Είναι στο χέρι Μας: “Ο Δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του για τις Καστανιές”

Συντάκτης Νewsroom 29 Αυγούστου, 2019 12:11

Είναι στο χέρι Μας: “Ο Δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του για τις Καστανιές”

Δελτίο Τύπου με τον οποίο σχολιάζει την συνέντευξη που παρέθεσε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης την Τρίτη στο Ράδιο Έβρος σχετικά με το ζήτημα της ιρλανδικής διάβασης στης Καστανιές εξέδωσε η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι Μας”.

Στο Δελτίο Τύπου που φέρει τον τίτλο “Όταν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τον κ. Μαυρίδη, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια…” η Αυτόνομη Κίνηση κατηγορεί τον Δήμαρχο Ορεστιάδας ότι χρησιμοποιεί ψέματα για να αποποιηθεί την ευθύνη του Δήμου Ορεστιάδας αναφορικά με την αποκατάσταση της ζημιάς.Η Αυτόνομη Κίνηση σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε ο κ. Μαυρίδης την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου στην οποία αναφέρεται ότι οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου έχουν δοθεί και ότι σύμφωνα με την δική της ερμηνεία αυτό καταδεικνύει ότι η αποκατάσταση της διάβασης αποτελεί ευθύνη του Δήμου Ορεστιάδας. Μάλιστα η Αυτόνομη Κίνηση επισυνάπτει σχετική απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Τσομπανίδου η οποία χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “η αποκατάσταση της ζημιάς της ιρλανδικής διάβασης των Καστανεών, ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου Ορεστιάδας”.

Κλείνοντας το Δελτίο Τύπου της ,η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο Χέρι Μας”  καλεί τον κ. Μαυρίδη να αφήσει το… παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει, να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα των προβλημάτων και αναγκών του δήμου Ορεστιάδας


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο Χέρι Μας”

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, ο δήμαρχος Ορεστιάδας δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ψέματα προκειμένου να μην αναλάβει τις ευθύνες του και να “βγάλει την ουρά του απ’ έξω”.

Σε δηλώσεις του σε φιλικό του μέσο χαρακτήρισε “εκτός πραγματικότητας” την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, σε ερώτηση βουλευτών του Κ.Κ.Ε για την “κοιτόστρωση” (ιρλανδική διάβαση) στις Καστανιές, την οποία υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, και με την οποία το υπουργείο, ουσιαστικά, αναφέρει πως αποτελεί ευθύνη του δήμου Ορεστιάδας η αποκατάσταση της διάβασης.

Παραθέτει, μάλιστα, τις χρηματοδοτήσεις προς τον δήμο, από τις οποίες θα μπορούσαν να αντληθούν πόροι. Ο κ. Μαυρίδης, εξέφρασε την “έντονη απογοήτευσή του” για την απάντηση του υπουργού.

Το “άδειασμα” του κ. Μαυρίδη από το υπουργείο είναι το δεύτερο, επίσημο, στη σειρά, καθώς η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, απαντώντας σε έγγραφο σχετικό ερώτημα της δημοτικής μας συμβούλου, Μαρίας Τσομπανίδου, είχε απαντήσει στις 12 Ιουλίου 2019 (ΑΠ: Η-6015) πως “η αποκατάσταση της ζημιάς της ιρλανδικής διάβασης των Καστανεών, ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου Ορεστιάδας”.

Το θέμα της ιρλανδικής διάβασης των Καστανεών το θέσαμε για μια ακόμα φορά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (20/8/19), εισπράττοντας την ειρωνεία του κ. Μαυρίδη, που προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του και να «ρίξει αλλού το μπαλάκι».

Η αλήθεια είναι μια: Δεν ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ τους κατοίκους των Καστανεών και της περιοχής σε ποιον ανήκει η «αρμοδιότητα» για την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης, αλλά η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία και κοροϊδία τους από ανεύθυνους υπεύθυνους. Ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει τώρα, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Καλούμε τον κ. Μαυρίδη να αφήσει το… παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει, να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα των προβλημάτων και αναγκών του δήμου Ορεστιάδας και να δουλέψει για την επίλυσή τους.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Μαυρίδη που στάθηκε αφορμή για το Δελτίο Τύπου της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών

Σημείωση από το Ράδιο Έβρος:

Το Ράδιο Έβρος δεν αποτελεί και δεν αποτέλεσε ποτέ φιλικά προσκείμενο μέσο σε κανένα πολιτικό πρόσωπο ή σχηματισμό. Στα 30 πλέον χρόνια λειτουργίας του πρόβαλλε και συνεχίζει να προβάλει όλες τις πολιτικές θέσεις και απόψεις εξίσου όπως μπορεί να δει ο αναγνώστης του radioevros.gr και οι ακροατές της συχνότητας του Ράδιο Έβρος και όπως γνωρίζει το κοινό που μας εμπιστεύεται και μας προτιμά καθημερινά για την ενημέρωσή του. Όλοι στο Ράδιο Έβρος θεωρούμε άστοχο και κακόβουλο τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο συντάκτης του Δελτίου Τύπου της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο Χέρι Μας”. Κλείνοντας μας θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μία κίνηση ανοιχτών ιδεών στοχοποιεί ένα μέσο που από μόνο του πάμπολλες φορές της έχει δώσει το βήμα αλλά και τη δυνατότητα να γνωστοποιήσει τις θέσεις της.


Συντάκτης Νewsroom 29 Αυγούστου, 2019 12:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV