Γέφυρα Εγνατίας: Άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές από την φωτιά

Συντάκτης Νewsroom 17 Σεπτεμβρίου, 2019 13:55

Γέφυρα Εγνατίας: Άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές από την φωτιά

Άγνωστο ακόμη παραμένει το πότε θα ξαναλειτουργήσει πλήρως η γέφυρα της Εγνατίας οδού στο ύψος της Ιτέας η οποία φαίνεται να έχει πληγεί πολύ σοβαρά από την φωτιά που ξέσπασε σε πλατφόρμες με φορτία μηδικής οι οποίες βρισκόταν παρκαρισμένες κάτω από την γέφυρα το απόγευμα της Κυριακής

Ήδη ο πρώτος έλεγχος από κλιμάκιο μηχανικών της εταιρίας στο σημείο ολοκληρώθηκε εχθές. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής του κλιμακίου Παναγιώτης Πανέτσος στο radioevros.gr, μεγαλύτερη βλάβη από την φωτιά και μάλιστα σε βάθος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί ο αριστερός κλάδος της γέφυρας (προς Αλεξανδρούπολη) για αυτό το λόγο και αποφασίστηκε να παραμείνει εκτός κυκλοφορίας. Βλάβη έχει υποστεί και ο δεξιός κλάδος ωστόσο σε μικρότερη κλίμακα για αυτό και αποφασίστηκε να δοθεί στην κυκλοφορία ωστόσο μόνο με μία λωρίδα. Σύμφωνα με τον κ. Πανέτσο υπάρχει θέμα στατικό και προβλήματα εντοπίζονται στον οπλισμό και στο σκυρόδεμα. Ωστόσο θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έλεγχοι για να εξακριβωθεί το μέγεθος του προβλήματος και πως θα κινηθούν στην συνέχεια σε θέμα αποκατάστασης. Για το λόγο αυτό δεν είναι ακόμα δυνατόν να προσδιοριστεί χρονικά πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η γέφυρα και πότε θα επιτραπεί η κανονική κυκλοφορία των οχημάτων.

Ωστόσο το παρήγορο μέχρι στιγμής είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τον μέχρι τώρα έλεγχο  ο κύριος οπλισμός της γέφυρας δεν δίνει ενδείξεις πως έχει επηρεαστεί οπότε υπάρχει αισιοδοξία για γρηγορότερη αποκατάσταση, ανέφερε ο κ. Πανέτσος ενώ τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για την γρηγορότερη περαίωση των απαραίτητων ελέγχων και εργασιών.


Η κυκλοφορία στο σημείο πραγματοποιείται σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ανακοινώθηκαν από την τροχαία.

Τροποποίηση των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό.
▶️Άρση της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης προς τους Κήπους, με την επισήμανση ότι στη Χ.Θ. 648 (γέφυρα Μάνθυας) η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.
▶️Άρση της προσωρινής απαγόρευσης εισόδου στην Εγνατία Οδό των οχημάτων που εισέρχονται στη Χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων.
▶️Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται στην Εγνατία Οδό από Κήπους προς Αλεξανδρούπολη, από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Αρδανίου, με την κυκλοφορία αυτών να πραγματοποιείται μόνο μέσω της Εθνικής Οδού 51 (Αρδανίου – Αλεξανδρούπολης).
▶️Προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην Εγνατία Οδό μέσω του κόμβου Αρδανίου των οχημάτων που κινούνται στην Εθνική Οδό 51 (Ορεστιάδας – Αρδανίου), με κατεύθυνση από Ορεστιάδα προς Αρδάνιο.


Συντάκτης Νewsroom 17 Σεπτεμβρίου, 2019 13:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV