Βελιγράδι: Άγρια δολοφονία Αφγανού μετανάστη σε συμπλοκή

Βελιγράδι: Άγρια δολοφονία Αφγανού μετανάστη σε συμπλοκή

Το θύμα μαχαιρώθηκε στον θώρακα και κατέληξε επί τόπου - Στο σημείο που σημειώθηκε η συμπλοκή λειτουργεί χώρος σίτισης προσφύγων και μεταναστών

blegrade
Μετανάστης δολοφονήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο του Βελιγραδίου κατά την διάρκεια συμπλοκής μεταξύ μεταναστών, μεταδίδουν σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Το θύμα κατάγεται από το Αφγανιστάν και είναι είκοσι χρόνων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπροστά από καφετέρια όπου συχνάζουν μετανάστες ξέσπασε συμπλοκή.

Το θύμα τραυματίστηκε από μαχαίρι στην θωρακική χώρα και υπέκυψε επί τόπου.

Η σερβική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του δράστη, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη.

Στο σημείο έσπευσε μονάδα ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας.

Κλείσιμο
Στην περιοχή όπου διαπράχθηκε το έγκλημα λειτουργεί ενιαίος χώρος σίτισης προσφύγων και μεταναστών που δεν επιθυμούν να φιλοξενηθούν σε καταυλισμούς.

Στην Σερβία, κατά δεδομένα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες (UNHCR), βρίσκονται σήμερα περίπου 3.600 πρόσφυγες ή μετανάστες. Οι σερβικές αρχές εκτιμούν ωστόσο ότι υπάρχουν άλλοι 600-700 μετανάστες που αποφεύγουν την καταγραφή.

Ο ακριβής αριθμός τους είναι αδύνατον να εξακριβωθεί αφού πολλοί από αυτούς μετακινούνται συνεχώς, προσπαθώντας να περάσουν παράνομα σε γειτονικές χώρες (Βοσνία, Κροατία, Ουγγαρία) με την ελπίδα ότι δεν θα συλληφθούν και θα φτάσουν στην κεντρική και δυτική Ευρώπη, τον τελικό προορισμό τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης