Ευτυχία: Αυτό είναι το πιο καθοριστικό «συστατικό» της

Ευτυχία: Αυτό είναι το πιο καθοριστικό «συστατικό» της

Άραγε μπορεί να οριστεί η ευτυχία με τη βοήθεια ενός κοινά αποδεκτού συνόλου δεικτών; Με άλλα λόγια υπάρχει ένα κοινό κλειδί για την ευτυχία; Ποια απάντηση δίνουν οι ειδικοί

190313214916_HAPPINESS159877-1280x720
Ποιο είναι το κλειδί της ευτυχίας; Υπάρχει άραγε κάποιο «πασπαρτού» που μπορεί να την ξεκλειδώσει; Μία καναδική ερευνητική ομάδα γράφει στο International Journal of Happiness and Development και βρίσκει τις απαντήσεις.

Όταν μιλάμε για την ευτυχία, είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα μπορούσε να κάνει ευτυχισμένο κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τη σοφία, τον πλούτο, την υγεία και άλλους παράγοντες. Όντως, ο Δρ. Kenneth Cramer από το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Windsor και η Rebecca Pschibul από το Δυτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου αναφέρουν πως η μεγαλύτερη δημιουργικότητα, η αισιοδοξία, τα χαμηλά επίπεδα μνησικακίας και εγωκεντρισμού είναι καλοί δείκτες ευτυχίας. Αλλά αναρωτιούνται αν αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να εκφράζουν όλους τους ανθρώπους. Ως εκ τούτου πραγματοποίησαν μία μελέτη σε μεγάλα αστικά κέντρα του κόσμου για να επαληθεύσουν τα ευρήματά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης