Η κυκλαδίτικη ομορφιά αναδεικνύεται στην «Αρμύρα» της Μήλου

Η κυκλαδίτικη ομορφιά αναδεικνύεται στην «Αρμύρα» της Μήλου

Μια ψαροταβέρνα σε ένα χώρο λιτό, με όλα τα χαρακτηριστικά της νησιώτικης αρχιτεκτονικής να δένουν αρμονικά με τον τόπο και το τοπίο

Η κυκλαδίτικη ομορφιά αναδεικνύεται στην «Αρμύρα» της Μήλου
Έξω από την Απολλωνία της Μήλου ή Πολλώνια όπως τη λένε οι ντόπιοι, μέσα στο φυσικό σκηνικό που δημιουργούν η αρχαία πόλη της Φυλακωπής με τα αρχαιολογικά ευρήματα και ο γραφικός κόλπος άνοιξε μια πολύ νόστιμη ψαροταβέρνα η «Αρμύρα». 

Το ήσυχο κυκλαδίτικο κτίσμα διαμορφώθηκε σε ένα χώρο λιτό και απέριττο με όλα τα χαρακτηριστικά της νησιώτικης αρχιτεκτονικής να δένουν αρμονικά με τον τόπο και το τοπίο. Τα καλύτερα τραπέζια του μαγαζιού βρίσκονται σίγουρα κάτω από την πέργκολα με την καλαμωτή δίπλα στην αμμουδιά αλλά και η ευρύχωρη πλακόστρωτη αυλή έχει τη χάρη της.

Εδώ ο Βαγγέλης Μωραίτης, ο ταλαντούχος σεφ μαγειρεύει πολύ νόστιμα την ελληνική κουζίνα με μια μικρή δόση δημιουργικότητας και με έμφαση στο ψαρικό. Είναι επίσης ένας πολύ τυχερός μάγειρας αφού το κατάστημα διαθέτει το δικό του καΐκι που φροντίζει για την καθημερινές προμήθειές του σε ψάρια και θαλασσινά. Με άλλα λόγια, κι ο ψαροφάγος εδώ βρίσκει τον παράδεισό του: φαγκριά, λιθρίνια και ροφοί, αστακοί και κωλοχτύπες στα πιο φρέσκα τους. Κι ο μερακλής όμως δεν θα μείνει παραπονεμένος. Γιατί το φρέσκο καλαμάρι όταν δεν ψήνεται, τηγανίζεται ολόκληρο και σερβίρεται με ωραιότατη σάλτσα κάππαρης. Η σουπιά μελώνει στην κατσαρόλα με κρασί και αρωματίζεται με θυμάρι.


Κλείσιμο

Ο μαριναρισμένος γαύρος ξαπλώνει πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού μαζί με ντοματούλες και βασιλικούς. Οι κυπριακές πιτούλες γεμίζουν με ραγού γαρίδας και σερβίρονται με σάλτσα από γιαούρτι και ταχίνι. Το ψητό χταπόδι παντρεύεται φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανιτά κουμπιά κάππαρης. Αν πάλι είσαι μακαρονάς ετοιμάσου να γευτείς για φοβερή ροφομακαρονάδα και ωραία γαριδομακαρονάδα επίσης. Για την αστακομακαρονάδα και αυτή με την κωλοχτύπα πρέπει να συνεννοηθείς από πριν, όχι όμως και για τις γαρίδες σαγανάκι ούτε για την φοβερή τους πατάτα που κόβεται στο χέρι και χρυσοτηγανίζεται.

Όπως κι αν αποφασίσετε να κινηθείτε στο τραπέζι σας, καλού κακού αφήστε λίγο χώρο στο στομάχι σας γιατί στο τέλος σας περιμένει μπισκότο με γιαούρτι και Μπισκοτάτο ο σοκολατομπισκοτένιος κορμός των παιδικών μας χρόνων. Αλλά κι ένα δροσερό σφηνάκι από χυμό καρπούζι, δυόσμο και άλλα αρωματικά. Σε κάθε περίπτωση να ξέρετε ότι στην Αρμύρα θα σας περιποιηθούν και θα φάτε καλά, σε τιμές ολόσωστες και όχι διακοπών. Υπολογίστε πως οι τιμές των πιάτων στον κατάλογο ξεκινούν από 3 ευρώ.



Φωτογραφίες: William Faithful
Info: Αλμύρα, Απολλωνία Μήλου Κυκλάδες, τηλ.: 2287041015


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης