Η Αυστραλία αναγνωρίζει τη Δυτική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Η Αυστραλία αναγνωρίζει τη Δυτική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αποκάλυψε επίσης την απόφαση να αναγνωριστεί και η Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του υπό σύσταση κράτους της Παλαιστίνης

australia_jerusalem
«Οριστική» χαρακτήρισε την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας την ιερή πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η Αυστραλία είναι δεδομένο πλέον ότι αναγνωρίζει τη Δυτική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, η μεταφορά της πρεσβείας, ωστόσο, θα καθυστερήσει, μέχρι να σταματήσουν οι ταραχές που επικρατούν και οι αντιδράσεις των Παλαιστινίων.

Την απόφαση ανακοίνωσε σε ομιλία του στο Ινστιτούτο του Σίδνεϊ ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, τονίζοντας ωστόσο ότι έχει αποφασιστεί η αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους της Παλαιστίνης, το οποίο θα δημιουργηθεί μελλοντικά, καθώς η υποστήριξη της λύσης των δύο κρατών αποτελεί πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας.

Μέχρι να σταματήσουν οι ταραχές στην Ιερουσαλήμ, η Αυστραλία θα διατηρεί ένα γραφείο στην Ιερουσαλήμ, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με θέματα που αφορούν την Άμυνα και το Εμπόριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης