Χατζηγιάννογλου: Η Νοσηλευτική δεν φεύγει από το Διδυμότειχο

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 27 Φεβρουαρίου, 2020 17:28

Χατζηγιάννογλου: Η Νοσηλευτική δεν φεύγει από το Διδυμότειχο

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχολίασε από τον αέρα του Ράδιο Έβρος ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννoγλου.

Ο κ. Χατζηγιάννoγλου διέψευσε κατηγορηματικά οποιοδήποτε σενάριο μεταφοράς της σχολής νοσηλευτικής στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ερμηνεύοντας με τον δικό του τρόπο τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Ο κ.Χατζηγιάννoγλου ανέφερε πως αυτό που είπε στην Κομοτηνή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφορούσε τη μεταφορά της διοίκησης της σχολής από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και σημείωσε  πως στο παρελθόν το Δημοκρίτειο δεν ήθελε να πάρει υπό τη σκέπη του την Νοσηλευτική Διδυμοτείχου αλλά επιθυμούσε την ίδρυση δικής του νοσηλευτικής σχολής στην Αλεξανδρούπολη γεγονός που δεν έχαιρε αποδοχής.


Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου χαρακτήρισε ώριμο το περιβάλλον για συζήτηση απ’ όλες τις πλευρές και τόνισε πως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι έτοιμο να δεχτεί την νοσηλευτική σχολή Διδυμοτείχου στις δομές του.

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπρύτανη οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης ,ο κ. Χατζηγιάννoγλου είπε πως προς το παρόν το τμήμα δεν ανήκει στο Δημοκρίτειο οπότε οποιαδήποτε σχετική τοποθέτηση είναι άκαιρη και συμπλήρωσε πως το αίτημα που έχει υποβάλει το Πανεπιστήμιο και έχει γίνει αποδεκτό από τον πρωθυπουργό αφορά μόνο τη διοικητική μεταφορά της σχολής και όχι τη γεωγραφική!

Συμπληρώνοντας σε αυστηρό τόνο ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου είπε πως για να μιλάνε οι πρυτανικές αρχές για μεταφορά της σχολής θα πρέπει πρώτα να τους ανήκει και τόνισε ότι το μηχανογραφικό των πανελληνίων εξετάσεων που θα βγει το Μάιο θα έχει την νοσηλευτική στο Διδυμότειχο! Ή όποια συζήτηση που μπορεί να ανοίξει αναφορικά με το Διδυμότειχο έχει να κάνει με τη βελτίωση της υπάρχουσας σχολής και το ενδεχόμενο ίδρυσης άλλων σχολών, αλλά ο ίδιος δεν διαπραγματεύεται την μεταφορά της νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο είπε κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 27 Φεβρουαρίου, 2020 17:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV