Η Χιονάτη και ο Κυνηγός: Μυστικά μακιγιάζ από το backstage της ταινίας

Η Χιονάτη και ο Κυνηγός: Μυστικά μακιγιάζ από το backstage της ταινίας

Η Sharon Martin, επικεφαλής makeup artist της ταινίας, μίλησε στο Style.com

Αιθέρια, διάφανη επιδερμίδα, κόκκινα χείλη, μια αγνή καρδιά σε ένα Σκοτεινό Δάσος, η Κακιά Βασίλισσα και η όμορφη Χιονάτη, το σκοτάδι και το φως. Η makeup artist, Sharon Martin, που επιμελήθηκε το μακιγιάζ στα γυρίσματα, χρειάστηκε να διάβάσει πολλά παραμύθια μέχρι να καταλήξει στα looks των πρωταγωνιστών- επιπλέον, στη διάθεσή της είχε κάμποσα «μαγικά» προϊόντα που δημιούργησε ειδικά για τις ανάγκες της ταινίας η Benefit, η οποία στη συνέχεια λάνσαρε ένα limited edition kit μακιγιάζ, το Rare Beauty, με τα primers και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στο set.

Ιδού τι είπε στη συνέντευξη που έδωσε η Martin στο Style.com


Για την έρευνα που έκανε πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα
Ξεκίνησα να ψάχνω αφού διάβασα το σενάριο. Ξεφύλλισα παλιά εικονογραφημένα παραμύθια, και εκείνη την περίοδο έτρεχε και η έκθεση "The Cult of Beauty" στο Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο, που ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Εμπνεύστηκα από το γεγονός ότι θέλαμε να κάνουμε ένα σκοτεινό παραμύθι.

Δουλέψατε με πάνω από 50 makeup artists για να δημιουργήσετε το μακιγιάζ εκατοντάδων μελών του cast. Πώς ήταν μια τυπική μέρα στο πλατό;
Ξεκινούσαμε συνήθως στις 5 το πρωί, οπότε είχε ήδη στηθεί το background για τις σκηνές που επρόκειτο να γυριστούν. Το μακιγιάζ μπορεί να απαιτούσε σπασμένες φλέβες ή βρώμικα νύχια, να χρωματίσουμε δόντια ή να βάλουμε τρίχες στα πρόσωπα των ηθοποιών, ώστε οι χαρακτήρες να πείθουν πως πράγματι προέρχονται από αυτόν τον dark κόσμο.

Υπήρχαν όμως και αιθέριες υπάρξεις...
Ναι. Την ίδια στιγμή ετοιμάζαμε όμορφες κοπέλες με υπέροχη, λαμπερή επιδερμίδα, και εκεί χρησιμοποιήσαμε τα προϊόντα της Benefit. Ήθελα μια πολύ απαλή ομορφιά, που θα έμοιαζε να βγαίνει από μέσα, φυσικά.

Πώς δημιουργήσατε αυτό το look;
Προετοιμάσαμε την επιδερμίδα με το POREfessional ενώ το Benetint έγινε το δεξί μας χέρι, γιατί μας βοήθησε να έχουν ροδαλά μάγουλα και να λάμψη οι ηθοποιοί, χωρίς να φαίνονται φτιαχτά. Επιπλέον, το POREfessional δημιουργεί μια εξαιρετική βάση για τα χρώματα του μακιγιάζ. Σε κάποιες σκηνές, όπου η Kristen έπρεπε να τρέξει πολύ, αυτά τα προϊόντα έμειναν σταθερά, πράγμα πολύτιμο καθώς δεν είχαμε ιδιαίτερο χρόνο ανάμεσα στις σκηνές για να κάνουμε ρετούς. Ξέραμε πως μπορούσαμε να εμπιστευτούμε το POREfessional σε αυτές τις συνθήκες και πως θα διατηρούσε αναλλοίωτο το καθαρό, αγνό look της Χιονάτης.

Ας μιλήσουμε και για το Κακό. Πώς χρησιμοποιήσατε το μακιγιάζ για αυτούς τους χαρακτήρες;
Χρησιμοποίησα τα μολύβια ματιών Badgal της Benefit για να δημιουργήσω το σκοτεινό βλέμμα της βασίλισσας. Κάναμε τα γυρίσματα με φιλμ 35 mm οπότε είχαμε την πολυτέλεια να μπορούμε να δουλεύουμε με τις κατάλληλες σκιές για το μακιγιάζ της ηθοποιού, χωρίς κανέναν περιορισμό.