πρώτο κιόλας γύρισμα δέσαμε πολύ μεταξύ μας. Εχω πολλές σκηνές με τον Αποστόλη Τότσικα και τον Ανδρέα Γεωργίου, οι οποίοι με βοήθησαν πολύ. Ξέρετε, δεν έχω κάνει τηλεόραση και δεν ήξερα πώς είναι τα γυρίσματα. Πολύ καλές συμβουλές μού έδωσε επίσης και η Εβελίνα Παπούλια. Ολοι τους με βοήθησαν ιδιαίτερα με την εμπειρία και τις παρατηρήσεις τους, γι’ αυτό και τους ευχαριστώ πάρα πολύ». Αραγε πιστεύει πως μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι της δημοσιότητας; Και ποια ήταν η αντίδρασή της απέναντι στις φήμες που την ήθελαν ζευγάρι στη ζωή με τον συμπρωταγωνιστή της Ανδρέα Γεωργίου; «Στην περίπτωσή μου», απαντά, «έχουν γίνει όλα βήμα-βήμα και γι’ αυτό αισθάνομαι αρκετά ώριμη να διαχειριστώ την εικόνα μου. Η δημοσιότητα δεν μπορεί να με επηρεάσει στο παραμικρό. Με τον Ανδρέα Γεωργίου δεν έχω σχέση και είναι εξάλλου γνωστό ότι βρίσκεται σε άλλη σχέση. Βρισκόμουν στην Κύπρο όταν μετά τα γυρίσματα πήγαμε με τον Ανδρέα και με κάποιους άλλους συντελεστές του σίριαλ για καφέ. Ετσι βγήκαν κάποιες φωτογραφίες και φούντωσαν οι φήμες περί σχέσης. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε απλώς συνάδελφοι και συνεργάτες. Δεν σας κρύβω ότι αρχικά σοκαρίστηκα λίγο, γιατί ήταν το πρώτο δημοσίευμα που αναφερόταν στο πρόσωπό μου πριν ακόμη γίνω αναγνωρίσιμη. Βέβαια, δυο μέρες μετά γελάγαμε μεταξύ μας».

Αρκετά ώριμη για την ηλικία της, δεν αρνείται να αναφερθεί τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα της: «Το μεγάλο μου ελάττωμα είναι ότι είμαι απόλυτη και καμιά φορά απότομη. Είμαι ρεαλίστρια, πραγματίστρια και δεν κάνω όνειρα. Ζω το σήμερα κι έτσι δεν απογοητεύομαι». Οσο για τους άνδρες, «με γοητεύει η ευγένεια, η έντονη προσωπικότητα και η επικοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να γνωρίζω καλά έναν άνδρα για να κάνω σχέση μαζί του. Απεχθάνομαι εκείνους που κάνουν show off. Εύχομαι να είμαι συνέχεια ερωτευμένη, αν και σήμερα έχω δώσει προτεραιότητα στη δουλειά μου».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης