Έσεξ: Το δράμα των Βιετναμέζων με το ταξίδι του θανάτου σε κοντέινερ - Τους υπόσχονται «θέσεις VIP»

Έσεξ: Το δράμα των Βιετναμέζων με το ταξίδι του θανάτου σε κοντέινερ - Τους υπόσχονται «θέσεις VIP»

Η ιστορία της 26χρονης Φαμ Τι Τρα Μα με το σοκαριστικό μήνυμα «πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω...» αποκαλύπτει την παγίδα θανάτου που στήνουν οι δουλέμποροι σε Βιετναμέζους

china_ar
Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές λεπτομέρειες γύρω από την τραγωδία με τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ στο Έσεξ καθώς, εντωμεταξύ, εντείνονται οι πληροφορίες ότι τα περισσότερα από τα θύματα είχαν καταγωγή από το Βιετνάμ και όχι από την Κίνα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η εκδοχή αυτή ενισχύεται από τη μαρτυρία αξιωματούχου της επαρχίας από το Βιετνάμ από την οποία κατάγονταν ορισμένοι από τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στο κοντέινερ του θανάτου.

Ο πατήρ Άντονι Ντανγκ Χου Ναμ, ένας καθολικός ιερέας στην απομακρυσμένη πόλη Γεν Τανχ στην επαρχία Νγκε Αν του βορειοκεντρικού Βιετνάμ, δήλωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

«Όλη η περιοχή είναι βυθισμένη στο πένθος», τόνισε την ώρα που από μεγάφωνα ακούγονταν προσευχές για τους νεκρούς.

«Εξακολουθώ να συγκεντρώνων πληροφορίες για όλες τις οικογένειες των θυμάτων και θα πραγματοποιήσω τελετή απόψε για να προσευχηθώ για αυτούς», πρόσθεσε ο ιερέας. «Πρόκειται για καταστροφή για την κοινότητά μας».

trakc1
Κλείσιμο


Η επαρχία Νγκε Αν είναι μία από τις πιο φτωχές επαρχίες του Βιετνάμ, πολλοί κάτοικοι της οποίας πέφτουν θύματα παράνομων διακινητών και καταλήγουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε τον Μάρτιο το Pacific Links Foundationμ, ένας οργανισμός κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων με έδρα τις ΗΠΑ.

Πολλά από τα θύματα των διακινητών επιθυμούν να φτάσουν στη Βρετανία για να εργαστούν σε ινστιτούτα αισθητικής ή σε αγροκτήματα παράνομης καλλιέργειας κάνναβης με την ελπίδα να κερδίσουν γρήγορα χρήματα.

Πολλοί περνούν από τη Ρωσία ή την Κίνα με πλαστά διαβατήρια, ενώ όλο το ταξίδι ενδέχεται να κοστίσει έως και 36.000 ευρώ.

Το δράμα της 26χρονης Φαμ Τι Τρα Μά

Την πλάνη αυτών των ανθρώπων περιέγραψε στο BBC εργαζόμενος σε οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία της 26χρονης Φαμ Τι Τρα Μάι, της κοπέλας που έστειλε τα σοκαριστικά μηνύματα στη μητέρα της ενημερώνοντάς την ότι δεν μπορεί να ανασάνει άλλο.

veitnam-25
Σύμφωνα με την πηγή αυτή η 26χρονη κοπέλα ήθελε να φτάσει στη Βρετανία προκειμε΄νου να συγκεντρώσει χρήματα για να αποπληρώσει χρέη της οικογένειάς της.

«Είχε μόλις επιστρέψει από την Ιαπωνία όπου εργαζόταν για να ξεπληρώσει τα χρέη. Και επειδή αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό, αναζήτησε ένα καλύτερη μέλλον. Έμαθα ότι η υπηρεσία που χρησιμοποίησε είχε τίτλο "πολύ σημαντική υπηρεσία" και ότι έδινε υποσχέσεις για μεταφορά τύπου business class και γι' αυτό πλήρωσε δύο και τρεις φορές ακριβότερα το εισιτήριό της». Η ίδια πηγή είπε στο BBC ότι οι μετανάστες πέφτουν στην παγίδα της υπόσχεσης για πολλά χρήματα στη Βρετανία προσθέτοντας ότι η 26χρονη μπορεί να είχε πειστεί να αγοράσει ένα «VIP εισιτήριο» για το ταξίδι με την τραγική αυτή κατάληξη.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν την Παρασκευή η Τζοάνα και ο Τόμας Μάχερ ως ύποπτοι για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία ενώ λίγες ώρες αργότερα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ και έναν 48χρονο από τη Βόρεια Ιρλανδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης