Συγγραφέας Ασλί Ερντογάν: Δεν επιστρέφω στην Τουρκία, μια ακόμη σύλληψη θα σήμαινε τον θάνατο

Συγγραφέας Ασλί Ερντογάν: Δεν επιστρέφω στην Τουρκία, μια ακόμη σύλληψη θα σήμαινε τον θάνατο

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αθώωσε την Παρασκευή τη μυθιστοριογράφο από τις κατηγορίες της απόπειρας επίθεσης στην ακεραιότητα του κράτους και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση

000_1OZ82K
Αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη χώρα της η Τουρκάλα συγγραφέας Ασλί Ερντογάν, που αθωώθηκε την Παρασκευή από τις κατηγορίες περί «τρομοκρατικών δραστηριοτήτων».

«Μια ακόμη σύλληψη θα σήμαινε για εμένα τον θάνατο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορώ να επιστρέψω δεδομένων των κινδύνων να φυλακιστώ», σημείωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη, ενώ εξήγησε ότι όσα θα πει σε μια συνέντευξη ή αλλού μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μια νέα δικαστική μάχη σε βάρος της.

«Μια ακόμη σύλληψη θα σήμαινε για εμένα τον θάνατο» υπογράμμισε.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αθώωσε τη μυθιστοριογράφο από τις κατηγορίες της «απόπειρας επίθεσης στην ακεραιότητα του κράτους» και «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση» και διέταξε την απόσυρση των κατηγοριών για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

«Για να είμαι ειλικρινής, εξεπλάγην. Σχεδόν όλος ο κόσμος θεωρούσε ότι θα καταδικαστώ» επισήμανε η Ασλί Ερντογάν, που έχει επιλέξει να ζει αυτοεξόριστη στη Γερμανία.

Κλείσιμο
«Δεν έχω φθάσει ακόμη στο σημείο να το πιστεύω, όμως εάν δεν ήταν αυτή η υπόθεση, θα υπήρχε μια άλλη υπόθεση» εξήγησε η ίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης