Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Άντριου βγήκαν για ιππασία στο Ουίνδσορ

Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Άντριου βγήκαν για ιππασία στο Ουίνδσορ

Ο πρίγκιπας Άντριου αναζήτησε στήριξη στη βασίλισσα Ελισάβετ, μετά την «παραίτησή του» - Στις 2 Δεκεμβρίου το BBC θα προβάλει την συνέντευξη της πρώην «σκλάβας του σεξ» του Έπσταϊν, Βιρτζίνια Ρόμπερτς - Έξαλλος ο πρίγκιπας Κάρολος με τον μικρότερο αδελφό του

21335126-7714587-image-a-5_1574424552761
Παρηγοριά στην μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, αναζήτησε ο 59χρονος πρίγκιπας Άντριου, μετά την «καταστροφική» συνέντευξη στο BBC το περασμένο Σάββατο για την σχέση του με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν, που έβαλε τέλος στην ζωή του μέσα στην φυλακή τον περασμένο Αύγουστο, εν αναμονή της δίκης του για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών.

Σήμερα το πρωί ο αγαπημένος γιος της βασίλισσας και η 93χρονη μονάρχης εθεάθησαν μαζί για πρώτη φορά δύο ημέρες μετά την «παραίτηση» του πρίγκιπα Άντριου, σε μια προσπάθεια να κοπάσει ο σάλος στη Βρετανία από την συνέντευξη στην Έμιλι Μέιτλις που, αντί να βελτιώσει την εικόνα του πρίγκιπα, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και στις ΗΠΑ, όπου βρίσκονται αρκετά από τα θύματα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου παιδόφιλου.

Ο πρίγκιπας Άντριου και η βασίλισσα έκαναν ιππασία γύρω από το κάστρο του Ουίνδσορ μαζί με δύο άτομα από το προσωπικό της βασιλικής κατοικίας. Ο δούκας του Γιορκ και η βασίλισσα ήταν ντυμένοι στα μαύρα ενώ ο πρίγκιπας φορούσε κράνος ιππασίας και η μονάρχης μαντήλι. Η βασίλισσα Ελισάβετ κατοικεί στο κάστρο του Ουίνδσορ το μεγαλύτερο διάστημα του έτους και ο δευτερότοκος γιος της μαζί με την πρώην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον, μένουν στην βασιλική κατοικία Royal Lodge, πολύ κοντά στο Ουίνδσορ.

Πάντως, τα «βάσανα» του πρίγκιπα Άντριου δεν τελειώνουν με την «παραίτησή» του από τα βασιλικά καθήκοντα, αλλά, μάλλον, μόλις έχουν αρχίσει. Η Telegraph, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές από το παλάτι, υποστηρίζει πως η βασίλισσα κάλεσε την Τετάρτη τον γιο της στο Μπάκιγχαμ και του ζήτησε να παραιτηθεί, αφού πρώτα είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πρίγκιπα Κάρολο. Ο διάδοχος του θρόνου πραγματοποιεί αυτή την περίοδο επίσημη επίσκεψη στη Νέα Ζηλανδία και στα Νησιά του Σολομώντα, μαζί με την σύζυγό του αλλά η επίσκεψη αυτή επισκιάστηκε από την συνέντευξη του αδελφού του για το σκάνδαλο Επστάιν. Μάλιστα, σήμερα, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε πανεπιστήμιο στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας, ένιωσε αμηχανία, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για την συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ο δούκας του Γιορκ.

Ειδικοί αναλυτές για την μοναρχία δήλωσαν στον βρετανικό Τύπο πως την Δευτέρα, που ο διάδοχος του θρόνου αναμένεται να επιστρέψει στη Βρετανία, θα καλέσει τον αδελφό για να τον επιπλήξει τόσο για την καταστροφική συνέντευξη, όσο και για την επίσκεψη της Σάρας Φέργκιουσον, πρώην συζύγου του Άντριου, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ την Πέμπτη, όπου η δούκισσα του Γιορκ πήγε για να συναντήσει τον πρώην σύζυγό της. Μάλιστα, ο Τομ Μπάουερ, βιογράφος του πρίγκιπα της Ουαλίας, υποστήριξε πως είναι σίγουρος ότι ο Κάρολος θα απαιτήσει να μην ξαναπατήσει στο Μπάκιγχαμ η δούκισσα του Γιορκ.

Θα παραιτηθεί η βασίλισσα από τον θρόνο εξαιτίας της συνέντευξης του πρίγκιπα Άντριου;

Ο ίδιος, θεωρεί πως η Σάρα Φέργκιουσον, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρίγκιπα Άντριου, «τον ενθάρρυνε να κάνει την συνέντευξη με το BBC».
Κλείσιμο
Ο Μπάουερ υπενθύμισε πως ανέκαθεν ο πρίγκιπας Κάρολος είχε διαφωνίες με τον αδελφό του καθώς ο διάδοχος του θρόνου επιθυμεί να μειώσει τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που εκτελούν βασιλικά καθήκοντα ενώ ο πρίγκιπας Άντριου, όγδοος στην διαδοχή του θρόνου, επιθυμούσε ενεργό ρόλο για τις δύο κόρες του, πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία. «Η κρίση δεν θα οδηγήσει σε παραίτηση της βασίλισσας από τον θρόνο αλλά δόθηκε η ευκαιρία στον Κάρολο να ξεχωρίσει», δήλωσε ο Μπάουερ, μετά την «παραίτηση» του πρίγκιπα Άντριου.

Ο πρίγκιπας Κάρολος «κινεί τα νήματα» και παίρνει τις αποφάσεις

Επίσης, ο πρίγκιπας Κάρολος χθες το βράδυ επενέβη και πάλι τηλεφωνικά για να δώσει εντολή να μην ταξιδέψει ο αδελφός του το Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν για φιλανθρωπική εκδήλωση, όπως ήταν προγραμματισμένο. Οι ειδικοί αναλυτές για την μοναρχία υποστηρίζουν πως πλησιάζει ο χρόνος που ο 72χρονος Κάρολος θα διαδεχθεί την 93χρονη μητέρα του στον θρόνο. Ο Φιλ Ντάμπιερ, βασιλικός βιογράφος, δήλωσε πως η βασίλισσα στα 93 της χρόνια δεν μπορεί να διαχειριστεί προβλήματα, όπως αυτό που προέκυψε με την συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου, αν και θεωρεί πως η μονάρχης είναι ακόμα ικανή να παίρνει αποφάσεις.

Η συνέντευξη της Βιρτζίνια Ρόμπερτς στις 2 Δεκεμβρίου νέος «πονοκέφαλος» για το παλάτι

Τα προβλήματα για την μοναρχία και τον πρίγκιπα Άντριου αναμένεται να συνεχιστούν και ίσως να επιδεινωθούν, όταν την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου η εκπομπή του BBC Panorama θα προβάλει συνέντευξη της 35χρονης Βιρτζίνια Ρόμπερτς, πρώην «σκλάβας του σεξ» του Επστπάιν, η οποία υποστηρίζει πως το 2001, όταν ήταν 17 ετών, συνευρέθηκε τρεις φορές σεξουαλικά με τον πρίγκιπα Άντριου. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του πρίγκιπα ο ίδιος αρνήθηκε πως έχει γνωρίσει την Ρόμπερτς, παραδέχθηκε την φιλία του με τον παιδόφιλο Αμερικανό και δεν εξέφρασε καμία συμπάθεια για τα ανήλικα θύματά του. Ο πρίγκιπας Άντριου έπεσε σε αντιφάσεις και τόνισε πως δεν πηγαίνει σε πάρτι ενώ την επομένη της συνέντευξης φωτογραφίες και βίντεο στον βρετανικό Τύπο τον διέψευδαν πανηγυρικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης