Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Τροχαίας σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom 6 Σεπτεμβρίου, 2019 14:37

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Τροχαίας σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα στο Μέσα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής ανέφερε ότι πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Δημάρχους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου με θέμα την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα των πόλεων σε σχέση με το παράνομο παρκάρισμα ιδίως στα πεζοδρόμια.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ενημέρωσε ο κ. Συριτούδης θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της τροχαίας ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παρκάρουν στα προβλεπόμενα σημεία στάθμευσης.


Οι έλεγχοι της Τροχαίας θα εντατικοποιηθούν από την επόμενη εβδομάδα τόσο σε θέματα που αφορούν παράνομη στάθμευση δικύκλων και οχημάτων όσο και σε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που οδηγούν ευθέως σε τροχαία όπως η μέθη, η υπερβολική ταχύτητα, χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους.

Με την σειρά του ο Δήμαρχος Ορεστιάδας δήλωσε την ταύτιση των απόψεων με τον αστυνομικό διευθυντή σε σχέση με την εικόνα της πόλης και αναφέρθηκε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ενώ μίλησε και για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκπόνηση μια κυκλοφοριακής μελέτης έτσι ώστε να γίνουν βάσει αυτής η παρεμβάσεις με την βοήθεια της Τροχαίας.

Κλείνοντας δήλωσε αισιόδοξος και ανέφερε ότι τις παρεμβάσεις του δήμου σε πεζοδρόμια, στις διαγραμμίσεις των διαβάσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και της πιλοτικής εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Ορεστιάδας που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο καιρό.


Συντάκτης Νewsroom 6 Σεπτεμβρίου, 2019 14:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV