Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Στήνουν μονάδες επειγόντων στο Central Park (φωτο)

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Στήνουν μονάδες επειγόντων στο Central Park (φωτο)

Αλλάζει μορφή η μεγαλούπολη των ΗΠΑ λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού

coronavirus_centralpark
Εικόνες από ταινία επιστημονικού θρίλερ εκτυλίσσονται ήδη σε όλον τον κόσμο λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, στις ΗΠΑ, ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται πως τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, καθώς η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καθυστέρησε χαρακτηριστικά να λάβει μέτρα, ενώ οι αποφάσεις που έλαβε, κρίνονται από τους ειδικούς ως τουλάχιστον «ανεπαρκείς». Η Νέα Υόρκη καταγράφει τους περισσότερους θανάτους και τα περισσότερα κρούσματα, ενώ όλα τα μοντέλα εξάπλωσης του ιού δείχνουν ότι η μεγαλούπολη των ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί στην Ουχάν του δυτικού κόσμου.

Η εικόνα της Νέας Υόρκης έχει ήδη αλλάξει, καθώς σε όλα τα κενά σημεία έχουν αρχίσει να στήνονται νοσοκομειακές σκηνές για επείγοντα περιστατικά. Το Central Park, το πλέον χαρακτηριστικό σημείο της αμερικανικής μεγαλούπολης, έχει αρχίσει να αλλάζει μορφή, καθώς στήνονται εκατοντάδες σκηνές-πρόχειρα νοσοκομεία, ώστε να ενισχυθούν οι νοσοκομειακές δομές της πόλης, οι οποίες, όλα δείχνουν ότι δεν θα επαρκέσουν για τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Triage tents are set up in Central Park to help combat coronavirus

Από την Κυριακή το πρωί, κονβόι φορτηγών μετέφεραν σκηνές και υλικά στο πάρκο της Νέας Υόρκης, όπου θα στηθούν, για αρχή, 68 μονάδες με κρεβάτια για τις ανάγκες της επιδημίας covid-19. Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη το πρωί.

Καθώς ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αναφερόταν σε «χιλιάδες Αμερικανούς που θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά», ορίζοντας ως ημερομηνία άρσης της μερικής καραντίνας που έχει αποφασιστεί, την 12η Απριλίου, χθες Κυριακή έδειξε να αλλάζει σκεπτικό, δηλώνοντας ότι η κορύφωση της κρίσης αναμένεται σε δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ, επεκτείνοντας παράλληλα την εφαρμογή των μέτρων έως τις 30 Απριλίου.

Η δήλωση, ωστόσο, προκάλεσε απόλυτο τρόμο στους Αμερικανούς, αφορούσε την εκτίμηση για 100 έως 200 χιλιάδες νεκρούς στις ΗΠΑ, αριθμοί που θα θεωρηθούν ως «πολύ καλή δουλειά» και «επιτυχία» από τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς, ως φαίνεται, έχει στη διάθεσή του μοντέλο-πρόβλεψη ακόμη και για 2,2 εκατ. νεκρούς στις ΗΠΑ!

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Η καταστροφική πορεία της πανδημίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Επικοινωνία του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον υπουργό Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα μέσα στο... αυτοκίνητό του 63χρονος από την Καλιφόρνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης