Μνήμη: Η ορμόνη που μπορεί να την ενισχύσει

Μνήμη: Η ορμόνη που μπορεί να την ενισχύσει

Τη θεωρία ότι η ορμόνη γκρελίνη παίζει ρόλο και στη διαδικασία ελέγχου και λειτουργίας της μνήμης, εκτός από τη ρύθμιση της όρεξης, αναδεικνύουν με έρευνά τους οι επιστήμονες

ormoni
Μια ομάδα νευροεπιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια αναγνώρισε έναν νέο, εντυπωσιακό ρόλο που φαίνεται να διαδραματίζει η ορμόνη γκρελίνη. Η ορμόνη της πείνας ή της όρεξης, όπως αποκαλείται συχνά, έχει αναγνωρισθεί στο παρελθόν για τον μοναδικό της ρόλο στην αποστολή των σημάτων πείνας από το έντερο στον εγκέφαλο. Η γκρελίνη είναι μια μεταβολική ορμόνη που ενεργοποιεί το αίσθημα της πείνας, αυξάνει την πρόσληψη τροφής, προωθεί την αποθήκευση λίπους και απελευθερώνεται όταν αγχωνόμαστε. Στη γκρελίνη οφείλεται κατά ένα μέρος η επιθυμία για φαγητό όταν βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη ψυχολογική κατάσταση ή υπό πίεση.

Ωστόσο, όπως ειπώθηκε στην ετήσια συνάντηση της Εταιρίας Μελέτης Διατροφικής Συμπεριφοράς (Society for the Study of Ingestive Behavior), τα νέα αυτά ευρήματα υποδεικνύουν ότι μπορεί να είναι εξίσου σημαντική και στον έλεγχο της μνήμης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης