ΕΕ κατά Τραμπ για τη Δυτική Όχθη: Παράνομη η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ

ΕΕ κατά Τραμπ για τη Δυτική Όχθη: Παράνομη η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ

Νωρίτερα η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την θέση που διατηρούσε επί 40 χρόνια ότι οι εβραϊκοί οικισμοί δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο

mogherini__3_
Κατά της απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης, σχετικά με τη χαλάρωση της στάσης της για τους ισραηλινούς εποικισμούς Δυτική Όχθη, στρέφεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη διάσταση απόψεων να φανερώνεται για ακόμη μια φορά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεκριμένα, εξακολουθεί να θεωρεί ότι η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη είναι παράνομη με βάση το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει τις προοπτικές για μια βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

«Η ΕΕ καλεί το Ισραήλ να τερματίσει όλες τις εποικιστικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του ως δύναμη κατοχής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

Λίγο νωρίτερα η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την θέση που διατηρούσε επί 40 χρόνια ότι οι εβραϊκοί οικισμοί δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας το δικαίωμα του Ισραήλ να κατασκευάζει τέτοιους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης