3 τρόποι για να αφήνεις μία καλή πρώτη εντύπωση στους νέους συναδέλφους

Νατάσσα Σχοινά
3 τρόποι για να αφήνεις μία καλή πρώτη εντύπωση στους νέους συναδέλφους

Μερικά tips που θα σε βοηθήσουν σε αυτήν την πολλές φορές awkward κατάσταση.

Όταν γνωρίζεις νέους ανθρώπους, τα πράγματα μπορεί καμιά φορά να είναι λίγο πιο περίεργα απ’ όσο τα φανταζόσουν. Διαφορετικοί χαρακτήρες και προσωπικότητες όταν έρθουν σε επαφή μπορεί να έχουν απρόβλεπτη χημεία. Ενίοτε, τα βρίσκουν κατευθείαν κι άλλοτε δημιουργείται μία περίεργα awkward ατμόσφαιρα, στην οποία κανείς από τους δυο δε θα ήθελε να παραμείνει.

Οι νέες γνωριμίες είναι δύσκολες. Υπάρχουν, ωστόσο μερικοί τρόποι που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες για να βρει η συγκεκριμένη κατάσταση την επιτυχία που ζητά.

via GIPHY

  1. Δώσε την αξία που πρέπει στην ενέργεια.

Η ενέργεια που αποπνέεις είναι ένα μεγάλο σου ατού. Αν ξεκινάς με χαμόγελο και θετική ενέργεια, μπορείς να τη μεταδώσεις ακόμα και σε κάποιον που δεν έχει ξεκινήσει με καθόλου καλή διάθεση. Αν εσύ αρχίσεις αρνητικά εξαρχής, είναι σα να προδιαθέτεις την έκβαση της γνωριμίας.

via GIPHY

  1. Προσπάθησε να περιορίσεις τις έντονες φυσικές σου άμυνες.

Είναι λογικό όταν δεν αισθάνεσαι άνετα να κλείνεσαι και να μπαίνεις σε μία θέση άμυνας. Ωστόσο, αυτό πολλές φορές, πέρα από το ότι σε αποτρέπει από το να γνωρίσεις κάποιον, δημιουργεί την εντύπωση εχθρικής στάσης, αφού ο άλλος δεν μπορεί να ξέρει τι σου συμβαίνει και συμπεριφέρεσαι έτσι.

via GIPHY

  1. Γίνε καλός ακροατής.

Όταν δείχνεις ότι θες να ακούσεις κάποιον κι εκείνος εισπράττει πραγματικό ενδιαφέρον για όσα λέει, δημιουργείς ένα ζεστό κλίμα για να έρθετε πιο κοντά και να αρχίσει να σε εμπιστεύεται. Αν εκτός απ’ αυτό, προσφέρεις και τη βοήθειά σου σε κάτι που τον απασχολεί, αυξάνεις κατακόρυφα τις πιθανότητες να κάνεις καλή εντύπωση.