Πώς η Γιορτή της Μητέρας αποδείχθηκε επικίνδυνη για τα… παιδιά

Πώς η Γιορτή της Μητέρας αποδείχθηκε επικίνδυνη για τα… παιδιά

Σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και την αρτηριακή πίεση των παιδιών εγκυμονεί η Γιορτή της Μητέρας χάριν της οποίας απογειώνονται οι πωλήσεις λουλουδιών - διαβάστε το λόγο

190523121149_paidi_louloudia
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Environmental Research, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής San Diego του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που σχετίζονται με τη συγκομιδή λουλουδιών σε αυξημένη περίοδο ψεκασμού φυτοφαρμάκων το διάστημα κοντά στη Γιορτή της Μητέρας είχαν υψηλότερη αρτηριακή πίεση και έκθεση σε φυτοφάρμακα. Η μελέτη αυτή αφορούσε αγόρια και κορίτσια που ζούσαν κοντά σε καλλιέργειες λουλουδιών στο Εκουαδόρ.

Η Γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται τον Μάιο σε όλο τον κόσμο και είναι μια ημέρα κατά την οποία παρατηρούνται οι υψηλότερες πωλήσεις λουλουδιών. Το Εκουαδόρ είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη καλλιέργεια λουλουδιών για εμπορικούς λόγους στον κόσμο με σημαντικές εξαγωγές τριαντάφυλλων στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Η εμπορική παραγωγή τριαντάφυλλου βασίζεται στη χρήση εντομοκτόνων, μυκητοκτόνων και άλλων παρασιτοκτόνων, αλλά ελάχιστα είναι γνωστά για τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης