Οι Έλληνες από καπνιστές γίνονται ατμιστές

Οι Έλληνες από καπνιστές γίνονται ατμιστές

Μελέτη δείχνει ότι οι Έλληνες που επιχειρούν να «σβήσουν» για πάντα το συμβατικό τσιγάρο στρέφονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σε μια προσπάθεια διακοπής της καπνιστικής συνήθειας

vaping

Η καθημερινή χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου 11πλασιάζει την πιθανότητα διακοπής του συμβατικού τσιγάρου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης μελέτης στον ελληνικό πληθυσμό.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Internal and Emergency Medicine και καταγράφει τη συσχέτιση ηλεκτρονικού τσιγάρου και διακοπής της καπνιστικής συνήθειας σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.568 ενηλίκων καπνιστών και πρώην καπνιστών στο Νομό Αττικής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η καθημερινή χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να 11πλασιάζει την πιθανότητα διακοπής του συμβατικού καπνίσματος από το 2014 και έπειτα που τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού κατέστησαν διαθέσιμα και στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές  Δρ. Κωνσταντίνο Φαρσαλινό (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), Γεώργιο Σιάκα (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), Κωνσταντίνο Πουλά (Φαρμακευτική Σχολή – Πανεπιστήμιο Πάτρας), Βασίλη Βουδρή (Ωνάσειο), Κυριακούλα Μεράκου (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) και Αναστασία Μπαμπούνη (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας),  περίπου το 40% των ενηλίκων που διέκοψαν το συμβατικό κάπνισμα από το 2014 και μετά χρησιμοποιούν ή χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Διαβάστε αναλυτικά  τη μελέτη στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης