Έρευνα: Οι πιο έξυπνοι είναι γεννημένοι... τον Σεπτέμβριο

Έρευνα: Οι πιο έξυπνοι είναι γεννημένοι... τον Σεπτέμβριο

Οι ερευνητές μελέτησαν τη γνωστική ανάπτυξη περισσότερων από 1,2 εκατομμυρίων μαθητών δημοσίων σχολείων, ηλικίας μεταξύ έξι και 15 ετών - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

childr_099
Μπορεί ο Σεπτέμβριος να μην είναι ο πιο συναρπαστικός μήνας του έτους, αλλά όσοι γεννήθηκαν τον ένατο μήνα του έτους φαίνεται ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο έξυπνοι από τους συνομηλίκους τους.

Οι ερευνητές από το Cambridge της Μασαχουσέτης μελέτησαν τη γνωστική ανάπτυξη περισσότερων από 1,2 εκατομμυρίων μαθητών δημοσίων σχολείων της Φλόριντα, όλοι ηλικίας μεταξύ έξι και 15 ετών.

Εκείνοι που σημείωσαν υψηλότερες βαθμολογίες ήταν γεννημένοι τον Σεπτέμβριο. Τα παιδιά που ήταν γεννημένα τον ένατο μήνα, είχαν, επίσης, περισσότερες πιθανότητες να μπουν στο πανεπιστήμιο και να επιτύχουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι τα παιδιά που ήταν γεννημένα τον Σεπτέμβριο είχαν λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν στη φυλακή. Οι ερευνητές κατέληξαν σ' αυτό το συμπέρασμα, έπειτα από ανάλυση δεδομένων από κέντρα κράτησης νέων στη Φλόριντα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι έφηβοι εγκληματίες ήταν γεννημένοι άλλους μήνες εκτός Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης