Και όταν «ανακαλύψεις» την Σέριφο, απλά θα την ερωτευτείς

Ερμιόνη Σαρρή
Και όταν «ανακαλύψεις» την Σέριφο, απλά θα την ερωτευτείς

Εξερευνήσαμε την Σέριφο, την φωτογραφίσαμε με το Huawei P30 Pro και σου δίνουμε τα πιο «undiscovered» ταξιδιωτικά tips.

Την Σέριφο την γνώρισα, για πρώτη φορά, τον περασμένο Σεπτέμβρη. Με το που αγκυροβολήσαμε και το Λιβάδι ξεπρόβαλλε σιγά σιγά πίσω από την μπουκαπόρτα του πλοίου, διαισθάνθηκα πως αυτό το μέρος ήταν ένα από τα πιο ιδιαίτερα της χώρας μας. Η ενέργειά της είναι μοναδική και για αυτό φέτος επέστρεψα εκεί για δέκα ολόκληρες ημέρες.

Την Σέριφο θα την ερωτευτείς γιατί σε αφήνει να βρεις ξανά τη χαμένη σου ηρεμία. Να ισορροπήσεις μεταξύ ζωής και ονείρου. Να σταθείς στο Κάστρο της Χώρας, να αγναντέψεις από ψηλά και να ονειρευτείς. Να πάρεις αποφάσεις και να επιστρέψεις πίσω στην πόλη «άδεια». Άδεια από στρες, άγχος και ηττοπάθειες. Ο αέρας του νησιού απομακρύνει καθετί που σε στεναχωρεί.

Πού να μείνεις στη Σέριφο;

Αναλόγως τι ζητάς. Στην Χώρα θα ζήσεις την πιο island life και το πιο πιθανό είναι πως από το παράθυρό σου ή το μπαλκόνι σου θα βλέπεις το απόλυτο μπλε ή θα πίνεις τον ελληνικό σου καφέ σε κάποιο σοκάκι με μπλε παραθυρόφυλλα και φρεσκοβαμμένα λευκά σπίτια. Στο Λιβάδι, από την άλλη, το πρωί θα συναντήσεις μία κάποια κινητοποίηση. Ο κόσμος απολαμβάνει τον καφέ του σε κάποιο από τα καφέ δίπλα στη θάλασσα ή δίνει ραντεβού στο παραδοσιακό καφενείο, γνωστό και ως Yacht Club.

serifos chora
serifos chora zoum
chora serifou thea
chora serifou thea zoom

Για να φωτογραφίσω την χώρα της Σερίφου αλλά και τη θέα από το Κάστρο της έχω χρησιμοποιήσει το 50x zoom του Huawei P30pro το οποίο φέρνει τα πάντα πιο κοντά σου χωρίς να επηρεάζει την ανάλυση της φωτογραφίας σου. Η κάμερα του κινητού μου καταφέρνει να φωτογραφίζει λεπτομέρειες που δεν μπορείς καν να δεις.Με το zoom του Huawei P30 Pro ανακαλύπτεις την κρυμμένη ομορφιά που δεν μπορείς να δεις με γυμνό μάτι. Δε χρειάζεται να πλησιάσεις, αρκεί να ζουμάρεις. Kαι κάπου εδώ αισθάνομαι αρκετά τυχερή που έχω ανακαλύψει τον κόσμο της Huawei.

Ποιες παραλίες να επισκεφτείς;

Η Σέριφος δεν έχει παραλίες μετρημένες στο ένα χέρι. Ούτε και στα δύο. Είναι δεκάδες τις οποίες και πρέπει να επισκεφτείς αφού πρώτα κάνεις την μικρή σου μετεωρολογική έρευνα για τον αέρα. Στην Βαγιά θα πας και δε θα θες να φύγεις. Η πιο μαγική ώρα είναι αυτή του ηλιοβασιλέματος. Ο ουρανός γίνεται κίτρινος, πορτοκαλί και λίγο πριν πέσει το απόλυτο σκοτάδι έρχεται αντιμέτωπη με ένα υπέροχο ροδακινί χρώμα. Οι 50 αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος.

vagia serifos

Το Γάνεμα είναι η πιο απάνεμη παραλία του νησιού. Με το που φτάνει κανείς εκεί απλά χαζεύει το πώς το πράσινο αναμειγνύεται με το μπλε και τα νερά δημιουργούν το απόλυτο «θαλάσσιο παράδεισο» για βουτιές.

gamema serifos

Η λήψη έγινε με το χαρακτηριστικό «πορτρέτο» του Huawei P30 Pro.

Δική μου αγάπη (και πολλών άλλων Serifian) είναι και ο Άγιος Σώστης. Το όνομά της το πήρε από το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη που βρίσκεται στο πλάι. Μία βόλτα μέχρι το εκκλησάκι αξίζει πραγματικά, ενώ αν είσαι στη Σέριφο στις 6 Σεπτεμβρίου μην παραλείψεις να παραβρεθείς στο πανηγύρι του. Σίγουρα θεωρείται από τα πιο instagrammable μέρη του νησιού για εσένα που σκέφτεσαι ταυτόχρονα και τις social media υποχρεώσεις σου.

agios sostis serifos 2
agios sostis serifos 1
agios sostis serifos ekklisia

Στο «Καλό Αμπέλι» να κολυμπήσεις αλλά πριν κατηφορίσεις το αυτοσχέδιο μονοπάτι γεμάτο στάχυα να σε προειδοποιήσω πως το περπάτημα υπολογίζεται στα 15 με 20 λεπτά. Βέβαια τα νερά, όσο και η αμμώδης παραλία σε ανταμείβουν στο εκατό τοις εκατό. Να έχεις μαζί σου δροσερό νερό και σνακ σε περίπτωση που πεινάσεις.

kalo ampeli serifos

Υ.γ Πριν συνεχίσω, μάθε πως χρειάζεται πάντα να έχεις προμηθευτεί νερά και σνακς για την παραλία, όπως και ομπρέλες και διάφορα είδη παραλίας καθώς δε θα βρεις ούτε ξαπλώστρες, ούτε και ομπρέλες. Εκτός ολίγων εξαιρέσεων. Συλλεκτικών θα έλεγα.

Άλλες παραλίες που μπορείς να κολυμπήσεις αν μείνεις στο νησί για μέρες είναι η Λιά, η Ψιλή Άμμος, το Καράβι, το Μαλλιάδικο, η Συκαμιά και ο Πλατύς Γιαλός.

Το καλά υδάτινο κρυμμένο μυστικό των ντόπιων είναι ο Άσπρος Κάβος. Είναι ένα απερίγραπτο άγριο σκηνικό, περιτριγυρισμένο από βράχια σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Λίγοι είναι οι μη… Serifians που γνωρίζουν τις συντεταγμένες αυτού του spot.

Τι να φας;

Στα περισσότερα μενού θα συναντήσεις ως υλικό τον μάραθο. Μαραθοτηγανίτες, μαραθοπιτάκια αλλά και αρκετή μυζήθρα. Στον ντάκο σου να ζητάς μυζήθρα και ο ουρανίσκος σου δε θα απογοητευτεί. Επίσης, δε γίνεται να αποχωρήσεις από το νησί χωρίς να έχεις κάτσει στην πλατεία της χώρας, μπροστά από το Δημαρχείο πίνοντας ζεστό ή κρύο ρακόμελο. Τα πολύχρωμα τραπεζάκια είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του νησιού.

chora bradini lipsi huawei

Με το χαρακτηριστικό «νύχτα» στην κάμερα του Huawei P30 Pro θα βγάζεις τις καλύτερες νυχτερινές φωτογραφίες χωρίς ίχνος φλας. Τα χρώματα παραμένουν ζωντανά και αναλοίωτα. Όπως και σε αυτήν ακριβώς.

Το πιο must σημείο για να δεις πριν φύγεις

Αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας της Σερίφου, αποτελούν τα μεταλλεία, των οποίων κάποιες στοές και εγκαταστάσεις υπάρχουν ακόμη και μπορείς να τις διακρίνει στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Όπως θα δεις και μέσα από τις φωτογραφίες που τράβηξα , μία από τις πιο ωραίες ώρες για να σταθείς στο σημείο αυτό είναι αυτή του ηλιοβασιλέματος.

metalleia serifos sunset 3


Το dual view είναι το νέο χαρακτηριστικό που αγαπάμε στις συσκευές Huawei. Τα βίντεο μοιάζουν πλέον με επαγγελματικά και γίνονται ακόμα πιο instagram friendly.

Αν αγαπάς και εσύ, λοιπόν, τη φωτογραφία και σου αρέσει να φωτογραφίζεις μέρη και πρόσωπα κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, σου έχω ευχάριστα νέα. Πολύ ευχάριστα. Πάρε μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας της Huawei ανεβάζοντας τη δική σου αγαπημένη φωτογραφία και ίσως είσαι εσύ μία από τους μεγάλους νικητές. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από καταξιωμένους και παγκοσμίου φήμης φωτογράφους.Τα Huawei InFocus Awards είναι ένας διαγωνισμός που θεσμοθετήθηκε από την HUAWEI. Έχει ως σκοπό να επικεντρωθεί στις δυνατότητες της νέας γενιάς, στον Πολιτισμό, καθώς και στους χρήστες κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως.

Τι μπορείς να κερδίσεις;

Για τον μεγάλο νικητή του Grand Prix, τα δώρα είναι ένα HUAWEI MateBook 13, ένα Watch GT, το ποσό των 10.000 EUR, ένα κουπόνι αξίας $250 για το Trip Advisor και δημοσίευση της φωτογραφίας του για μία εβδομάδα ως ταπετσαρία στις κεντρικές σελίδες της TripAdvisor στις εξής χώρες: Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Αυστρία, Νορβηγία, Φινλανδία, Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σερβία, Σλοβακία και Τουρκία.


Για τους Νικητές της πρώτης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI MateBook 13, ένα Watch GT, ένα HUAWEI P30 Pro, ποσό 2.000 EUR και έναν e-voucher κωδικό αξίας $250 για το Trip Advisor.


Για τους Νικητές της δεύτερης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI P30 Pro.


Για τους Νικητές της τρίτης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI P30.


Ο Νικητής του Βραβείου του Κοινού θα λάβει ένα HUAWEI P30 Pro και ένα Watch GT.