Ιταλία: Από το χώρο της πολιτικής ο νέος πρωθυπουργός

Ιταλία: Από το χώρο της πολιτικής ο νέος πρωθυπουργός

«Πολλά γνωστά ονόματα που κυβέρνησαν τη χώρα στο παρελθόν, σίγουρα δεν την ωφέλησαν», δήλωσε ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, στέλεχος του κινήματος Πέντε Αστέρων

ita20
Στον πιθανό πρωθυπουργό που επέλεξαν η Λέγκα και το κίνημα Πέντε Αστέρων, αναφέρθηκε το στέλεχος των πεντάστερων Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ιδιωτικό κανάλι «La 7».

«Ο πρωθυπουργός θα είναι πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής», είπε ο Ντι Μπατίστα, προσθέτοντας ότι «πολλά γνωστά ονόματα που κυβέρνησαν τη χώρα στο παρελθόν, σίγουρα δεν την ωφέλησαν».

Ο δε γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός και κάποιοι από τους νέους υπουργούς, μπορεί να μην έχουν ψηφίσει ποτέ, μέχρι τώρα, ούτε τη Λέγκα, αλλά ούτε και τα Πέντε Αστέρια».

Ως γνωστόν, οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων θα παρουσιάσουν αύριο, στον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πλήρη λίστα των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Κατά την άποψη πολλών αναλυτών, πάντως, μπορεί να υπάρχει μια σειρά υποψήφιων ονομάτων (ιδίως σε ό,τι αφορά την πρωθυπουργία αλλά και τα πιο σημαντικά υπουργεία), επί των οποίων θα πρέπει να εκφέρει την άποψή του και ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης