Σχεδόν... superman στο ίδιο σου το σπίτι

Σχεδόν... superman στο ίδιο σου το σπίτι

Για να ζεις μονίμως στο μέλλον και να σερφάρεις με “ταχύτητες φωτός”, μάθε για την επανάσταση που φέρνουν οι οπτικές ίνες στην πρίζα σου

cosmote_fiber_art
Κλικ και σερφάρισμα στο λεπτό. Uploading και downloading τεράστιων δεδομένων με ταχύτητα που σου προκαλεί χαμόγελο. Video Streaming υπό συνθήκες που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα υπάρξουν. Ταυτόχρονη online επικοινωνία με πολλούς συνομιλητές, χωρίς κανένα εμπόδιο.. Χρήση του ίντερνετ στο σπίτι και την επιχείρηση, από το πρωί μέχρι το βράδυ, με υπερ-ταχύτητες, ό,τι κι αν κάνεις.

Με άλλα λόγια: ίντερνετ 24/7 με συγκλονιστικά γρήγορες ταχύτητες που φθάνουν τα 100 και 200Mbps, χωρίς απώλειες. Αυτή είναι η νέα κανονικότητα που προσφέρει η τεχνολογία και οι οπτικές ίνες και δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Άλλωστε στην εποχή που όλα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, οι ανάγκες της καθημερινής και της επαγγελματικής ζωής, απαιτούν άμεση «εξυπηρέτηση», χωρίς περιορισμούς. Τα δίκτυα νέας γενιάς φέρνουν την... επανάσταση και «απαντούν» σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες, καλώντας μας στον γοητευτικό κόσμο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τι είναι οι οπτικές ίνες

Είναι πολύ λεπτά νήματα από πλαστικό ή γυαλί, από τα οποία μεταδίδονται ψηφιακά δεδομένα, υπό μορφή φωτός. Ένα καλώδιο οπτικών ινών, περιέχει μέσα του 10άδες ή και 100άδες πολύ λεπτές τέτοιες οπτικές ίνες, σε διάμετρο μικρότερη και από μία τρίχα.

Οι ταχύτητες μετάδοσης των δεδομένων μέσω των οπτικών ινών, είναι πολύ γρήγορες, αφού τα δεδομένα ταξιδεύουν υπό μορφή φωτός.

Πώς εγκαθίστανται

Ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα, ο Όμιλος ΟΤΕ, έχει ήδη ξεκινήσει ένα από τα μεγαλύτερα έργα αναβάθμισης υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, που φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit.

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής, πάνω από 22.000 γραμμές νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Αττική και περισσότερα από  15.000 σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς έχουν πρόσβαση μέσω του COSMOTE Fiber, σε εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps, με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης σε 1Gbps.

Υπολογίζεται ότι έως το τέλος του 2019, 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, θα είναι διαθέσιμη μέσω του COSMOTE Fiber σε 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, το δίκτυο επεκτείνεται σε επιπλέον περιοχές του Δήμου, αλλά και στο Πανόραμα, την Ευκαρπία και το Ωραιόκαστρο, αυξάνοντας σταδιακά την κάλυψη στον νομό σε πάνω από 55.000 γραμμές.

Σταδιακά μέχρι το 2022, η κάλυψη FTTH από το COSMOTE Fiber αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.
cosmote_fiber_in

Και επιδότηση νέων συνδέσεων

Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες των οπτικών ινών μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48.

Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.sfbb.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης