Καιρικά φαινόμενα: Πτώσεις δέντρων χθες σε Ορεστιάδα, στο σκοτάδι για ώρες το Σουφλί

Συντάκτης Νewsroom 23 Δεκεμβρίου, 2019 11:39

Καιρικά φαινόμενα: Πτώσεις δέντρων χθες σε Ορεστιάδα, στο σκοτάδι για ώρες το Σουφλί

Πολλά προβλήματα επέφερε η χθεσινή κακοκαιρία με τους ισχυρούς ανέμους κυρίως να φέρνουν την πτώση πολλών δέντρων αλλά και πολλά επακόλουθα σε περιοχές του Έβρου

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Ορεστιάδας η Πυροσβεστική κλήθηκε για παροχή βοήθειας και κοπή δέντρων στις περιοχές πίσω από το Πανεπιστήμιο, Πανταζίδου και Ορέστου, στην αγροτική περιοχή Ορεστιάδας, στον Βάλτο, στην αγροτική περιοχή Στέρνας και στην Λεπτή όπου δέντρο έπεσε σε οικία.

Ακόμη στην Βύσσα κολόνα της ΔΕΗ κόπηκε από τον δυνατό αέρα και προληπτικά έκλεισε ο δρόμος από τις αρχές.


Σε κανένα από τα περιστατικά δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο κάποιες υλικές ζημιές.

Στο σκοτάδι βυθίστηκε χθες για αρκετές ώρες σχεδόν όλος ο δήμος Σουφλίου.

Η βλάβη προκλήθηκε όταν στην ευρύτερη περιοχή των Λαβάρων δέντρα μεγάλου ύψους έπεσαν από τον αέρα προκαλώντας ζημιές σε κεντρική παροχή ρεύματος με αποτέλεσμα το Σουφλί αλλά και τα χωριά του να βρεθούν στο σκοτάδι.

Η διακοπή επηρέασε την περιοχή από το βόρειο άκρο του νομού (Αμόριο, Κισσάριο, Λάβαρα, Μάνδρα), την πόλη του Σουφλίου αλλά και χωριά του ορεινού όγκου του δήμου και διήρκεσε από τις 8 και μισή περίπου το βράδυ έως και μετά τα μεσάνυχτα που αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.

Η μεγάλη διάρκεια της διακοπής οφειλόταν στην προσπάθεια των συνεργείων να εντοπίσουν την βλάβη, να απομονώσουν και να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση καθώς το σημείο και το είδος της βλάβης δυσκόλευαν τις προσπάθειες.

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Δεκεμβρίου, 2019 11:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV