Πίτσα με αντικαρκινικές ιδιότητες;

Πίτσα με αντικαρκινικές ιδιότητες;

Ιταλοί επιστήμονες παρασκεύασαν μία υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου φαγητού μικρών και μεγάλων - Θωρακίζει τον οργανισμό και από καρδιακά νοσήματα

piz_008
Υπάρχει υγιεινή πίτσα; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται Ιταλοί επιστήμονες, οι οποίοι παρασκεύασαν μία πίτσα που θωρακίζει τον οργανισμό από τον καρκίνο αλλά και τα καρδιακά νοσήματα επιστρατεύοντας το μεγάλο όπλο: τη μεσογειακή διατροφή.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι επιστήμονες είχαν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν τα θρεπτικά λαχανικά που εμπεριέχονται στην μεσογειακή διατροφή για να παρασκευάσουν μία υγιεινή εκδοχή του δημοφιλούς αυτού πιάτου.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου στη Νάπολη βάζουν στο πιάτο μας την πίτσα που δεν έχει κρέας και τυρί, αλλά ελιές, μπρόκολο, ντομάτες και σκόρδο.

Πρόκειται για την υγιεινή «Pizza Pascalina», που σύμφωνα με Ιταλούς επιστήμονες και σεφ, προστατεύει τον οργανισμό από τον καρκίνο αλλά και τα καρδιακά νοσήματα.

Η πίτσα Pascalina είναι η «πίτσα που παρατείνει το προσδόκιμο ζωής» και μία «αντι-καρκινική» πίτσα. Όσοι παραβρεθούν στο φεστιβάλ πίτσας που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Νάπολη θα μπορούν να την δοκιμάσουν,όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

Κλείσιμο
piz_009


Η αντικαρκινική δράση της πίτσας οφείλεται στη σάλτσα ντομάτας και στο λυκοπένιο που αυτή περιέχει, αφού έχει συσχετιστεί με τη μείωση κινδύνου προσβολής από αρκετές μορφές καρκίνου.Το λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που εμπεριέχουν οι ντομάτες και σε αυτό χρωστούν το κόκκινο χρώμα τους, μπορεί να αναστείλει ή και να αναστρέψει την ανάπτυξη όγκων.

«Επιστήμονες, εστιάτορες, παραγωγοί τροφίμων ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παρασκευάσουν την πίτσα», σύμφωνα με την ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Affar Italiani. Η ζύμη είναι φτιαγμένη από σιτάλευρο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η πίτσα Pascalina δεν περιλαμβάνει τυρί και κρέας. Και τα δύο είναι πεντανόστιμα όμως είναι αρκετά λιπαρά ευνοώντας την εμφάνιση των καρδιακών νοσημάτων.

Τα υγιεινά συστατικά της πίτσας επελέγησαν για την ικανότητά τους να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου στο πεπτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του εντέρου, εξηγούν οι Ιταλοί επιστήμονες.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι ερευνητές επαινούν τα οφέλη που προσφέρει η μεσογειακή διατροφή στην υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των εγκεφαλικών νόσων.

Έρευνα που διεξήχθη το 2017 έδειξε ότι η ντομάτα μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του στομάχου και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε στους καταναλωτές να καταναλώνουν μια διατροφή, πλούσια σε ελαιόλαδο, φρούτα και λαχανικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης