Ποιοι έχουν τις λιγότερες αναστολές και τους περισσότερους συντρόφους

Ποιοι έχουν τις λιγότερες αναστολές και τους περισσότερους συντρόφους

Ψυχοπαθείς, Μακιαβελιστές και Νάρκισσοι φαίνονται να έχουν περισσότερες επιτυχίες, ποσοτικά, στο σεξ. Το που οφείλεται αυτό είναι αρκετά περίπλοκο πάντως...

190711202638_gabriel-matula-jpfI1kEyEqg-unsplash
Στην ψυχολογία έχει καταγραφεί μεγάλο ενδιαφέρον για την κατανόηση της αποκαλούμενης «σκοτεινής τριάδας» της προσωπικότητας, που περιλαμβάνει την ψυχοπάθεια, τον μακιαβελισμό και τον ναρκισσισμό, τρεις δηλαδή τύπους βλαπτικούς για το κοινωνικό σύνολο. Η ψυχοπάθεια σχετίζεται με αγνόηση των δικαιωμάτων των άλλων και με έλλειψη ευσυνειδησίας, ο μακιαβελισμός αναφέρεται σε μια κυνική προσπάθεια χειραγώγησης των άλλων, ενώ ο ναρκισσισμός σε έναν μεγαλοϊδεατισμό της προσωπικότητας και ενασχόλησης μόνο με ό,τι αφορά ευθέως το άτομο.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά των τύπων αυτών στο σεξ, ερευνητικά έχει βρεθεί ότι τα χαρακτηριστικά αυτά διευκολύνουν το βραχυπρόθεσμο ζευγάρωμα, δηλαδή τις περιστασιακές σεξουαλικές σχέσεις χωρίς μακροπρόθεσμη δέσμευση και μάλιστα τόσο οι ναρκισσιστές όσο και οι μακιαβελιστές έχουν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους από τον μέσο όρο. Μάλιστα, έχει υποστηριχθεί ότι τα σκοτεινά χαρακτηριστικά της τριάδας έχουν εξελιχθεί ως ένας τρόπος διευκόλυνσης του βραχυπρόθεσμου ζευγαρώματος, όπως μέσω της χειραγωγικής, επιθετικής και εκμεταλλευτικής διαπροσωπικής συμπεριφοράς, με ψέματα, δράματα, καταναγκασμούς, εκβιασμούς και ψυχολογικά παιχνίδια, για παράδειγμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης