Προβηγκία: Ένα «μωσαϊκό» από χρώματα, αρώματα και γεύσεις που κρύβει... εκπλήξεις για το 2020!

Προβηγκία: Ένα «μωσαϊκό» από χρώματα, αρώματα και γεύσεις που κρύβει... εκπλήξεις για το 2020!

Η Προβηγκία ήταν η φετινή πρωταγωνίστρια του «Rendez-vous en France», του κορυφαίου trade show που διεξήχθη στις 19-20 Μαρτίου στη Μασσαλία και όπου βρέθηκε το protothema.gr - Η «πλανεύτρα» του γαλλικού νότου επιστρατεύει τα «μεγάλα όπλα» της για να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες το 2020

senanque
Ακούγοντας τη λέξη «Προβηγκία», μεταφέρεσαι στιγμιαία σε αχανή λιβάδια λεβάντας, χαριτωμένες αγροικίες, γραφικά χωριά κουρνιασμένα στους πρόποδες των Άλπεων και συναρπαστικά ιστορικά αξιοθέατα.

Ο δημοφιλής προορισμός της Γαλλίας «βομβαρδίζει» της αισθήσεις του επισκέπτη με χρώματα, αρώματα και γεύσεις που χαράσσονται ανεξίτηλα στην μνήμη του, καθιστώντας κάθε ταξίδι στην περιοχή εμπειρία ζωής.

Η Προβηγκία ήταν η φετινή πρωταγωνίστρια του «Rendez-vous en France», του μεγαλύτερου trade show του γαλλικού τουρισμού που φιλοξενήθηκε στις 19 και 20 του Μάρτη στη Μασσαλία, προσελκύοντας 915 τουριστικούς πράκτορες και 35 δημοσιογράφους από κάθε γωνιά της Γης.

Το protothema.gr βρέθηκε στο Salon RDVF και είχε την ευκαιρία να μάθει περισσότερα για αυτή τη μαγευτική περιοχή του γαλλικού νότου, που είναι τόσο αγαπητή στους Έλληνες. Πώς θα μπορούσε εξάλλου να είναι διαφορετικά; Ο μαγικός συνδυασμός της λιακάδας, του καλού φαγητού, των καταγάλανων ακρών και των γραφικών χωριών είναι ακαταμάχητος για τους κατοίκους της χώρας μας, πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από το απαράμιλλο savoir faire του γαλλικού τουρισμού.
RDV en FRANCE - PROVENCE


Ένας προορισμός που δεν επαναπαύεται στις δάφνες του

Κλείσιμο
Η Προβηγκία αποτελεί ήδη ένα εξαιρετικά «δυνατό» brand στην παγκόσμια αγορά. Ωστόσο οι αρμόδιες Αρχές τουρισμού της περιοχής δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους και προσπαθούν συνεχώς να αναδείξουν άγνωστες πτυχές του συγκεκριμένου προορισμού, ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν τους.

Η νέα καμπάνια προώθησης της Προβηγκίας που παρουσιάστηκε σε 35 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του Rendez-vous en France, προτρέπει τον επισκέπτη να «απολαύσει το απρόσμενο» κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Η «dream team» του περιφερειακού συμβουλίου τουρισμού της περιοχής Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, που διοργάνωσε το φετινό Salon RDVF σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας (Atout France) και τον Δήμο της Μασσαλίας, μίλησε για όλα όσα έχει να προσφέρει ο δημοφιλής προορισμός και τους «άσσους» που κρύβει στο μανίκι του για το 2020.

team
Η «ομάδα» του περιφερειακού συμβουλίου τουρισμού της περιοχής Προβηγκίας-Άλπεις-Κυανή Ακτή


Όπως εξήγησαν στην παρουσίαση της καμπάνιας τους, που έλαβε χώρα στο εντυπωσιακό κτίριο La Marsellaise (τα χρώματα του οποίου παραπέμπουν στην γαλλική σημαία) στο κέντρο της Μασσαλίας, η Προβηγκία διαθέτει έναν πλούτο που ξεπερνά κατά πολύ την εικόνα που σχηματίζει κανείς βλέποντας φωτογραφίες ή φιλμ όπως το «French Kiss» ή το «Α Good Year».

Ναι, η περιφέρεια Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή είναι ιστορικά κτίρια, ατέλειωτα λιβάδια λεβάντας, γραφικά χωριά λουσμένα στον ήλιο, γαλάζιες δαντελωτές ακτές και καλό φαγητό. Δεν είναι όμως μονάχα αυτό, αλλά πολλά περισσότερα.

lourmarin
Το χωριό Λουρμαρέν στον νομό Βωκλύζ


More than a destination

Η περιοχή διαθέτει «διαμάντια» της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Μισελέν, μια χρωματική παλέτα που εκτείνεται από το απαλό κίτρινο των λόφων της ώχρας του Ρουσιγιόν και το μωβ της λεβάντας, μέχρι το πράσινο των ελαιώνων και το γκρι των πετρόκτιστων σπιτιών. Μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μια έντονη πολιτισμική ζωή που ενισχύεται χρόνο με το χρόνο με νέα φεστιβάλ και διοργανώσεις.

roussillon
Οι λόφοι ώχρας του Ρουσιγιόν


Ιστορικές πόλεις όπως η Αρλ εμπλουτίζονται με καινοτόμα κτίρια, όπως ο αλουμινένιος πύργος του διεθνούς φήμης Αμερικανοκαναδού αρχιτέκτονα Frank Gehry, που θα στεγάσει το 2020 τη συλλογή έργων τέχνης του Luma Foundation.

arl
O μεταλλικός πύργος του Frank Gehry θα ανοίξει τις πύλες του το 2020


Πόλεις με «νουάρ» παρελθόν όπως η Μασσαλία εκμοντερνίζονται, γίνονται πιο εξωστρεφείς και ελκυστικές χάρη στα τεράστια έργα ανάπλασης.

Εκδηλώσεις όπως η Manifesta, η διεθνής ευρωπαϊκή μπιενάλε σύγχρονης τέχνης που θα φιλοξενηθεί την επόμενη χρονιά στην Μασσαλία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράγκμπι που θα διεξαχθεί στην πόλη το 2023 και άλλες αθλητικές διοργανώσεις στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 αναμένεται να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή, που ήδη συγκεντρώνει 30 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως!

Προβηγκία: Ένα μωσαϊκό αρωμάτων, χρωμάτων και γεύσεων

Η ποικιλομορφία της περιοχής Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή είναι πραγματικά τεράστια και δεν θα μπορούσε να περιγραφεί επαρκώς σε ένα μόνο κείμενο. Κάθε νομός φαίνεται να έχει έναν διαφορετικό χαρακτήρα, και όλοι μαζί συνθέτουν ένα παζλ που δεν αφήνει παραπονεμένο κανέναν επισκέπτη, είτε αυτός αρέσκεται στα extreme sport ή προτιμά να επισκέπτεται αμπελώνες και να δοκιμάζει τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής.

Ο νομός του Βωκλύζ για παράδειγμα, προσφέρει από προστατευόμενα μνημεία της Unesco, όπως το παλάτι των παπών της Αβινιόν, μέχρι πάρκα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, όπως το Luberon. Η Teresa Storm, εκπρόσωπος του προορισμού, μίλησε στο protothema.gr για την ομορφιά του Βωκλύζ που βρίσκεται στην καρδιά της Προβηγκίας, όπου τα λιβάδια λεβάντας απλώνονται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και υπαίθριες αγορές πωλούν ελιές, κεράσια, ροδάκινα και τρούφες, κατευθείαν από τη γαλλική γη.

palati
Το Παλάτι των Παπών στην Αβινιόν


Ο εκπρόσωπος του τουριστικού συμβουλίου του Σεν Τροπέ μας μίλησε για τον έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων στη Γαλλία. Χρυσές αμμουδιές, εκπληκτικοί αμπελώνες, γήπεδα γκολφ και εκλεκτά εστιατόρια συνθέτουν το «οπλοστάσιο» του παράδεισου της Κυανής Ακτής.

Η Αρλ, στον νομό Μπους-ντυ-Ρον, φιλοξενεί για μία ακόμη φορά φέτος το φεστιβάλ φωτογραφίας Rencontres d’ Arles που συμπληρώνει το 2019 τα 50 του χρόνια. Η ομορφιά της πόλης είχε μαγέψει τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ που έζησε σε αυτήν το 1888 και φιλοτέχνησε πάνω από 300 έργα του στην Αρλ.

Avignon
H Αβινιόν από ψηλά


Στα νότια της πόλης βρίσκουμε την Καμάργκ, μια περιοχή εντυπωσιακής φυσικής με πλούσια πανίδα που περιλαμβάνει φλαμίνγκο, ταύρους και κατάλευκα άλογα που εκτρέφονται μόνο εδώ.
Στον νομό Αλπ-ντε-οτ-Προβένς βρίσκουμε το πανέμορφο χωριουδάκι Μουστιέ-Σαν Μαρί. Με ρίζες που ξεκινούν από τον 5ο αιώνα, αυτός ο γραφικός παράδεισος βρίσκεται φωλιασμένος ανάμεσα στα βουνά και είναι ιδανικός προορισμός για λάτρεις της πεζοπορίας, όπως μας εξήγησαν οι εκπρόσωποι του τοπικού γραφείου τουρισμού, Aleksandra Luciani και Elsa Leibenguth. Σε κοντινή απόσταση, το οροπέδιο του Βαλενσόλ και το εντυπωσιακό φαράγγι του Βερντόν κόβουν την ανάσα με την ομορφιά τους.

kamargk
Τα περίφημα λευκά άτια της Καμάργκ


Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει φυσικά και στη Μαρτίγκ, γνωστή ως «Βενετία της Προβηγκίας». Αυτή η πανέμορφη πόλη βορειοδυτικά της Μασσαλίας αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στις παραλίες της περιοχής αλλά και σε προστατευόμενα φυσικά πάρκα.

Η Αιξ-αν-Προβάνς, 30 χλμ βόρεια της Μασσαλίας συνδυάζει την κομψότητα της αρχιτεκτονικής της με την έντονη νυχτερινή ζωή. Σε αυτήν την ιστορική πόλη, κάθε σιντριβάνι, κάθε γραφικό σοκάκι έχει μια ιστορία να διηγηθεί. Οι λάτρεις της τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα χνάρια της ζωής του Σεζάν, να επισκεφθούν το σπίτι όπου μεγάλωσε ο διάσημος ζωγράφος και ακόμα και να επισκεφθούν τον τάφο του, στο κοιμητήριο Σεν Πιερ.

Abbaye_Montmajour
To Αββαείο Σαιν-Πιερ του Μονμαζούρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης