Το 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης κατακτά κάστρα και παλάτια στο Βερολίνο

Συντάκτης Νewsroom 29 Μαΐου, 2019 12:34

Το 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης κατακτά κάστρα και παλάτια στο Βερολίνο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποίησαν τέσσερις εκπαιδευτικοί και πέντε μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Kids Conquering Castles”.

Εκπαιδευτικοί και μαθήτριες επισκέφτηκαν το Σχολείο Otto-Wels-Grundschule, στο Βερολίνο στο πλαίσιο της 3ης Διεθνικής Συνάντησης των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο (Ουαλία), Αυστρία και Ισπανία (Καταλονία).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία:


  • Να συμμετέχουν σε συναντήσεις με τους ομόλογούς τους εκπαιδευτικούς και να εργαστούν πάνω σε κοινές δραστηριότητες του προγράμματος. Αντιστοίχως οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καθημερινές κοινές δραστηριότητες ή εργαστήρια που έλαβαν χώρα σε κάστρα και παλάτια της πρωτεύουσας της Γερμανίας.
  • Να συμμετέχουν σε debate τελικής επιλογής της NGO (ΜΚΟ) προκειμένου να καταλήξουν, στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμμετοχής, πού θα δωρίσουν τα χρήματα της επιχείρησης των κάστρων.
  • Να παρουσιάσουν σε κοινή εκδήλωση το παιχνίδι Orienteering με θεματολογία το κάστρο Charlottenburg του Βερολίνου, στο πλαίσιο της δράσης «Δημιουργία και εκτέλεση παιχνιδιών μέσα κι έξω από τα κάστρα» και να το παίξουν ταυτόχρονα σε τέσσερις διακρατικές ομάδες.
  • Να παρακολουθήσουν εκδήλωση-παρουσίαση του γερμανικού σχολείου.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τις μαθήτριες, γιατί πέρα από την εξαίρετη φιλοξενία που μας παρείχε η χώρα υποδοχής, οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν με μαθητές από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, να συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες και δράσεις και να ανταλλάξουν απόψεις. Αντίστοιχα, οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν με ομόλογούς τους από άλλα κράτη και μέσα σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, να ανταλλάξουν εμπειρίες για την εργασία τους και να συναποφασίσουν για τα τελικά προϊόντα του έργου που ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου, έπειτα από τρία χρόνια δράσεων προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την επιχειρηματικότητα.


Συντάκτης Νewsroom 29 Μαΐου, 2019 12:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV