Μπρόκολο: «Φρουρός» ενάντια στον καρκίνο

Μπρόκολο: «Φρουρός» ενάντια στον καρκίνο

Βάλτε το μπρόκολο στη διατροφή σας και ενισχύστε τον οργανισμό σας με θρεπτικές ουσίες που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου

brokolo

Το σκουροπράσινο δενδροειδές λαχανικό που κοσμεί το ελληνικό τραπέζι κυρίως μέσα στον χειμώνα, είναι διάσημο για τις προστατευτικές του ιδιότητες έναντι διαφόρων ασθενειών και παθήσεων. Η περιεκτικότητα του μπρόκολου σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά το καθιστούν ιδανικό για αντικαρκινική προστασία, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Α, Β-καροτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών.

Το μπρόκολο περιέχει, επίσης, υψηλά επίπεδα της ουσίας γλυκοζιδάσης, η οποία όταν διασπάται στον οργανισμό παράγει μια άλλη ουσία (ισοθιοκινάτες) που βάσει ερευνών αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους αντικαρκινικούς παράγοντες στη διατροφή. Επίσης, έχει αποδειχθεί σημαντικός σύμμαχος του οργανισμού απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα και άλλες ασθένειες.

Διαβάστε στο ygeiamou.gr γιατί το μπρόκολο είναι «φρουρός» της υγείας μας ενάντια στον καρκίνο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης