Αψυχολόγητος Τραμπ: Ας προστατεύσει τους Κούρδους κι ο Ναπολέων - Εμείς είμαστε 7.000 μίλια μακριά

Αψυχολόγητος Τραμπ: Ας προστατεύσει τους Κούρδους κι ο Ναπολέων - Εμείς είμαστε 7.000 μίλια μακριά

Προκειμένου να δικαιολογήσει την κίνηση απόσυρσης των στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, ο Τραμπ έγραψε ότι μετά την ολοκληρωτική νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια με το σκεπτικό να αφήσει τη Συρία και τον Άσαντ να προστατεύσουν τους Κούρδους

us_tramp
Η αμφισημία σε όλο της το μεγαλείο, όπως και το αλαλούμ στο οποίο ενδίδει τις τελευταίες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενώ επικρατεί το απόλυτο χάος στη βόρεια Συρία με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις να εισβάλλουν στο κουρδικό προπύργιο Μανμπίτζ όπου έχει εισέλθει και ο συριακός στρατός.

Οι αναδιπλώσεις κατέχουν πρωταγωνιστική θέση στην ατζέντα του πλανητάρχη όσον αφορά στη στήριξη απέναντι στους Κούρδους και στη στάση του στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει η Τουρκία.

Ο Τραμπ επιστράτευσε μέχρι και τον… Ναπολέοντα για να δικαιολογήσει το πράσινο φως που έδωσε στον Ερντογάν για επέμβαση στη Συρία.

«Είπα στους στρατηγούς μου, γιατί πρέπει εμείς να πολεμάμε για τη Συρία και τον Άσαντ για να προστατεύουμε τα εδάφη του εχθρού μας; Όποιος θέλει να βοηθήσει τη Συρία να προστατεύσει τους Κούρδους, κανένα πρόβλημα, είτε είναι η Ρωσία, είτε η Κίνα είτε ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Ελπίζω να τα πάνε καλά, εμείς είμαστε 7.000 μίλια μακριά», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

trump


Κλείσιμο
Προκειμένου να δικαιολογήσει την κίνηση απόσυρσης των στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, ο Τραμπ έγραψε ότι μετά την ολοκληρωτική νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με το σκεπτικό να αφήσει τη Συρία και τον Άσαντ να προστατεύσουν τους Κούρδους.

«Είπα στους στρατηγούς μου, γιατί πρέπει εμείς να πολεμάμε για τη Συρία και τον Άσαντ για να προστατεύουμε τα εδάφη του εχθρού μας;» σημείωσε, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αινιγματιά σχολίασε την ευρωπαϊκή καταδίκη για την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» της Τουρκίας.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα βέλη κατά των Βρυξελλών και ειδικότερα του Βερολίνου, τονίζοντας ότι «τώρα, η Άγκελα Μέρκελ της Γερμανίας επιτέλους βγαίνει μπροστά και λέει στην Τουρκία να κάνει πίσω».

Νωρίτερα, άφησε υπονοούμενα ότι οι Κούρδοι εσκεμμένα αφήνουν ελεύθερους «ορισμένους» κρατουμένους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, προκειμένου να αναγκάσουν τις ΗΠΑ να εμπλακούν στο μέτωπο, απ’ όπου η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αποσυρθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης