Τερέζα Μέι: Ο σύζυγός μου Φίλιπ είναι ο βράχος μου

Τερέζα Μέι: Ο σύζυγός μου Φίλιπ είναι ο βράχος μου

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πλέκει το εγκώμιο του συζύγου της Φίλιπ και αποκαλύπτει το θυμό που ένιωσε για όσα σκληρά βίωσε εκείνη την εβδομάδα που μας πέρασε

-theresa-philip
«Πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα». Στην περίπτωση της Τερέζα Μέι θα μπορούσαμε να πούμε πώς πίσω από κάθε πετυχημένη γυναίκα, κρύβεται ένας δυναμικός άνδρας.

Το πιο πολυσυζητήμενο πρόσωπο των τελευταίων ημερών δεν είναι άλλο από την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας. Η Τερέζα Μέι σήμερα αποτίει φόρο τιμής στον «βράχο» όπως αποκαλεί τον σύζυγό της Φίλιπ για την υποστήριξη που της παρείχε όλη αυτή την ταραχώδη εβδομάδα που στιγματίστηκε από παραιτήσεις, σχέδια ανατροπής και επιθέσεις προς το πρόσωπό της.
Σε ένα αφιέρωμα στον πιστό σύζυγό της, η Τερέζα Μέι έλυσε τη σιωπή της και σε συνέντευξη που παρουσιάζει η Daily Mail είπε ότι αισθάνθηκε βαθιά τον πόνο της προσωπικής κακοποίησης από βουλευτές και πρόσωπα της κυβέρνησής της.

Η 62χρονη πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της Φίλιππος είναι ο βράχος της όλο αυτό το δύσκολο διάστημα και πως είναι έξαλλος με την προσπάθεια που γίνεται για να την ανατρέψουν. Μάλιστα όπως είπε ήταν τόσο εξοργισμένος που έδωσε εντολή να κλείσουν όλες οι τηλεοράσεις.

Η κυρία Μέι είπε χαρακτηριστικά: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βλέπεις το άλλο σου μισό να δέχεται τέτοια επίθεση. Αισθάνεται την ανάγκη να με προστατέψει. Αισθάνεται και ο ίσιος πληγωμένος. Είμαι παντρεμένοι για 38 χρόνια, αυτός είναι πολύς καιρός. Είναι ο βράχος μου. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κάποιον να μας υποστηρίζει. Ο Φίλιπ δεν εμπλέκεται στις πολυπλοκότητες της πολιτικής αλλά είναι πάντα εκεί για να μου παρέχει ανθρώπινη υποστήριξη».

Είναι αχώριστοι 40 χρόνια...
Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε μία ντίσκο, όταν ακόμα ήταν φοιτητές στην Οξφόρδη, χάρη στην Μπεναζίρ Μπούτο, που σπούδαζε μαζί τους και χρόνια μετά έγινε πρωθυπουργός του Πακιστάν. Ο Φίλιπ ήταν δύο χρόνια νεότερός της, αλλά τους ένωσε η αγάπη τους για το κρίκετ.

Κλείσιμο
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1980 παντρεύτηκαν και έκτοτε είναι αχώριστοι. Σε αντίθεση με τη σύζυγό του, ο Φίλιπ Μέι δεν ακολούθησε τον δρόμο της πολιτικής. Άφησε το πανεπιστήμιο για να ξεκινήσει μία επιτυχημένη πορεία στο City. Έγινε διαχειριστής κεφαλαίων στη De Zoete & Bevan και Prudential και αργότερα στην Deutsche Asset Management UK, ενώ από το 2005 εργάζεται ως διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων στην Group Capital.

Το ζευγάρι ζει στο Sonning-on-Thames, μία κοινότητα στο Μπέρκσαϊρ, όπου η Μέι εκλέγεται βουλευτής. Στην ίδια περιοχή ζουν ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν, αλλά και ο κιθαρίστας των Led Zeppelin Τζίμι Πέιτζ.

Η παρουσία του Φίλιπ Μέι στο πλευρό της συζύγου του είναι διαρκής. Η ίδια στο παρελθόν έχει μιλήσει ανοιχτά για τη στήριξη που της έδωσε όταν στα 25 της χρόνια έχασε τους γονείς της, αρχικά τον πατέρα της από τροχαίο, και έναν χρόνο αργότερα τη μητέρα της από σκλήρυνση κατά πλάκας. «Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν ένας πραγματικός βράχος για εμένα», δήλωσε η Μέι για τον άντρα της.

Για τους φίλους τους, πάντως, ο Φίλιπ Μέι είναι ένα «συνηθισμένος», έξυπνος άντρας που γνωρίζει τη σύζυγό του καλύτερα από τον καθένα. «Ο Φίλιπ είναι πραγματικά αξιαγάπητος», δήλωσε ένας φίλος τους στον Guardian. «Είναι ένας συνηθισμένος, καλός τύπος που είναι εξίσου έξυπνος με εκείνη. Ακόμα αγαπούν απόλυτα ο ένας τον άλλο και έχουν μία υπέροχη φιλία. Είναι καλός για εκείνη γιατί έχει επίγνωση ότι είναι η υπουργός Εσωτερικών, αλλά παραμένει η Τερέζα για εκείνον. Δεν είναι από εκείνα τα ζευγάρια που ο ένας είναι το μεγάλο όνομα και ο άλλος το ευχαριστιέται. Αυτό δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό του… Όταν είναι μαζί, μοιάζουν νεότεροι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης