Στη Βαρκελώνη σήμερα ο Πέδρο Σάντσεθ - Σκληρή γλώσσα κατά του Τόρα

Στη Βαρκελώνη σήμερα ο Πέδρο Σάντσεθ - Σκληρή γλώσσα κατά του Τόρα

Ο Ισπανός πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στα επεισόδια της καταλανικής πρωτεύουσας - Σκληρή επιστολή κατά του επικεφαλής της Καταλονίας, τον οποίο κατηγορεί ότι «γύρισε την πλάτη του» στις δυνάμεις της τάξης 

sanchez
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας δήλωσε ότι θα επισκεφθεί σήμερα τη Βαρκελώνη για να δει τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τις τελευταίες ημέρες την Καταλονία, ενώ κατηγόρησε τον αυτονομιστή ηγέτη της επαρχίας αυτής ότι αποτυγχάνει στα καθήκοντά του.

Σε μια σκληρή επιστολή ο Πέδρο Σάντσεθ κατηγόρησε τον επικεφαλής της Καταλονίας Κιμ Τόρα ότι «γύρισε την πλάτη του» στις δυνάμεις της τάξης και επανέλαβε ότι πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα τις πρόσφατες ταραχές.

Επί επτά ημέρες πραγματοποιούνται στη Βαρκελώνη διαδηλώσεις, συχνά βίαιες, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας να καταδικάσει σε μεγάλες ποινές κάθειρξης εννέα Καταλανούς αυτονομιστές πολιτικούς.

Ο Σάντσεθ τόνισε στον Τόρα ότι καθήκον του ως επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τη δημόσια ασφάλεια και να φροντίσει για την αρμονική συνύπαρξη όσων τάσσονται υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας και όσων αντιτίθενται στην προοπτική αυτή. «Η συμπεριφορά σας τις τελευταίες ημέρες έκανε ακριβώς το αντίθετο», υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Ισπανικά μέσα μετέδωσαν ότι ο Τόρα προσπάθησε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σάντσεθ το Σάββατο και την Κυριακή, όμως ο Ισπανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί του.

Σε ανακοίνωσή του το Σαββατοκύριακο, ο Τόρα επεσήμανε ότι πάντα καταδίκαζε τη βία και κατηγόρησε τον Σάντσεθ ότι αποφεύγει τον διάλογο.

Κλείσιμο
Εξάλλου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας θα επισκεφθεί αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις και θα συναντηθεί με μέλη των δυνάμεων της τάξης στην Καταλονία, εξήγησε η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι 288 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί στις ταραχές, ενώ έχουν συλληφθεί 194 άνθρωποι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης