Οι γλυκές συνταγές που μας βοήθησαν να χάσουμε κιλά

Οι γλυκές συνταγές που μας βοήθησαν να χάσουμε κιλά

Λένε πως καθώς μεγαλώνεις και γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, μαθαίνεις να τον αγαπάς πραγματικά, να τον φροντίζεις ουσιαστικά και να μην τον καταπιέζεις. Και αυτό διότι αντιλαμβάνεσαι πόσο σύντομη και ταυτόχρονα όμορφη είναι τελικά η ζωή. Αυτό ακριβώς συνέβη και στις δικές μας περιπτώσεις. Χρειάστηκε να πλησιάσουμε τα πρώτα «-άντα» για να σταματήσουμε να εξουθενώνουμε τους εαυτούς μας, να μην τους κρίνουμε πια τόσο αυστηρά και να πούμε «όχι» στις εξαντλητικές δίαιτες. Για την ακρίβεια, αποφανθήκαμε ότι το να στερούμε από τους οργανισμούς μας ό,τι αγαπούν και λαχταρούν προκειμένου να αποκτήσουμε -για παράδειγμα- όμορφη σιλουέτα, είναι BY FAR η χειρότερη τιμωρία στην οποία μπορούμε να τους υποβάλλουμε.

Ενόψει του φετινού καλοκαιριού, λοιπόν, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ένα πλάνο διατροφής και εκγύμνασης το οποίο δεν θα μας καταπίεζε και δεν θα μας στερούσε τις αγαπημένες μας γεύσεις και στιγμές. Αισθανθήκαμε πως είχαμε ωριμάσει αρκετά για να γεμίζουμε ακόμη την καθημερινότητά μας με «μη», «όχι» και «πρέπει». Με λίγα λόγια, προσπαθήσαμε να βρούμε τη γλυκιά εκείνη ισορροπία η οποία θα μας επέτρεπε να επιτύχουμε τον στόχο μας και να χαρούμε τη θερινή περίοδο με τη διάθεσή μας στα ύψη, την αυτοπεποίθησή μας «ανεβασμένη» και φυσικά, με τη σιλουέτα μας σε άψογη φόρμα.

Το κατάλληλο πρόγραμμα και ηγλυκιά ισορροπία

Από τις αρχές Μαΐου, λοιπόν, το καθημερινό Sweet and Balance πρόγραμμά μας περιλάμβανε τριάντα λεπτά άσκησης -στην πιο διασκεδαστική της μορφή. Αντί να «χτυπιόμαστε» αλύπητα στο γυμναστήριο, δηλαδή, προτιμήσαμε να κάνουμε ποδήλατο, να χορεύουμε, να τρέχουμε στα πάρκα της πόλης και να περπατάμε από το σπίτι στο γραφείο με βήμα γοργό, ακούγοντας την αγαπημένη μας μουσική. Το πιο σημαντικό στοιχείο, βέβαια, ήταν πως το μενού μας περιείχε -και εξακολουθεί να περιέχει- μία γλυκιά απόλαυση την ημέρα. Αν θέλεις, λοιπόν, να φροντίζεις και εσύ τη διατροφή και τη σιλουέτα σου και παράλληλα, να ικανοποιείς κάθε λιγούρα σου, δίχως να καταπιέζεις τον εαυτό σου και να ρίχνεις την ψυχολογία σου, τότε σίγουρα αξίζει να το ακολουθήσεις και εσύ.

Ιδού, λοιπόν, οι γλυκές συνταγές που μας βοήθησαν να χάσουμε κιλά. Με λίγα και καλά υλικά και μέσα σε λίγα λεπτά θα καταφέρεις να τις πετύχεις και εσύ -σκέψου απλώς ότι τα καταφέραμε εμείς που δεν έχουμε την καλύτερη σχέση με την κουζίνα. Ελπίζουμε τα διατροφικά μας tips να αποδειχθούν πολύτιμα και στη δική σου περίπτωση!

Μπισκότα καρυδιού με μαρμελάδα γιατον καφέ της Σοφίας

Αν υπάρχει μία συνήθεια την οποία δεν μπορώ και κυρίως, δεν θέλω να βγάλω από το καθημερινό μου πρόγραμμα, είναι το να συνοδεύω τον πρωινό μου καφέ με κάτι γλυκό. Προκειμένου να συνεχίσω να απολαμβάνω τις αγαπημένες μου γεύσεις μαζί με τον καφέ μου και παράλληλα να χάσω κιλά για τις πρώτες εξορμήσεις μου στην παραλία, γνώριζα πως έπρεπε να κάνω ορισμένες αλλαγές. Έψαξα, λοιπόν, τις επιλογές που είχα στη διάθεσή μου και διαπίστωσα πως υπήρχαν εναλλακτικές που πραγματικά άξιζαν μία δοκιμή. Για την ακρίβεια, ανακάλυψα πως μπορούσα να ετοιμάζω κάθε μέρα σπιτικές και γλυκές συνταγές οι οποίες δεν περιέχουν ζάχαρη. To «μυστικό» στην περίπτωσή μου βρίσκεται στη Stevia.

Αν θέλεις να συνοδεύεις και εσύ τον καφέ σου -στο σπίτι ή το γραφείο- με κάτι γλυκό, μπορείς να ετοιμάσεις τη συνταγή μου για μπισκότα καρυδιού με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Μόλις 20 λεπτά αρκούν για να τα απολαύσεις ζεστά-ζεστά! Θα χρειαστείς απλώς να προμηθευτείς καρύδια, ηλιόσπορους, Μαρμελάδα Φράουλα Sweet and Balance, Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet and Balance, αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, μπέϊκιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά. Δες εδώ τη συνταγή και ετοίμασέ την εύκολα σήμερα κιόλας.

Το tip της Σοφίας: Στρέψου σε μία διατροφή χωρίς ζάχαρη χωρίς όμως, να στερείσαι τις αγαπημένες σου γλυκιές απολαύσεις. Με λίγα λόγια, δοκίμασε τις επιλογές που σου προσφέρει η Stevia.

Παγωμένο πράσινο τσάι με τζίντζερκαι δυόσμο για τις λιγούρες της Ειρήνης

Πεινάω. Από την ώρα που ξυπνάω μέχρι την ώρα που κοιμάμαι. Για να είμαι ειλικρινής, κάποιες φορές σηκώνομαι από το κρεβάτι μες στη νύχτα και πραγματοποιώ επιδρομές στο ψυγείο ή τα ντουλάπια της κουζίνας. Δίπλα στη λέξη «τσιμπολόγημα» δε, θα έπρεπε να υπάρχει μία φωτογραφία με το πρόσωπό μου. Η μητέρα μου αποδίδει το γεγονός ότι καταφέρνω να διατηρούμαι στα κιλά μου στον «καλό» μου μεταβολισμό. Δεν σχετίζονται όμως, τα πάντα με το βάρος. Η κυτταρίτιδα και τα προβλήματα υγείας μας περιμένουν στη γωνία, αν δεν φροντίζουμε τη διατροφή μας. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφεύγω το άσκοπο «τσιμπολόγημα» και να ικανοποιώ τις καθημερινές μου λιγούρες , στράφηκα στην επιλογή των ροφημάτων. Τι σημαίνει αυτό; Πως όταν ήθελα να φάω κάτι παραπάνω, γνωρίζοντας πως ήμουν 100% χορτασμένη, έπινα νερό και άλλα ροφήματα -και δη γλυκά και υγιεινά. Έτσι, κάλυπτα το «κενό» που δίχως λόγο και αιτία αισθανόμουν και παράλληλα, δεν γέμιζα τον οργανισμό μου με επιπλέον θερμίδες ή μη θρεπτικά συστατικά.

Η αγαπημένη μου γλυκιά και άκρως αναζωογονητική συνταγή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, είναι το παγωμένο πράσινο τσάι με τζίντζερ και δυόσμο. Για να την ετοιμάσεις, θα χρειαστείς Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet and Balance, δύο φακελάκια πράσινο τσάι, φρέσκο τζίντζερ, δέκα φύλλα δυόσμο και νεράκι. Δες εδώ πώς θα ετοιμάσεις τη συνταγή και βάλε και εσύ τα κατάλληλα ροφήματα στο καθημερινό σου μενού.

Το tip της Ειρήνης: Άρχισε να πίνεις πολύ νερό και πολλά ροφήματα (χωρίς ζάχαρη, φυσικά) σε καθημερινή βάση. Θα σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη, θα ικανοποιούν τις ακατανόητες λιγούρες σου και θα ενυδατώνουν τον οργανισμό σου. Είναι ό,τι καλύτερο για την περίοδο του καλοκαιριού!


Ζελέ καρότο για τη Μάτα που ζει χωρίςζάχαρη, αλλά δεν ζει χωρίς γλυκό

«Λαχανικά, τώρα». Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που άκουσα από τον διατροφολόγο μου στην πρώτη επίσκεψή μου στο γραφείο του και λίγο αφότου είχα αναφερθεί εκτενώς στο τι περιλαμβάνει το διατροφικό μου μενού -σε καθημερινή βάση. Πώς όμως, θα μπορούσα να αρχίσω να τρώω περισσότερα λαχανικά εγώ πού χωρίς ζάχαρη μπορώ αλλά χωρίς… γλυκό όχι; Όταν αισθάνομαι πως πεινάω ή κάθε φορά που θέλω απλώς να ικανοποιήσω τον ουρανίσκο μου, τότε στρέφομαι σε κάτι γλυκό. Αυτό σημαίνει πως τις περισσότερες φορές, δεν μένει… χώρος για κάτι άλλο -ακόμη και αν πρόκειται για ένα απλό αλλά άκρως θρεπτικό καρότο.

Στην αναζήτηση, λοιπόν, των πλέον αποτελεσματικών αλλά διόλου καταπιεστικών λύσεων για την απόκτηση του bikini body 2019, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η διατροφή δίχως ζάχαρη αποτελεί την ιδανική επιλογή και για την περίπτωσή μου. Αναλύοντας, μάλιστα, το «κεφάλαιο» No Sugar, διαπίστωσα πως υπήρχαν πολλές συνταγές οι οποίες συνδύαζαν τη γλυκιά γεύση με τα λαχανικά, όπως για παράδειγμα η αγαπημένη μου, καλοκαιρινή συνταγή. Είναι το ζελέ καρότο χωρίς ζάχαρη και εδώ θα μάθεις πώς θα το ετοιμάσεις βήμα-βήμα, σε χρόνο «ντετέ». Ένα κουτί Φρουί Ζελέ με γεύση φράουλα Sweet and Balance της ΓΙΩΤΗΣ, 200 γραμμάρια καρότα, 150 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι και δύο με τρεις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού είναι όλα όσα θα χρειαστείς (και ναι, είναι απίστευτα γευστικό)!

Το tip της Μάτας: Βάλε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σου και σταμάτα επιτέλους να καταπιέζεις τον εαυτό σου. Όταν λαχταράς εκείνο το γλυκό, να το τρως. Φρόντιζε απλώς να κάνεις τους κατάλληλους συνδυασμούς και να βρίσκεις τις πιο ευφάνταστες συνταγές. Εκείνες, δηλαδή, που συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Το να φροντίζεις τη διατροφή και τη σιλουέτα σου δίχως να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε μία κατάσταση συνεχούς στέρησης, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ενδεχομένως πίστευες, λοιπόν. Η επιλογή των κατάλληλων υποκατάστατων, όπως το γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό stevia που μπορείς να χρησιμοποιείς χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε κάθε γλυκιά σου δημιουργία, η κατανάλωση περισσοτέρων υγρών με θρεπτικά συστατικά και χωρίς επιπλέον θερμίδες και φυσικά, μία διατροφή που είναι «πλούσια» σε λαχανικά αλλά δεν σε καταπιέζει, αποτελούν τρία απλά αλλά πολύτιμα βήματα για να βγεις στην παραλία με αυτοπεποίθηση και κυρίως, να διατηρήσεις τη διάθεσή σου «ανεβασμένη» και αυτή τη σεζόν. Να θυμάσαι πως ό,τι ή όποιος σε καταπιέζει και σε στενοχωρεί, δεν αξίζει την προσοχή σου και το χρόνο σου.