Κύπελλο ΕΠΣ Έβρου: Ο Εθνικός το άξιζε και με το παραπάνω και το πήρε ακόμα και με παίκτη λιγότερο!

Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας 27 Μαρτίου, 2019 22:50

Κύπελλο ΕΠΣ Έβρου: Ο Εθνικός το άξιζε και με το παραπάνω και το πήρε ακόμα και με παίκτη λιγότερο!

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παρά την λειψή 18άδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί του τελικού κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου κόντρα στον Έβρο Σουφλίου και έβαλε στο παλμαρέ του το 42ο Κύπελλο !

Σήμερα διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης Φώτης Κοσμάς ο 42ος τελικός του Κυπέλλου “Σιγρέκης” της ΕΠΣ Έβρου ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο Σουφλίου με τους Μπλε της Αλεξανδρούπολης να σηκώνουν δίκαια την κούπα.

Οι τυπικά -και κυριολεκτικά- γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και έδειξαν όχι μόνο να το θέλουν περισσότερο από τους φιλοξενούμενους αλλά και να έχουν και περισσότερες αντοχές για να το καταφέρουν! Το γκολ του Δορουγιδένη  στο 9′ με σουτ από κοντά μετά από φάση διαρκείας έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι αλλά παρόλο που έμειναν με παίχτη παραπάνω από το 31΄με τον Δορουγιδένη να αντικρίζει από τον Σιδηρόπουλο απευθείας κόκκινη κάρτα (καθώς βρήκε με το πόδι στο κεφάλι τον Τσομπανούδη σε μια διεκδίκηση μπάλας) αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν πραγματικά παρά μόνο ως απάντηση στον καταιγισμό ευκαιριών που είχε ο Εθνικός στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου με μια πραγματικά καλή ευκαιρία του Γιαννόπουλου που παραλίγο να φέρει το ματς στα ίσια! Από εκεί και έπειτα ο Εθνικός παρά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν απειλήθηκε και το γκολ του Καρακασίδη ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού έριξε οριστικά την πλάστιγγα προς την ομάδα του Δίγκα ! Οι αλλαγές του Σταματάκη δεν μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι στο παιχνίδι και τον γκολ που σέρβιρε ο Καρακασίδης στον εύστοχο Γκαβανόζη μερικά λεπτά πριν ολοκληρωθούν τα 90′  απλά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τους Αλεξανδρουπολίτες!


Λεπτό προς Λεπτό:
7′ Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ήταν για τους φιλοξενούμενους με τον Τσομπανούδη να μπαίνει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή αλλά υπό πίεση να μην πιάνει καλά το πλασέ και τον Μπινόπουλο να μπλοκάρει.
9′ ΓΚΟΛ!!! 1-0 Ο Εθνικός ανοίγει το σκορ μετά από φάση διαρκείας και παρατεταμένη αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων! Ο Λυμπέρης κάνει την εκτέλεση φάουλ από αριστερά ο Μαρασλής πιάνει στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά πάσα ο Γκουντενούδης επιχειρεί ανάποδο ψαλίδι η μπάλα πάει στον Δορουγιδένη που κάνει την κεφαλιά στέλνοντας την στο οριζόντιο δοκάρι στο ριμπάουντ ο Γκουντενούδης και πάλι κάνει το σουτ η μπάλα κοντράρει και πάει και πάλι στον Δορουγιδένη που αυτή την φορά με σουτ από κοντά ευστοχέι και ανοίγει το σκορ.
15′ Σουτ του Γκουντενούδη περνάει αουτ.
31΄Ο Δορουγιδένης σε μια διεκδίκηση της μπάλας βρίσκει με το πόδι τον Τσομπανούδη στο πρόσωπο , χωρίς δεύτερη σκέψη ο Σιδηρόπουλος αποβάλει τον σκόρερ του παιχνιδιού με παίχτη λιγότερο από νωρίς ο Εθνικός!
Ημίχρονο:
45΄Ο Εθνικός μπαίνει παρά το αριθμητικό μειονέκτημα αρκετά δυνατά στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Μαρασλής κάνει ωραία κάθετη για τον Καρακασίδη αυτός βγαίνει από αριστερά και μέσα στην περιοχή απέναντι από τον Τογγουλίδη αλλά το σουτ του βρίσκει στο σώμα του τερματοφύλακα του Έβρου που αποκρούει!
46′ Έξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαβανόζη από θέση αρκετά αριστερά προλαβαίνει να αποκρούσει σε κόρνερ ο Τογγουλίδης!
51′ Ο Σιμτσάκης βγάζει μια πολύ ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνα τους Εθνίκου όπου βγαίνει με ταχύτητα ο Γιαννόπουλος που κάνει και το πλασέ η μπάλα περνάει ξυστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπινόπουλου ελάχιστα άουτ!
54′ Ωραία προσωπική ενέργεια του Γιαννόπουλου που χάνει όμως τελικά την μπάλα έξω από την περιοχή του Εθνικού ο Μιχούδης αμέσως κάνει το σουτ ο Μπινόπουλος ελέγχει και αφήνει να περάσει άουτ!
59′ ΓΚΟΛ!!! 2-0 Ο Γκαβανόζης πασάρει από την γραμμή της μεγάλης περιοχής και περίπου το κέντρο της προς τον Καρακασίδη αριστερά, ο νεαρός επιθετικός του Εθνικού αν και δεν κάνει καλό κοντρόλ καταφέρνει να πιάσει το πλασέ που νικάει τον Τογγουλίδη και διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του!
66′ Ωραία κίνηση του Τσομπανούδη και σουτ από δεξιά, λίγο έξω από την γωνία της μεγάλης περιοχής ελέγχει ο Μπινόπουλος την μπάλα που περνάει λίγο άουτ!
70΄Σουτ του Γωργαντζόπουλου  περνάει άουτ.
77′ Σουτ του Καρακασίδη μέσα από την περιοχή μπλοκάρει ο Τογγουλίδης.
83′ ΓΚΟΛ!!! 3-0 Ο Εθνικός βάζει το κερασάκι στην τούρτα σκοράροντας τρίτο τέρμα ! Ο Καρακασίδης ανταποδίδει με πάσα πάρε βάλε την ασίστ στον Γκαβανόζη που δεν αστοχεί και δίνει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Εθνικού!
90′ Ο κεφάτος Γκαβανόζης επιχειρεί μια όμορφη λόμπα αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και περνάει μόλις άουτ σε μικρή απόσταση από την δεξιά συμβολή των δοκών του Τογγουλίδη!

MVP: Δεν το λέω εγώ,το λέει επίσημα η ΕΠΣ Έβρου σύμφωνα με το βραβείο που του παρέδωσε μετά την λήξη του αγώνα η απόφαση μάλιστα όπως μας τόνισαν ήταν ομόφωνη! Ο “Πέρι” είναι από τους αγαπημένους της κερκίδας και σήμερα απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί!  Έχασε κάποιες ευκαιρίες αλλά και έδωσε πολλές μάχες με τους αντίπαλους αμυντικούς (ειδικά τον αρχηγό του Έβρου Μπάμνιο) , σκόραρε και έδωσε ασίστ ήταν διαρκώς επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα ,αδιαμφισβήτητα του αξίζει η διάκριση!

Το στραγάλι: Η διαιτητική τριπλέτα ήταν σε πολύ καλή μέρα αντάξια της ευθύνης που πήρε μέσω του ορισμού από την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Έβρου ! Με τον Σιδηρόπουλο να διευθύνει δίκαια και να αφήνει να παιχθεί ποδόσφαιρο και τους βοηθούς τους Τερζόπουλο και Κίτσο να είναι αλάνθαστοι. Τέταρτος ήταν ο Στρατούδης Χ.

Μας άρεσε:  Η κίνηση της διοργανώτριας αρχής να έχει ελεύθερη είσοδο στον τελικό έφερε αρκετούς φιλάθλους στο γήπεδο και έδωσε την ευκαιρία στο Φώτης Κοσμάς να δείχνει ότι “έχει παλμό” , κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει πολύ συχνά στα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γιώργος Δίγκας):Μπινόπουλος, Δορουδουγένης, Λυμπέρης , Γκαϊτατζής, Σωτηράκης, Γκουντενούδης (46′ Κούπας), Δεδελούδης, Γεωργαντζόπουλος (77′ Λίτσιος), Καρακασίδης, Γκαβανόζης, Μαρασλής.

Έβρος Σουφλίου (Πασχάλης Σταματάκης): Τογγουλίδης, Θάνος, Πετκίδης, Μπετζέκας, Ράλλης, Μπάμνιος, Τσομπανούδης (75′ Λαζίδης), Μιχούδης, Παγωνίδης (83′ Πρεπούδης), Γιαννόπουλος, Κουτσούλας (46′ Σιμτσάκης)

Δείτε στο βίντεο τα highlights του αγώνα τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και την βράβευση:

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα :

Φωτορεπορτάζ από τις βραβεύσεις:

 

 


Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας 27 Μαρτίου, 2019 22:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV