Γαλλία: Το σκάνδαλο Μπεναλά παραλύει το κράτος

Γαλλία: Το σκάνδαλο Μπεναλά παραλύει το κράτος

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ ρίχνει το...μπαλάκι στην κυβέρνηση Μακρόν, καθώς δηλώνει ότι δεν ήξερε πως ο Μπεναλά ήταν σύμβουλος στο Ελιζέ

benalamacron12
«Βροχή» ερωτήσεων δέχεται σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ από βουλευτές της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης για το «Γουότεργκειτ Νο2», την υπόθεση Μπεναλά που απειλεί να τινάξει στον αέρα της προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δηλώσεις του Κολόμπ ρίχνουν την ευθύνη στο Ελιζέ. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία του Αλεξάντρ Μπεναλά στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς αλλά και ούτε γνώριζε πως ήταν σύμβουλος στο Μέγαρο Ηλυσίων.



Μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή έρευνας, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών έσπευσε σήμερα να πλέξει το εγκώμιο των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας, η εικόνα των οποίων αμαυρώθηκε από το βίντεο που δείχνει σύμβουλο του Μακρόν να παριστάνει τον αστυνομικό ξυλοκοπώντας διαδηλωτές.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα χυθεί άπλετο από τις διάφορες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και ξέρω ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν επηρεαστεί από αυτό το συμβάν(...) Ποτέ δεν θα δεχτώ ότι όποιος παριστάνει έναν αστυνομικό ή έναν χωροφύλακα δυσφημεί τις δυνάμεις ασφαλείας μας», υποστήριξε ο Κολόμπ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πλέον το...μπαλάκι είναι στην αστυνομία και την κυβέρνηση Μακρόν επισημαίνοντας επίσης πως δεν θα είναι αυτός που θα απονείμει Δικαιοσύνη. «Η αστυνομία και η κυβέρνηση Μακρόν θα πρέπει να δράσουν από εδώ και στο εξής για την υπόθεση Μπεναλά», τόνισε ο Κολόμπ.  

Κλείσιμο


«Το γαλλικό κράτος παραλύει», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα «Liberation» σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που βλέπει το φως της Δικαιοσύνης και φέρνει σε δεινή θέση τον Γάλλο πρόεδρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης