Γιώργος Λιανός: «Η θυσία της Ανθής για μένα»

Γιώργος Λιανός: «Η θυσία της Ανθής για μένα»

H ζωή του πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες

Γιώργος Λιανός: «Η θυσία της Ανθής για μένα»
Καυστικός, ατακαδόρος, χειμαρρώδης.Γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 23 Απριλίου του 1977. Είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας Λιανού, καθώς έχει έναν αδελφό, τον Βασίλη, τρία χρόνια μεγαλύτερο. Οι γονείς του, Θεολόγος και Ασημούλα, ήταν μετανάστες και δούλευαν σε φάμπρικα. Ο κύριος Θεολόγος πήγε στη Γερμανία σε ηλικία 19 ετών. Κάποια στιγμή γνώρισε στην Ελλάδα την κυρία Ασημούλα και επέστρεψαν μαζί στη Γερμανία.



Κλείσιμο
 «Από τη ζωή μου στη Γερμανία δεν έχω καθόλου μνήμες. Γυρίσαμε στην Ελλάδα πριν γίνω 1 έτους. Εκείνη την εποχή είχε ανοίξει ένα εργοστάσιο κοντά στη γενέτειρα του πατέρα μου (Φιλιάτες Θεσπρωτίας) και μετακομίσαμε μόνιμα εκεί. Αυτό που θυμάμαι έντονα από τα παιδικά μου χρόνια είναι να τρέχω μια ζωή και να παίζω στο δάσος. Είναι μεγάλη πολυτέλεια για ένα παιδί να μεγαλώνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον» εξομολογείται στο People. Η μουσική μπήκε σχετικά βίαια στη ζωή του. «Με έστειλαν με το ζόρι στο ωδείο, για να μην είμαι μόνος στο σπίτι. Ο αδελφός μου ήταν ήδη στη Φιλαρμονική και ο δάσκαλος του ωδείου είχε τη φήμη του αυστηρού, κάτι που τελικά δεν ίσχυε. Κάπως έτσι ξεκίνησε το μουσικό μου ταξίδι». Σε ηλικία 19 ετών περνάει στο τμήμα Αεροναυπηγών του Πολυτεχνείου της Πάτρας.



Ο Γιώργος μιλάει με νοσταλγία για τα φοιτητικά του χρόνια. «Νομίζω πως ήταν από τα μεγαλύτερα κέρδη στη ζωή μου. Κατάφερα να φύγω από την πόλη μου και να σπουδάσω. Πέρασα καταπληκτικά. Παράλληλα με τις σπουδές, συνέχισα να ασχολούμαι ενεργά με τη μουσική και έκανα live εμφανίσεις με την μπάντα που είχα σε μαγαζιά. Η Πάτρα, εκτός από φοιτητομάνα, είναι και μεγάλη μουσικομάνα. Οι μουσικές σκηνές τότε ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια». Κάπου ανάμεσα στις σπουδές, κάνει και ένα πέρασμα από τον ΟΤΕ. Όχι ως τραγουδιστής, αλλά ως υπάλληλος του 134! «Ήταν από τα λεγόμενα χαρτζιλίκια των φοιτητών. Θυμάμαι πως εκείνη την εποχή είχα μεγάλες βλέψεις στον ΟΤΕ! Προσπαθούσα να χτυπήσω εταιρείες με προσφορές!». Ο Γιώργος τελειώνει το Πολυτεχνείο  και συμπληρώνει τη φόρμα συμμετοχής για το Fame Story 3. «Εκείνη την περίοδο, είχα χωρίσει και ήμουν σε φάση να κάνω οτιδήποτε. Σε τρεις μήνες θα παρουσιαζόμουν στο στρατό. Με “έψησαν” ο αδελφός μου και κάτι φίλοι. Μάλιστα, εκείνοι ήταν που συμπλήρωσαν τα έντυπα της συμμετοχής, όταν ακόμη δούλευα στον ΟΤΕ. Το Fame Story ήταν μια υπέροχη εμπειρία και με οδήγησε κάπου συγκεκριμένα, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα».



Παρότι είναι ένας πολύ καλός τραγουδιστής, φαίνεται πως τον κέρδισε ο χώρος της τηλεόρασης. Ήταν κάτι που περίμενε; «Δεν είχα σκεφτεί πως θα μπορούσε να υπάρχει άνοιγμα για μένα σε αυτόν το χώρο. Τελικά, όμως, προέκυψε κάτι στο οποίο έχω κάνει πράγματα». Εκτός από την εκπομπή Το Πρωινό, όπου συμμετέχει μόλις δύο μήνες, ποια θεωρεί ότι ήταν η καλύτερη συνεργασία που είχε μέχρι σήμερα στην τηλεόραση; «Κρίνοντας από το κριτήριο του κόσμου, αυτό που άρεσε πάρα πολύ ήταν το Wipe Out. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το Galileo. Θεωρώ πως στην Ελλάδα μια τέτοια εκπομπή θα είχε χώρο και λόγο ύπαρξης».



Ο έρωτας και η οικογενειακή ζωή
Ο Γιώργος ήταν πάντα υπέρ της συντροφικότητας. Η «οικογένεια» δεν ήταν λέξη απαγορευτική για εκείνον. Πώς είναι τα πράγματα στο σπίτι με τη 2 ετών κόρη και το μόλις 50 ημερών γιο του; «Είχαμε ορισμένα προβλήματα, διότι η μικρή μάς έφερε από τον παιδικό μια ίωση και τρέχαμε το μωρό στο νοσοκομείο με βαρύ αναπνευστικό πρόβλημα. Αυτό με άγχωσε, διότι τόσο μικρά μωράκια δεν κάνει να αρρωσταίνουν. Ζοριστήκαμε αρκετά και συνεχίζουμε να ζοριζόμαστε. Γενικά, δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Οι γονείς μου βρίσκονται στις Φιλιάτες, ενώ τα πεθερικά μου ζουν μόνιμα στην Αμερική. Ευτυχώς, μας βοηθάει κάποια κοπέλα που έρχεται πού και πού».




Στην Αμερική γνώρισε και την Ανθή Ανδροτσάκη. Η Ανθή μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Ήταν 2005 και ο Γιώργος Λιανός έκανε συναυλίες με την Πέγκυ Ζήνα στην ελληνική ομογένεια. «Η Ανθή είχε έρθει από σπόντα. Δεν ήξερε τι εστί Πέγκυ Ζήνα. Την έφεραν κάποιες ξαδέρφες της, που ήταν περισσότερο κοντά στο ελληνικό στοιχείο. Έτσι, γνωριστήκαμε και γίναμε ζευγάρι. Μετά ξεκίνησαν τα ταξίδια για να βλεπόμαστε, χαλούσαμε τα χρήματά μας σε τηλεφωνικές κάρτες και εισιτήρια. Τελικά, όμως, η αγάπη της Νέας Υόρκης άντεξε και νομίζω πως η Ανθή έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτό, καθώς πήρε τη γενναία απόφαση να αφήσει την Αμερική και να έρθει στην Ελλάδα» παραδέχεται στο People. Ο Γιώργος είναι από τους ενεργούς πατεράδες. Ταΐζει, αλλάζει πάνες, κάνει τα πάντα! «Ο μικρός είναι λίγο δύσκολος με τον ύπνο. Η κόρη μου κοιμόταν οκτάωρα και μας έλεγαν να μην το πούμε πουθενά και μας ματιάσουν. Ο πιτσιρικάς είναι πιο ζόρικος». Θα έκανε και τρίτο παιδί; «Το τρίτο παιδί ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει από την αρχή με τη γυναίκα μου. Αν ήταν στο χέρι της, θα έπρεπε να τοποθετήσω το τρίτο παιδί τη μέρα εκείνη που ήμασταν στο μαιευτήριο! Τώρα όμως που τραβάμε τα ζόρια μας, σκεφτόμαστε αν θα τολμήσουμε να κάνουμε και τρίτο». Τι είναι αυτό που του λείπει περισσότερο από την εργένικη ζωή; «Ουσιαστικά δεν μου λείπει κάτι, εκτός από τις παρέες που αναγκαστικά, λόγω υποχρεώσεων, διαλύονται. Και για καφέ να πάμε, πρέπει να το οργανώσουμε ένα μήνα πριν. Η παρέα μου είναι διασκορπισμένη, αλλά πλάκα στην πλάκα, από τους φίλους μου δεν είναι κανένας παντρεμένος ακόμη» λέει χαριτολογώντας.

«Το Πρωινό», ο Γιώργος Λιάγκας και 
η δυσκολία με τη Σάσα Σταμάτη!
Ο Γιώργος βρίσκεται στην ομάδα του Πρωινού. Ποιο θεωρεί πως είναι το δυνατό στοιχείο στο δίδυμο Σκορδά - Λιάγκας; «Το δυνατό στοιχείο του ζευγαριού το κατάλαβα βλέποντάς τους από την τηλεόραση τις μέρες που ήμουν στο νοσοκομείο. Κατάλαβα πόσο φυσιολογικοί είναι και ότι αυτό που έρχεται στο μυαλό τους το λένε κατευθείαν. Όχι τόσο η Φαίη, όσο ο Γιώργος. Ο Γιώργος είναι εντελώς διάφανος σε αυτό που λέει, χωρίς να το σκεφτεί πιο πριν. Ο τρόπος που με πλησίασε για να είμαι στο πρωινό με κολάκεψε. Ήθελε πραγματικά να είμαι μαζί του στην εκπομπή. Το πρωινό, ως τηλεοπτικό προϊόν, το φοβάμαι λίγο, αλλά μαζί του ένιωσα απόλυτη ασφάλεια».

 Ποια είναι η γνώμη του για τη Σάσα Σταμάτη, που φαίνεται να είναι ο τσαμπουκάς της παρέας; «Είναι τρελή, αντράκι και νομίζω πως η σχέση μαζί της θα μου πάρει τον περισσότερο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να ταιριάξουμε και να κολλήσει η ατάκα μου πάνω στη δική της» παραδέχεται στο People. Υπήρξε κάτι που έκανε στην τηλεόραση και το μετάνιωσε; «Ίσως στο παρελθόν, όταν είχα παρουσιάσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα τον Πρωινό Καφέ με τη Δέσποινα Καμπούρη. Ήμασταν οι δυο μας. Δεν υπήρχε πάνελ και βρισκόμασταν σε πανικό. Εκεί ήμουν αλεξιπτωτιστής. Μας τηλεφώνησαν μια μέρα πριν και μας είπαν πως αύριο βγαίνουμε στον Πρωινό Καφέ. Τη συγκεκριμένη δουλειά δεν τη χάρηκα. Παρότι με τη Δέσποινα ταιριάζαμε και είχαμε πολύ καλή χημεία, το project δεν ήταν στημένο πάνω μας και δεν πρόλαβα να χαλαρώσω».

«Κράτα Γερά» και η μέρα 
με τον Τόμας Πρωτόπαπα
Το concept της συγκεκριμένης εκπομπής έχει ως πρωταγωνιστές γνωστά πρόσωπα των media να δοκιμάζουν τις αντοχές τους στα extreme παιχνίδια του Allou Fun Park. Ποιος από όσους έλαβαν μέρος φοβήθηκε περισσότερο; «Η Χριστίνα Κολέτσα κόντεψε να μείνει! Ανεβήκαμε σε ένα παιχνίδι στα 45 μέτρα. Κάποια στιγμή, μου πιάνει το χέρι τόσο δυνατά που είχα νυχιές και με παρακάλεσε να την κατεβάσουμε γιατί θα πάθει καρδιακό!». Σε ένα από τα επεισόδια του Κράτα Γερά είχε παίξει και ο αδικοχαμένος Τόμας Πρωτόπαπας. Θυμάται άραγε κάτι από το συγκεκριμένο γύρισμα; «Θυμάμαι πως ο Τόμας είχε πολύ γέλιο. Δεν τον ήξερα. Πρώτη φορά τον είδα στο γύρισμα. Παρότι είχε μια σκληρή φυσιογνωμία στο πρόσωπο, μόλις τον γνώρισα, μου έγινε αφόρητα συμπαθής και ήταν ένα από τα ωραιότερα γυρίσματα. Θυμάμαι, μάλιστα, πως εκείνη τη μέρα ο Τόμας είχε φάει κάτι και δεν μπόρεσε να το κρατήσει. Έφυγε, έκανε εμετό και γύρισε με την ίδια καλή διάθεση να συνεχίσει το γύρισμα, γιατί του άρεσε το παιχνίδι. Σοκαριστήκαμε με όλη την εξέλιξη της υγείας του» αποκαλύπτει στο People.

Ποιο είναι το μεγαλύτερό του όνειρο;
«Τα όνειρα δεν σταματάνε, αλλά, δυστυχώς, έχουν φρενάρει και παγώσει. Βιώνουμε μια τόσο αστάθμητη και ασαφή εποχή στην Ελλάδα, που πλέον τα όνειρά μου είναι πολύ βραχυπρόθεσμα και θέλω απλά να είναι καλά η οικογένειά μου και να μπορώ να τα βγάζω πέρα. Πλέον δεν ισχύει πως, όταν εμφανίζεσαι στην τηλεόραση, παίρνεις πολλά λεφτά. Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, είναι ένας φυσιολογικός μισθός» παραδέχεται με ειλικρίνεια στο People.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης