Polestar Pilates: Εκεί «ξανακερδίζουμε» το σώμα και την υγεία μας!

Polestar Pilates: Εκεί «ξανακερδίζουμε» το σώμα και την υγεία μας!

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις και να κάνεις, για να μεταμορφωθείς φέτος στην πιο fit… queenette της παραλίας! 

Είναι ολοφάνερο πως το Pilates αποτελεί έναν από τους πιο σύγχρονους και δημοφιλείς τρόπους εκγύμνασης παγκοσμίως, ο οποίος σταδιακά έχει καταφέρει να αποκτήσει αμέτρητους θαυμαστές και στη χώρα μας. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, αν αναλογιστεί κάποιος ότι το Pilates είναι ένα είδος σωματικής άσκησης, το οποίο βελτιώνει τη φυσική κατάσταση αντρών και γυναικών αλλά και τη φυσική λειτουργία του οργανισμού τους, χαρίζοντάς τους τη βέλτιστη διάθεση, επιπλέον ευεξία και συνεπώς έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής.

Τα πιο διάσημα και καλλίγραμμα… σώματα, «ορκίζονται» στο Pilates, ανάμεσα σε αυτούς η Selena Gomez και η Jennifer Aniston.

Αν είσαι από εκείνες που αγχώνονται σκεπτόμενες πως το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και θα σε ενδιέφερε να ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα, η ειδικός Αθηνά Δανιήλ, mentor και αντιπρόσωπος του POLESTAR PILATES στην Ελλάδα, αποκαλύπτει ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις και να κάνεις, για να μεταμορφωθείς φέτος στην πιο fit… queenette της παραλίας! Αν πάλι ασχολείσαι επαγγελματικά με το fitness και ονειρεύεσαι μία «λαμπερή» καριέρα στο Pilates, διάβασε την παρακάτω συνέντευξη, γιατί κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εκείνη, ποιο είναι το πρώτο «βήμα» που χρειάζεται να κάνεις για να ξεκινήσεις.

Πείτε μας δύο λόγια για το Pilates που καθημερινά κερδίζει όλο και περισσότερες γυναίκες

Το Pilates είναι ένα μοναδικό σύστημα γυμναστικής, το οποίο απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και αναπτύσσεται ραγδαία παντού στον κόσμο. Πράγματι, οι γυναίκες φαίνεται να το εκτιμούν περισσότερο αν αναλογιστούμε πως η πλειοψηφία των ασκούμενων παγκοσμίως είναι γυναίκες. Έχει παίξει ρόλο το γεγονός πως έγινε παγκόσμια μόδα στις ΗΠΑ από celebrities όπως η Madonna. Πλέον και οι άντρες αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητά του και «έρχονται» σε αυτό. Πραγματοποιείται είτε σε στρώμα (Mat), είτε σε ειδικά σχεδιασμένα μηχανήματα (Reformer, Cadilac κ.λπ.), προσφέροντας γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα. Επιπλέον, αποκαθιστά και αποτρέπει τους τραυματισμούς, λειτουργώντας και προληπτικά. Είναι δηλαδή ένα πρόγραμμα φυσικής και θεραπευτικής αγωγής, το οποίο βασίζεται στη φυσική λειτουργία του κάθε σώματος: την κίνηση. Δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates ο οποίος οραματίστηκε μέσω αυτού την «τέλεια» γυμναστική, συνδυάζοντας την αυτοσυγκέντρωση και το ειδικό σύστημα αναπνοής της γιόγκα με ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής και άλλων αθλημάτων. Έτσι, δημιούργησε ένα μοναδικό, πρωτοποριακό σύστημα εκγύμνασης, με σκοπό να απαλλάξει τους μαθητές του από κάθε σωματικό περιορισμό. Η σημασία που δίδεται στη λεπτομέρεια της άσκησης και η προσαρμογή της, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε σώματος, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Έτσι, κάθε σώμα, είτε είναι αγύμναστο, είτε ανήκει σε επαγγελματία αθλητή, με το Pilates και κάτω από την επίβλεψη ενός έμπειρου Pilates Trainer, θα «αλλάξει» επίπεδο. Αυξάνοντας τη δύναμη και την ελαστικότητά του, θα ανανεωθεί και θα γίνει πιο «χαρούμενο». Οι ασκούμενοι στο Pilates, βελτιώνουν τη στάση τους, αποκτούν ένα κεντραρισμένο σώμα χωρίς πόνους και στρες, ενώ ενισχύουν την υγεία τους και συνολικά την ποιότητα ζωής τους. Ειδικότερα, οι γυναίκες θα αποκτήσουν ένα καλοσχηματισμένο σώμα με δυνατούς κοιλιακούς και καλοσχηματισμένη μέση, θα «μακρύνουν» και θα ψηλώσουν, γυμνάζοντας ολόκληρο το σύστημά τους, ενώ θα αποκτήσουν το χαρακτηριστικό αίσθημα του «περπατήματος στον αέρα». Θα βελτιώσουν την σεξουαλική τους ζωή, θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, θα βοηθηθούν στην εγκυμοσύνη και τους πρώτους μήνες ως νέες μητέρες, ενώ οι μεγαλύτερες, θα βελτιώσουν τα επίπεδα οστεοπόρωσης. Επιπλέον, οι ασκήσεις Pilates λειτουργούν ως ιδανικό αντιγηραντικό. Το Pilates μπορούμε να πούμε ότι προσφέρει το «ιδανικό» σώμα για στον καθένα. Είναι πολλά που προσφέρει η καταπληκτική αυτή μέθοδος άσκησης, όμως, πάνω από όλα είναι η ίδια η σωματική εμπειρία που ζει κανείς, παρατηρώντας συγχρόνως βήμα-βήμα αυτή να «μεταμορφώνει» τη ζωή του, αν έχει την τύχη να παρακολουθήσει ένα μάθημα Pilates με έναν καλά εκπαιδευμένο και έμπειρο Pilates Trainer.

pilates1

Γιατί να κάνει κάποιος Pilates; Σε τι διαφέρει από άλλους τρόπους εκγύμνασης;

Όπως ανέφερα παραπάνω, η διαφορά βρίσκεται στη λεπτομέρεια και τη δυνατότητα της προσαρμογής των ασκήσεων σε κάθε σώμα, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του. Το Pilates γυμνάζει μικρές «εσωτερικές» μυϊκές ομάδες, όπου τα περισσότερα είδη συμβατικής γυμναστικής δεν ενεργοποιούν. Όμως, μόνο έτσι μπορούμε να αποκτήσουμε το δυνατό κέντρο που είναι η βάση ενός πραγματικά υγιούς σώματος. Η βαθιά ενεργοποίηση του συνόλου των μυών μας και ειδικά των βαθύτερων – εγκάρσιων, επιδρά εξίσου συνολικά στην καλύτερη λειτουργία του νευρικού μας συστήματος. Το Pilates είναι ένας δρόμος να ξανακερδίσουμε το σώμα μας και να αποκτήσουμε έναν «υγιή νου σε υγιές σώμα».

Τι είναι το Polestar και σε ποιους απευθύνεται;

Σημαντικός παράγοντας για να προσφέρουμε στον εαυτό μας όλα τα παραπάνω ευεργετικά αποτελέσματα, αποτελεί η εμπειρία και η γνώση ενός Pilates Trainer. Καθώς το Pilates αναπτύσσεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζεται και γίνεται γνωστό με ιδιαίτερα «άνισους» τρόπους. Από τη μία, βλέπουμε το μέλλον της πρακτικής εκγύμνασης και αποκατάστασης που επιβεβαιώνεται από όσους έχουν την τύχη να απολαύσουν τα σπουδαία ευεργετήματα του μέσα από έναν «πραγματικό» εκπαιδευτή Pilates και από την άλλη, έχουμε μία ρουτίνα γυμναστικών ασκήσεων η οποία λειτουργεί περισσότερο ως μόδα και παρέχεται εύκολα σε κάθε γυμναστήριο. Η εικόνα αυτή, δημιουργεί πολλές φορές σύγχυση για την πραγματική αξία και το βάθος της μεθόδου και οφείλεται κυρίως στην «άνιση» εκπαίδευση που έχουν οι εκπαιδευτές Pilates, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν υποτυπώδεις γνώσεις και μη αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις. Ο προβληματισμός αυτός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και στην Παγκόσμια Κοινότητα του Pilates, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει τον Οργανισμό «Pilates Method Αlliance» (PMA) για να προστατεύσει το επάγγελμα και την ποιότητα των υπηρεσιών. Το Polestar, το οποίο εκπροσωπούμε εδώ και λίγους μήνες στη χώρα μας, είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο για την εκπαίδευση στη μέθοδο Pilates. Αναγνωρίζεται από την παγκόσμια κοινότητα του Pilates ως η αιχμή της εξέλιξης της μεθόδου, αναπτύσσεται σε περισσότερες από 50 χώρες και υποστηρίζεται από τον μοναδικό διεθνώς οργανισμό πιστοποιήσεων PMA. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Polestar, βασίζονται σε επιστημονικά θεμέλια και τεκμηρίωση, ενώ είναι τα μόνα που διδάσκονται σε πανεπιστημιακό επίπεδο στις ΗΠΑ. Έτσι, μπορείτε και στην Ελλάδα να έχετε μια από τις καλύτερες εκπαιδεύσεις και να προσφέρετε μαθήματα Pilates από ένα αρχάριο μέχρι ένα επαγγελματία αθλητή καθώς και προγράμματα αποκατάστασης.

pilates2

Μπορεί να γίνει κάποια από εμάς επαγγελματίας δασκάλα Pilates; Αν ναι, πώς;

Αν υπάρχει γνήσιο ενδιαφέρον για την άσκηση και την προσφορά, δεν υπάρχει καλύτερη αμοιβή για έναν Pilates Trainer από τη χαρά στο πρόσωπο και το σώμα ενός ασκούμενου στο τέλος του μαθήματος. Προτείνουμε, όπως άλλωστε και σε όλα τα πράγματα και τις σημαντικές αποφάσεις που παίρνουμε στη ζωή μας, η υποψήφια δασκάλα Pilates να κάνει μια έρευνα για τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα, επιλέγοντας εκείνο που θεωρεί καλύτερο και την κάνει να νιώθει ότι ανοίγεται μπροστά της ένας καινούριος δρόμος για το επαγγελματικό της μέλλον. Το Polestar, σας δίνει τη δυνατότητα να εργασθείτε και στο εξωτερικό, καθώς απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης ενώ παρέχει συνεχή εκπαίδευση με εξειδικευμένα courses και workshops, ώστε να εξελίσσεστε συνεχώς και εφόσον επιθυμείτε να μπείτε στην elite της παγκόσμιας κοινότητας του Pilates. Θα σας πω εδώ πως η επαφή μου με το Polestar πριν 6 χρόνια, και μετά από 15 χρόνια ως επαγγελματίας δασκάλα Pilates, μου άλλαξε όλη τη φιλοσοφία και τον τρόπο διδασκαλίας. Σήμερα έχω τη χαρά ως αντιπρόσωπος του Polestar να παρέχω όλο αυτόν τον πλούτο και στη χώρα μας. Όραμά μας ως Polestar Pilates Greece, είναι να δημιουργήσουμε την ελληνική κοινότητα του Polestar και να διαδώσουμε την καταπληκτική αυτή μέθοδο άσκησης και επανεκπαίδευσης του σώματος στη χώρα μας. Να παρέχουμε τη δυνατότητα για μία καλύτερης ποιότητας σωματική και γενικότερης υγείας στον κάθε ασκούμενο.

Πόσο καιρό θα χρειαζόμασταν ώστε να γίνουμε κι εμείς… δασκάλες Pilates;

Όσον αφορά το Polestar, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε από το βασικό επίπεδο ή GATEWAY COURSE, που διαρκεί ένα Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια να προχωρήσετε στο επαγγελματικό ή COMPREHENSIVE COURSE, το οποίο διαρκεί έναν χρόνο. Τα μαθήματα εδώ παρέχονται από αναγνωρισμένους διεθνώς δασκάλους του Polestar, οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό, και διεξάγονται σε 6 Σαββατοκύριακα. Ενδιάμεσα υπάρχουν μεταξύ άλλων εργασίες για το σπίτι, ατομική εξάσκηση, έλεγχος κατανόησης ασκήσεων και διδασκαλίας (συνολικά 450 ώρες) κάτω από την επίβλεψη και την καθοδήγηση ενός Polestar Pilates Mentor. Για τη συμπλήρωση των παραπάνω ωρών και για την εγκαθίδρυση εμπιστοσύνης ότι είστε πλέον έτοιμοι να αποφοιτήσετε και να ασκήσετε τη μέθοδο, θα έχετε κάθε δυνατή βοήθεια από τους υπεύθυνους του προγράμματος. Κατόπιν, θα αποκτήσετε την πιστοποίησή έπειτα από εξετάσεις με έναν ειδικό εξεταστή του Polestar που έρχεται από το Μαϊάμι μία με δύο φορές το χρόνο. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνεται μία «έτοιμη» δασκάλα Pilates, εξαρτάται και από εσάς. Εμείς στο Polestar, σας εγγυόμαστε ότι θα σας προσφέρουμε μια συναρπαστική καριέρα με προοπτικές και συνεχή εξέλιξη!

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία

Το Polestar αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2018. Τη διεύθυνση του ελληνικού γραφείου έχει η Αθηνά Δανιήλ. H Αθηνά διδάσκει «ακατάπαυστα» pilates από το 1999, ενώ είναι μεταξύ άλλων πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού (σύστημα Vaganova), Certified Gyrotonic Expansion System Level 1, 2 και Polestar Pilates Mentor. Έχει υπάρξει ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του Studio Bodycentric (2001-2014) από το οποίο αποχώρησε το 2014 και δημιούργησε το thePilateslab το οποίο είναι και το κεντρικό Polestar Pilates Host Studio.