Εξιχνιάστηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στον Έβρο!

Συντάκτης Νewsroom 10 Μαΐου, 2019 09:12

Εξιχνιάστηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στον Έβρο!

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του alexpoli.gr εξιχνίασαν οι Αρχές στην Αλεξανδρούπολη. Το κουβάρι της υπόθεσης καθώς όλα δείχνουν, άρχισε να ξετυλίγεται από χθες το βράδυ μετά από πολύμηνη έρευνα, με τη σύλληψη 4 ατόμων που φέρονται να πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες βρεφών.

Συγκεκριμένα, στο κύκλωμα που δρούσε στην περιοχή φέρονται να εμπλέκονται ένα ζευγάρι από την Αλεξανδρούπολη και 2 ακόμη άτομα, το ένα από το Τυχερό του Έβρου και το άλλο από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.


Οι αρχές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ερευνούν πιθανή εμπλοκή δικηγόρου της περιοχής στο κύκλωμα.

Πως δρούσε το κύκλωμα εμπορίας ψυχών

Η σπείρα φέρεται να δρούσε κάνοντας «ντιλ» με γυναίκες από τη Βουλγαρία που ζούσαν ή έρχονταν στην Αλεξανδρούπολη για να γεννήσουν και αφού έφερναν στον κόσμο τα βρέφη, πληρώνονταν από τα μέλη του κυκλώματος και αναχωρούσαν πάλι για την πατρίδα τους.

Μάλιστα η μια εκ των τριών παράνομων υιοθεσιών αφορά βρέφος το οποίο έφερε στον κόσμο Βουλγάρα στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια δόθηκε σε ζευγάρι στην πόλη της Μακεδονίας, ενώ στις υπόλοιπες δύο περιπτώσεις, τα βρέφη δόθηκαν σε οικογένειες της Αλεξανδρούπολης.

Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται για παράνομη υιοθεσία, εμπορία ανθρώπων καθώς και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη κι άλλων μελών – συνεργατών της σπείρας που δεν αποκλείεται να δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Πηγή: alexpoli.gr


Συντάκτης Νewsroom 10 Μαΐου, 2019 09:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV