Καλοκαίρι 2019: Οδηγός για μουσικές συναυλίες στον Έβρο!

Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουλίου, 2019 09:24

Καλοκαίρι 2019: Οδηγός για μουσικές συναυλίες στον Έβρο!

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και το φετινό καλοκαίρι του 2019 αναμένεται πλούσιο σε πολιτισμό και μουσική με πολλές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες σε όλο τον νομό Έβρου!

Ο Έβρος έχει το δικό του μουσικό αποτύπωμα και δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που εντάσσουν εμφανίσεις στον νομό στα πλαίσια των καλοκαιρινών τους περιοδειών! Το radioevros.gr ετοίμασε και αυτό το καλοκαίρι ένα οδηγό, ο οποίος θα ενημερώνεται συνεχώς, με όλες τις μουσικές συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί στον Έβρο για το καλοκαίρι του 2019 ώστε να μην χάσετε καμία!

Δείτε όλες τις συναυλίες και τα ονόματα των καλλιτεχνών που έχουν ανακοινωθεί ήδη για τον νομό Έβρου:


Ελένη Βιτάλη

Που; Αλεξανδρούπολη, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής 
Πότε;
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, Ώρα έναρξης: 21:00
Εκδήλωση: Γιορτή Κρασιού 2019

Η Ελένη Βιτάλη στην καλύτερή της περίοδο ως μεγάλη ερμηνεύτρια και δημιουργός, θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές της επιτυχίες και όχι μόνο αλλά και πολλά εξαιρετικά τραγούδια αγαπημένων της καλλιτεχνών και δημιουργών (Τόκας, Μητροπάνος, Μάλαμας, Περίδης, Παπάζογλου, Ρασούλης, Σούκας, Καζαντζίδης, Παπαιωάνου).
Ο ενθουσιασμός στις sold out παραστάσεις στην Αθήνα, προκαλούν για τη συνέχεια. Πρωταγωνίστρια και οικοδεσπότης η εκπληκτική Ελένη Βιτάλη. Όλα τα παραπάνω, τα ενώνει μια λεπτή γραμμή αισιόδοξης, εφηβικής και ανοιχτόκαρδης ματιάς της Ελένης Βιτάλη και του Νίκου Ξύδη, που έχουν επιμεληθεί του προγράμματος.
Οι εκπληκτικές ερμηνείες της Ελένης, με τα πολλά πρόσωπα και τις διαφορετικές φόρμες, οι πρωτότυπες και υψηλής αισθητικής ενορχηστρώσεις του ΝΙΚΟΥ ΞΥΔΗ και των ΤΖΟΥΜ και η εξαιρετική παρουσία της ΒΙΟΛΕΤΑΣ ΙΚΑΡΗ, αποτελούν υπόσχεση για να χαρακτηρίσουμε την ‘’Βεγγέρα της Ελένης’’ μια από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων ετών.
Την εικόνα συμπληρώνει ο απολαυστικός στο κλαρίνο, μεγάλος μας σολίστας, ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.
Οι ΤΖΟΥΜ είναι:
Ρήγας Βοργιάς: ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα
Νίκος Ξύδης: ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα, λαούτο
Νατάσα Παυλάτου: κρουστά
Νίκος Σαμαράς: μπουζούκι, σάζι, τζουράς, τρομπέτα
Δημήτρης Σίντος: πιάνο, λαούτο
Θάνος Τσελεμπής: τύμπανα, σαντούρι
Και ο ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: κλαρίνο, νέι, καβάλ, φλογέρα.
Τους ΤΖΟΥΜ έστησε και συντονίζει, ο Νίκος Ξύδης

  • Δείτε αναλυτικά για την Γιορτή Κρασιού 2019 ΕΔΩ

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Περιοδεία: «Σε απευθείας σύνδεση»
Που; 
Αλεξανδρούπολη, Δημοτικό Θέατρο Αλτιναλμάζη 
Πότε;
Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, Ώρα προσέλευσης: 20:00 – Ώρα έναρξης: 21:15

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μετά από έναν δυνατό καλλιτεχνικό χειμώνα στη μουσική σκηνή του Gazarte -με τρεις συνεχόμενες παρατάσεις και διθυραμβικές κριτικές- θα ταξιδέψει το καλοκαίρι σε πόλεις της Ελλάδας συνεχίζοντας τη μεγάλη επιτυχία!
«Σε απευθείας σύνδεση» με το κοινό της, η διαχρονική ερμηνεύτρια μαζί με πέντε ταλαντούχους σολίστες μουσικούς, θα μοιραστεί μαζί μας μία από τις πιο επιτυχημένες φετινές παραστάσεις!
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αποκάλυψη όπου η ροκ διάθεση, ο χορός, η ανεξάντλητη ενέργεια και ο πηγαίος αυθορμητισμός της ασταμάτητης Άλκηστης Πρωτοψάλτη εναλλάσονται με εξαιρετικές ακουστικές στιγμές, που γαληνεύουν την ψυχή μας.
«Σε απευθείας σύνδεση», ένα κρεσέντο χαράς με ιδιαίτερες εκπλήξεις όπου απολαμβάνουμε τη μοναδική Άλκηστη Πρωτοψάλτη να ερμηνεύει τα ωραιότερα τραγούδια της, που αποτελούν σταθερή αξία στο χρόνο, αλλά και το νέο της υλικό, επιβεβαιώνοντας πως η αγάπη μας μαζί της θα κρατήσει αιώνια!
Συμμετέχει ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιάννης Μαθές.
Mουσικοί:
Θωμάς Κοντογεώργης: Πιάνο /Ενορχηστρώσεις
Πέτρος Βαρθακούρης: Mπάσο
Παντελής Ντζιάλας: Κιθάρα
Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος: Τρομπόνι
Κώστας Μυλωνάς: Κρουστά

Marko Markovic Brass Band

Που; Καστανιές Ορεστιάδας
Πότε;
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:15
Εκδήλωση: 25η Συνάντηση Νέων Άρδας 2019

Ο σπουδαίος Marko Markovic, ο κορυφαίος τρομπετίστας της Σερβίας, γιός του θρυλικού βασιλιά της τρομπέτας Boban Markovic και η μπάντα του, στην 25η Συνάντηση Νέων Άρδας 2019.

Ο Marko Markovic θα μεταφέρει στη σκηνή του φεστιβάλ την τσιγγάνικη μουσική με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και απίστευτα πλούσια ενέργεια που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

  • Δείτε όλους τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στην σκηνή της 25ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2019 ΕΔΩ

Locomondo

Περιοδεία: Locomondo live 2019 – #locosummertour19
Που;
Καστανιές Ορεστιάδας
Πότε;
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, Ώρα: 22:30
Εκδήλωση: 25η Συνάντηση Νέων Άρδας 2019

Οι Locomondo στον «Άρδα»
Μια μπάντα που στην πορεία της έχει πετύχει το αδύνατο, να έχει χιλιάδες θαυμαστές και ελάχιστους επικριτές. Ότι μουσική κι αν ακούς, δεν μπορείς παρά να απολαύσεις την συναυλιακή εμπειρία που προσφέρουν, κάθε φορά που ανεβαίνουν στη σκηνή.
Φέτος, πιο ανανεωμένοι από ποτέ και με καινούργιο άλμπουμ θα μετατρέψουν τον «Άρδα» σε ένα μοναδικό River Party!

  • Δείτε όλους τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στην σκηνή της 25ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2019 ΕΔΩ

Στέλιος Σαλβαδόρ και Μωρά στη Φωτιά

Που; Καστανιές Ορεστιάδας
Πότε;
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, Ώρα: 00:30
Εκδήλωση: 25η Συνάντηση Νέων Άρδας 2019

Οι εμφανίσεις τους αποτελούν γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση αλλά και για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.
Ένα θρυλικό συγκρότημα που εδώ και τρεις δεκαετίες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της μουσικής έχοντας στο ενεργητικό τους εξαιρετικές συνεργασίες , συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ, ξεχωριστές μελοποιήσεις στα ποιήματα Ελλήνων μεγάλων ποιητών.
Ο Στέλιος Σαλβαδόρ , ο απόλυτος ζωντανός μύθος της σκηνής, από τους σημαντικότερους εκφραστές του ελληνόφωνου ροκ και από τους πιο πιστούς εκπροσώπους του, ένας επίμονος καλλιτέχνης, πάντα και τελείως ανεξάρτητος….μόνο μαζί με το πιστό κοινό του που τον αγαπάει φανατικά τόσα χρόνια , έρχεται με μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών για να βάλει “φωτιά” στην Άρδα με τα εύφλεκτα τραγούδια του ( Αδρεναλίνη, Μανιφέστο, Κάτω στην Πόλη, Το Παυσίπονο, Χαμαιλέων, Σαλονίκη μερικά από τα πολλά) που ενέπνευσαν πολλούς νέους καλλιτέχνες και τάραξαν τα νερά της ελληνικής ροκ σκηνής.
Τα Μωρά στη Φωτιά, γνωστοί για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους προτείνουν μία διαφορετική συναυλία.

  • Δείτε όλους τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στην σκηνή της 25ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2019 ΕΔΩ

Παύλος Παυλίδης & B-Movies

Περιοδεία: Παύλος Παυλίδης & B-movies live dates
Που;
Τυχερό, Λίμνη Τυχερού
Πότε;
Πέμπτη 1 Αυγούστου
Εκδήλωση: Ticherock Festival 2019 (Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού 2019)

Το Τυχερόκ επιστρέφει δυναμικά με την καλύτερη έναρξη για το φετινό 4ήμερο φεστιβάλ! Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-Movies μας επιφυλάσσουν μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία με μοναδικά τραγούδια και επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε live με κάποια κομμάτια τους και τραγούδια που έχουν ήδη γίνει γνωστά από το καινούριο τους υλικό. Το κοινό και μία αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του. Η βραδιά που επιστρέφει το Ticherock που θα μείνει σίγουρα αξέχαστη!

  • Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικά ΕΔΩ

INK

Που; Τυχερό, Λίμνη Τυχερού
Πότε;
Πέμπτη 1 Αυγούστου
Εκδήλωση: Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού 2019

Οι δικοί μας, αγαπημένοι INK θα ανοίξουν το φετινό Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού την Πέμπτη 1 Αυγούστου. Οι ΙΝΚ είναι ένα ελληνικό αγγλόφωνο ροκ συγκρότημα με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Πριν από χρόνια σε μία συνέντευξη όταν ρωτήθηκαν για το πώς κατέληξαν στον τίτλο του συγκροτήματος απάντησαν ως εξής: «ΙΝΚ σημαίνει μελάνι… τα γραπτά μένουν….». Αν σκεφθεί κανείς λοιπόν ότι οι ΙΝΚ δημιουργήθηκαν το 1999, τότε εύκολα καταλαβαίνεις ότι όντως ήρθαν για να μείνουν και το κατάφεραν. Μετά λοιπόν από μια αξιόλογη παρουσία στα μουσικά δρώμενα και σημαντικές συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Craig Walker, οι Faith No More, οι Twilight Singers, ο Jeff Martin – The Tea Party, το Σεπτέμβριο του 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο ελληνόφωνο τους κομμάτι το Θυμάμαι. Για τους ΙΝΚ έχουν μιλήσει πολλοί και σπουδαίοι, χαρακτηρίζοντας τους ως το μόνο ελληνικό ροκ συγκρότημα που κατάφερε μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσει τις συνθήκες που χρειάζονται για να θεωρηθεί από ανθρώπους της σκηνής εκτός Ελληνικών συνόρων ως διεθνές.

  • Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικά ΕΔΩ

Γιάννης Αγγελάκας & 100οC

Περιοδεία: Καλοκαίρι 2019
Που;
Τυχερό, Λίμνη Τυχερού
Πότε;
Πέμπτη 1 Αυγούστου
Εκδήλωση: Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού 2019

Ετοιμαστείτε για μια αληθινή γιορτή με τη μουσική που αγαπάμε! Που μας κρατά συντροφιά από τις Τρύπες μέχρι και σήμερα. Από το “Μονάχα Από Τη Λύπη Σου”, το “Αιρετικό”, το “Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα”, το “Σιγά Μη Κλάψω” στα “Ακούω Την Αγάπη”, “Ταξιδιάρα Ψυχή”, “Δωσ’ μου Λίγη Αγάπη Ακόμα”, θα ζήσουμε συναισθήματα που μόνο ο Γιάννης Αγγελάκας μπορεί να προσφέρει, όλα αυτά τα χρόνια.
Δημιουργικός, ανατρεπτικός και ανήσυχος, μετατρέπει κάθε συναυλία σε μια ηχητική έκρηξη, γεμάτη συναισθηματική ένταση, αμεσότητα, νεύρο και ρυθμό, σε πλήρη συντονισμό με το πολυάριθμο κοινό του, το οποίο πολλαπλασιάζεται αγγίζοντας τις νεώτερες γενιές.
Σχεδόν τρία χρόνια τώρα, μαζί με τη μπάντα του, τους 100°C, πειραματίζονται, γελάνε, γράφουν και ταξιδεύουν. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλά και «δυνατά» live σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς και ο δίσκος «Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια». Με αυτόν στις αποσκευές τους αλλά και με τραγούδια από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα, θα ταξιδέψουν (και θα μας “ταξιδέψουν”) αυτό το χειμώνα σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.

  • Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικά ΕΔΩ

Active Member


Που; 
Αλεξανδρούπολη, Θέατρο Αλτιναλμάζη 
Πότε;
Παρασκευή 2 Αυγούστου, Ώρα: 22:00 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00)

Η συναυλία αφού αναβλήθηκε από το Σάββατο 13 Ιουλίου για την Παρασκευή 2 Αυγούστου τελικά ακυρώθηκε όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα

Oι Active Member βρίσκονται στην ενεργό δράση 27 χρόνια. Είτε με την δύναμη του ονόματός τους, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, o B.D.Foxmoor – ιθύνων νους – και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πώς μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε έναν κόσμο παλλόμενο ή και βουβό…. Δεκάδες album, περισσότερα από 1500 τραγούδια, μια ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις! Η μελωδικότητα ήταν πάντα ζητούμενο στην μουσική παραγωγή του B.D.Foxmoor που, παράλληλα με τις ψαγμένες λούπες και τους ψηφιακούς ήχους, χρησιμοποιεί έμπειρους μουσικούς για να «χτίσει» το μουσικό χαλί πάνω στο οποίο θα μελοποιήσει τους στίχους. Οι μουσικοί που συνοδεύουν on stage τους B.D.Foxmoor και Sadahzinia, κιθάρα, τσέλο, μαντολίνο, κοντραμπάσο, ακορντεόν, κρουστά και samples, σε απόλυτη σύνδεση μεταξύ τους, στήνουν ένα πολύ δυναμικό και πλούσιο σε ηχοχρώματα project, σε ένα οδοιπορικό σε κομμάτια τους πολύ γνωστά και χιλιοτραγουδισμένα από τον κόσμο, αλλά και κομμάτια που σπάνια έχουν ακουστεί στις συναυλίες τους….

  • Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Κώστας Μπίγαλης

Περιοδεία: Summer Tour 2019
Που;
Τυχερό, Λίμνη Τυχερού
Πότε;
Παρασκευή 2 Αυγούστου,  Ώρα 21:30
Εκδήλωση: Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού 2019

Ο Κώστας Μπίγαλης στη συνείδηση του ακροαστικού κοινού σήμερα είναι ένας από τους λίγους ποιοτικούς Έλληνες μουσικούς που διαμόρφωσαν τα μουσικά πράγματα της δεκαετίας του 90′. Με πάρα πολλούς προσωπικούς θαυμαστές 20 χρόνια μετά ο Κώστας παραμένει απίστευτα αγαπητός και τα τραγούδια του θεωρούνται από τα πλέον διαχρονικά.
Την Παρασκευή 2 Αυγούστου θα είναι στο Τυχερό Έβρου στα πλαίσια του 17ου Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού.

  • Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικά ΕΔΩ

Melisses

Περιοδεία: Summer Tour 2019
Που;
Τυχερό, Λίμνη Τυχερού
Πότε;
Παρασκευή 2 Αυγούστου, Ώρα: 23:30
Εκδήλωση: Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού 2019

Οι Melisses, το Nο 1 μουσικό συγκρότημα της χώρας μας, πραγματοποιεί και αυτό το καλοκαίρι μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.
Μετά τις απόλυτα επιτυχημένες εμφανίσεις στο Βox Athens, οι ΜΕΛΙSSES θα “πετάξουν” σε όλες τις μεγάλες πόλεις για να συναντήσουν τους φίλους τους και να διασκεδάσουν παρέα στο πιο ξέφρενο πάρτυ του καλοκαιριού.
Με συνοδοιπόρους τα τραγούδια τους και τις μεγάλες επιτυχίες τους, “Δεν έχω ιδέα”, το “Κρυφτό”, το “Κύμα” το “Είμαι Αλλού”, το “Όλα Μοιάζουν Καλοκαίρι”, το “Έλεγες”, το “Ένα” αλλά και όλα τα γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια που έχουν πάντα στο πρόγραμμα τους, οι ΜΕΛΙSSES θα μας χαρίσουν μαγικές στιγμές.

  • Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικά ΕΔΩ

ΜΠΛΕ

Που; Τυχερό, Λίμνη Τυχερού
Πότε;
Σάββατο 3 Αυγούστου
Εκδήλωση: Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού 2019

Το συγκρότημα των Μπλε δεν χρειάζεται συστάσεις! Διαχρονικά τραγούδια, ιδιαίτερος ήχος, με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια να μας συνεπαίρνει με την φωνή και την ερμηνεία της σε κάθε συναυλία! Η πορεία των Μπλε συνεχίζει ακάθεκτη και εκρηκτική! Επτά albums και ένα διπλό best off έχουν καθιερώσει τους ΜΠΛΕ ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Τo 2014 παρουσιάζουν για πρώτη φορά την unplugged εκδοχή των τραγουδιών“Φοβάμαι”, “Νιώθω Ενοχές”, “Πιάνω Φωτιά”, “Τον Ίδιο Τον Θεό”, “Δεν Θέλω”, “Μια Φορά κι Έναν Καιρό”, “Κόκκινο Φιλί”, “Εσύ Δεν Ζεις Πουθενά”.. και πολλών άλλων που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το μουσικόφιλο κοινό. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ζωντανά την Τζώρτζια να ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο τις γνωστές επιτυχίες των ΜΠΛΕ μαζί με τον Γιώργο Παπαποστόλου συνθέτη και ιδρυτή του συγκροτήματος στο σαξόφωνο, και τον Πάνο Παπάζογλου στην κιθάρα, σε μια ιδιαίτερη unplugged συναυλία.

  • Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικά ΕΔΩ

Γιώργος Μαζωνάκης, Δήμος Αναστασιάδης και Μελίνα Μακρή

Περιοδεία: Καλοκαιρινή περιοδεία 2019
Που;
Τυχερό, Λίμνη Τυχερού
Πότε;
Κυριακή 4 Αυγούστου, Ώρα: 21:30
Εκδήλωση: Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού 2019

Ο αυθεντικός καλλιτέχνης, Γιώργος Μαζωνάκης θα ταξιδέψει σε Ελλάδα και Κύπρο, στη φετινή του καλοκαιρινή περιοδεία, αφήνοντας το μουσικό του αποτύπωμα στο συναυλιακό χάρτη ενώ θα κάνει στάση στο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού για μια μοναδική βραδιά!
Μαζί του θα απολαύσουμε τον ταλαντούχο Δήμο Αναστασιάδη και την ξεχωριστή Μελίνα Μακρή!

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου του album “Αγαπώ σημαίνει”, το οποίο περιέχει 10 μοναδικά τραγούδια, 10 σπουδαίες ερμηνείες που έχουν αγαπηθεί, ο αυθεντικός καλλιτέχνης θα ξεσηκώσει με νέες αλλά και με τις διαχρονικές του επιτυχίες όλη την Ελλάδα και φυσικά και το κοινό του Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού!

  • Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικά ΕΔΩ

Θραξ Πανκc


Που;
Εργοστάσιο Σαμοθράκης, Καμαριώτισσα
Πότε;
Παρασκευή 9 Αυγούστου, Ώρα: 21:30 (Οι πόρτες ανοίγουν 20:30)
Εκδήλωση: Puλsar Samothraki Art Festival 2019

Το Puλsar Samothraki Art Festival 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο Εργοστάσιο, τον χώρο στον οποίο γεννήθηκε πριν 5 χρόνια, στις 9, 10 και 11 Αυγούστου, “συμπυκνώνει” στο πρόγραμμά του το φάσμα της σημερινής ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής.
Τη διοργάνωση ανοίγει την Παρασκευή 9 Αυγούστου η εκρηκτική παρέα από την Θράκη, οι Θραξ Πανκc !!! Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους, έρχονται να μας δείξουν τι σημαίνει να παντρεύεις μουσικά την θρακιώτικη παράδοση με το punk και την world music. Η ευκαιρία να βιώσει κανείς την “πανκοπανηγυροψυχεδέλεια” κάτω από το Σάος είναι εδώ!!
Οι Θραξ Πανκc είναι:
Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή)
Βαΐτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, ζουρνάς, φωνή)
Πάνος Γκίνης (ηλεκτρική κιθάρα)

Alcalica

Που; Εργοστάσιο Σαμοθράκης, Καμαριώτισσα
Πότε;
Σάββατο 10 Αυγούστου, Ώρα: 21:30 (Οι πόρτες ανοίγουν 20:30)
Εκδήλωση: Puλsar Samothraki Art Festival 2019

Ποιος τόπος μπορεί να είναι πιο κατάλληλος από την ονειρική Σαμοθράκη για να ξεδιπλωθεί ο “dream ‘n bass” ήχος των Alcalica; Το Σάββατο 10 Αυγούστου, μετά από εκατοντάδες εμφανίσεις στην Ευρώπη και το opening act τους στους Baba Zula το περασμένο φθινόπωρο, με 6 βινύλια στις αποσκευές τους, έρχονται να μας διηγηθούν ιστορίες από τα ταξίδια τους και τη Μεσόγειο μέσα από electronica ηχητικά τοπία και μίξεις χρωματισμένες από το περσικό σαντούρι, την αφρικάνικη καλίμπα και τον μπαγλαμά.
Οι Alcalica είναι:
Λεωνίδας Δανέζος: samplers, drum machines, αναλογικά φίλτρα και effects, περσικό σαντούρι, μπαγλαμάς
Julie Loi: φωνητικά, στίχοι, καλίμπα

Last Drive

Που; Εργοστάσιο Σαμοθράκης, Καμαριώτισσα
Πότε;
Κυριακή 11 Αυγούστου, Ώρα: 21:30 (Οι πόρτες ανοίγουν 20:30)
Εκδήλωση: Puλsar Samothraki Art Festival 2019

Tην Κυριακή 11 Αυγούστου, το φεστιβάλ θα κλείσουν οι Last Drive, η μπάντα που έκανε την έκρηξη στην ελληνική μουσική σκηνή το 1983 με το χαρακτηριστικό τους speed – trash – garage – punk μείγμα που δεν έπαψε στιγμή να μαγεύει το κοινό τους. Την άνοιξη του 2018 κυκλοφόρησαν θριαμβευτικά το ομώνυμο άλμπουμ τους συνεχίζοντας τον μύθο που έχουν δημιουργήσει στο rock ‘n’ roll. Μα σοβαρά τώρα, θέλετε συστάσεις για τους Last Drive;

Οι Last Drive είναι:
Αλέξης Καλοφωλιάς: φωνητικά, μπάσο
Γιώργος Καρανικόλας: φωνητικά, κιθάρα
Χρήστος Μιχαλάτος: τύμπανα, κρουστά
Στέφανος Φλώτσιος: κιθάρα, φωνητικά

Γιώτα Νέγκα

Περιοδεία: Summer Tour 2019
Που;
Αρχαιολογικός Χώρος Ζώνης, Αλεξανδρούπολη
Πότε;
Πέμπτη 15 Αυγούστου, Έναρξη εκδήλωσης 21:00 (Ώρα προσέλευσης 20:30)
Εκδήλωση: Στο Φως του Φεγγαριού

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 φέτος θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που ξεκινούν από τις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου. Στο πλαίσιο αυτού του πολιτιστικού θεσμού και σύμφωνα με τον προγραμματισμό εκτέλεσης της πράξης «Οργάνωση και λειτουργία ανοικτού αρχαιολογικού πάρκου Αρχαίας Ζώνης και Αρχαίας Εγνατίας Οδού – Εργασίες συντήρησης και ανάδειξης» του ΕΣΠΑ 2014-2020, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου διοργανώνει στις 15 Αυγούστου συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής με την σπουδαία ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα στον αρχαιολογικό Χώρο Ζώνης, σε συνδιοργάνωση με την Π.Α.Μ.Θ. – Π.Ε.Έβρου και με την υποστήριξη της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έβρου.

Μίλτος Πασχαλίδης


Που;
Αλεξανδρούπολη, Θέατρο Αλτιναλμάζη
Πότε;
Τετάρτη 28 Αυγούστου, Ώρα έναρξης : 21:30 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30)

Μετά από 18 sold out παραστάσεις στο Σταυρό του Νότου, ο Μίλτος συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία και έρχεται στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 28 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Αλτιναλμάζη!
Γνωστός για την αυθεντική, γεμάτη συναίσθημα, σκηνική του παρουσία και την αμφίδρομη σύνδεσή του με τον κόσμο, ο Μίλτος έρχεται στην Αλεξανδρούπολη , με πολλή διάθεση, έτοιμος για μια αξέχαστη βραδιά.
Μια βραδιά μεγάλη με μπαλάντες, ροκ ενέργεια, παραδοσιακά κομμάτια, χιούμορ, τραγούδια «σταθμούς,» αλλά και τις νέες του επιτυχίες και απρόβλεπτες επιλογές.

Πυξ Λαξ

Περιοδεία: “Η γιορτή συνεχίζεται…” – ΠΥΞ ΛΑΞ – ΟΝ ΤΟUR 2019
Που;
Αλεξανδρούπολη, Θέατρο Αλτιναλμάζη
Πότε; 
Σάββατο 31 ΑυγούστουΏρα έναρξης στις 21:30 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30)

Το καλοκαίρι του 2018 γιόρτασαν με τους χιλιάδες οπαδούς τους 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Από τη Λάρισα έως τη Θεσσαλονίκη και από το ΟΑΚΑ έως την Κύπρο, οι Πυξ Λαξ υπενθύμισαν γιατί άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική.
Τώρα, οι «παλιές αγάπες» έρχονται και πάλι στις ζωές μας… και μας καλούν να τις ακολουθήσουμε στους προορισμούς τους. όπου και θα παρουσιάσουν κομμάτια από όλη την τριαντάχρονη πορεία τους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!
Οι Πυξ Λαξ… με γροθιές και κλωτσιές, εισβάλλουν και το 2019 στο καλοκαίρι μας και μας προσκαλούν στη γιορτή τους στην Αλεξανδρούπολη στο Θέατρο Αλτιναλμάζη.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Περιοδεία: «Κάπου σε έχω ξαναδεί»
Που;
Αλεξανδρούπολη, Θέατρο Αλτιναλμάζη
Πότε;
Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου

Η Ελεωνόρα έρχεται αυτό το καλοκαίρι να µας συνεπάρει για ακόμη µια φορά, γυρνώντας όλη την Ελλάδα, φωνάζοντας το σύνθημα, «κάπου σε έχω ξαναδεί»
Αυτός είναι ο τίτλος της καλοκαιρινής παράστασης αλλά και του νέου single της Ελεωνόρας σε στίχους και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.
Στις συναυλίες θα μοιραστούμε εμπειρίες, θα νοσταλγήσουμε, θα χαρούμε, θα γλεντήσουμε ,µε αφορμή τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ελεωνόρας αλλά και άλλες ξεχωριστές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού που μεταφέρει ερμηνεύοντας πάντα µε το προσωπικό της στίγμα,
γυρεύοντας αισθήματα, συγκινήσεις και όπως πάντα τον πιο αληθινό τρόπο επικοινωνίας του καλλιτέχνη µε το κοινό του.
Παρέα της στη σκηνή θα βρεθεί ο συνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.
Μαζί θα πουν µερικά από τα πιο αγαπηµένα τραγούδια του Γιάννη που έγραψε µέσα στα χρόνια, και για άλλους καλλιτέχνες, µα και για την ίδια την Ελεωνόρα αλλά και τραγούδια που αναζητούν να ζωντανέψουν µέσα και από την δικιά σας φωνή.
Αυτό το καλοκαίρι θα γίνουμε όλοι ένα και θα αντιληφθούμε, πως µάλλον όλοι τελικά, κάπου έχουμε ξανασυναντηθεί…

Δείτε ακόμη: Πρόγραμμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τις θεατρικές και μουσικές παραστάσεις για Ιούλιο και Αύγουστο.

Ενημερωθείτε για όλες τις θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού στον νομό Έβρου με τον Οδηγό Θεατρικών Παραστάσεων του radioevros.gr!

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο radioevros.gr!

*Το παρόν άρθρο θα ενημερώνεται διαρκώς και αναμένεται να τροποποιηθεί με τυχόν αλλαγές


Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουλίου, 2019 09:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV